Monday, March 15, 2010

Toilet

Skang aku tengok tandas da makin canggih sakan beb. Da maju gile. Terasa bangga pun ade. Kalo dulu kena mengcangkung, skang xperlu lagi. Tandas ni mmg maju dari setahun ke setahun.

Dulu tandas gali dan buang. Pastu tukar yang maju skit. Iaitu tandas terus kat tepi sungai. Masa buang ikan da tunggu je. Ni kira da maju. Terus proses.

Pastu tukar plak. Pakai septik tank. Mangkuk tandas still mencangkung. Septik tank da xlepas skang. Sekarang perumahan baru kena ade STP baru dapat approval dari pihak berkuasa.

Dan yang makin maju skang nie tandas duduk. Tapi xde la maju mana pun. Ni kira latest la. Sebab xde lagi orang buat tandas berdiri atau tandas tido. Ade ke???





Citt..........Punye panjang mukadimah mengarut. Tapi makin maju makin aku sedih tengok tandas skang. Kekadang wat aku malas nak kuar berjalan.

Ye la tengok tandas awam yang maju sakan skang nie sampai yang nak terberak leh terbantut wei. Ko bayangkan ko masuk toilet tue ape pili air pun xde. Camne???? Nak berinstijak pun xleh batu xdisediakan dalam tue. Haihhhhhhh...

Da la membebel pasal tandas nie.



PSP: Aku xpaham skang nie flush ade. Xyah simbah pakai baldi da. Tapi kenapa still ada manusia yang berak xnak flush??? Sungguh CILABI............

22 Pandangan Kekawan:

Atiqah Ahmad said...

tu ahh pasal..ade setengan tempat tu mmg toilet takde air..benci betul!

Nini teDDylicious said...

mane kau dapat pekataan cilabi..??

curik!

weh..paling aku kagum, kat toilet the gardens, die pny toilet paper dispenser die pakai touch tapak tgn jeh.

aku sgt "wahhh!!" pada ketika itu.

iskk.. jakun!

cik selamah kundang said...

p hotel melambak xda air.sampai cancel niat.tp kalau dah xflush memang bodo tu

Lifesaver said...

tu potong stim je nak membuang

she-G said...

hohohoho...nak share pembuangan die dgn org ramai kot...

tandas berdiri???reka la..suka gak..bagus tuk ibu2 baru bersalin y gerun nak duduk..hahahaha

Ju@Lucky^Mummy said...

huhuhu.. tandas kt masjid pun kekadang cam hapa.. kotor..

ada tandas pun mcm x der tandas. baik gali sendiri..

Mimie.Candy Cane said...

wahh..aku pun anti kalo org luper flsuh ni.perangai macam taik.

Mak Su said...

tandas makin hebat, tahap pemikiran pemalas maintain. tandas duduk tandas cangkung, kekadang tanpa pili air... bagusnya..... nak lap cemana?

hanie said...

psl jamban yang ko cite....?

haihh....

amirah said...

canggih sgt pon kdg2 susah gak
kepala paip pon xde susahla
bagi perempuan lagi la susah, nak2 time period...huhu

Masy said...

gaknye masa buang tu baru pasan toilet takde air. kesian.

ataupun mak kat luar dah panggil takot tlepas bas. hahahahhahah

ezzati said...

tandas awam kat melesia mmg teruk..

MuHaMMaD86 said...

tandas yg bersih mencerminkn sikap org yg bersih...setuju x?

annfrendly said...

errrr..
tak suke gi tandas selain dai rumah...
sanggup tahan...
hahahhaaaa...

acap said...

ada tandas tido kan bes?
haha

Vee Lockheart said...

salah siapakah itu?
:)

Mat John said...

berak ja dalam seluar.
pastu balik rumah bukak seluar dan buang sisa2 kumbahan tersebut di dlam tong sampah.pastu basuh sleuar tu.
slesai masalah!!

peja said...

hurm!

tandas gak tempat gay2 mencari jodoh~

siap boley buat yellowpages khas lgi ngan nombor tepon lam tu...


ahahaha

arfahadnan said...

isu tak nak flush nih dah naik berbuih mulut bercakap..
takde perubahan kalau dah perangai mmg pengotor..




*aku tgh tersenyum baca komen yg kat atas nih.. huhuhu..

LotsOfLove-Pearls said...

Kalau citer sal tandas ni, rasa nak citer semua kisah time sek ren lagi..
tandas tak pernah bersih..

kalau ada tandas awam yang bersih, tu kira bertuah ar..

*saper tak flush najis tu sungguh keji..
errrk..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

errr..

terbantut nk berak...

|arieza| said...

aku rasa, patut kat pintu toilet, letak api.. pstu buat detector kat flush toilet.. klu sape2 tak flush, dia kena bakar dulu before kuar dr pintu tu.. selagi tak flush, api kt pintu tu tak padam. haha boleh tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...