Wednesday, March 3, 2010

Max Ciss.....Memang Celaka

7 Bulan lalu...
Aku gi register Max Cisss Berokband. Lepas puas hati ngan penerangan salesman tue aku setuju. Limit 3Gb sebulan. Tapi bila da cukup 3Gb, still leh surfing internet dan leh pakai lagi. Download pun bleh, cuma speed dia da kurang skit agak perlahan. Ok. Aku leh terima.

3Gb jangan di sangka besar ok. Kalo dok surfing internet 4-5jam sehari xsampai sebulan 3Gb akan penuh kapasitinya.

Kat KL ni aku pakai Max Ciss ni ok la. Memuaskan walaupun sesekali line dia cam cilaka. Xleh nak connect la memacam.

Tapi bila aku kat kampung memang langsung xbleh. Leh campak ke laut depan umah aku terus.



Sekarang...Mulai Februari 2010
Bila da cukup kapasiti 3Gb. Aku langsung xleh nak surf internet apatah lagi nak download. Sungguh celaka.

Untuk surf aku kena bayar lagi. Untuk 1Gb RM28 atau 500Mb RM18. Sungguh celaka.

Sekarang aku tengah dok kosider untuk terminate Max Ciss nie. Memang xguna.

Skang aku nak blogging kat umah pun da xlepas. Xleh pun nak main geli-geli kat blog korang.

Aku sekarang tengah dok pikir broadband ape plak aku nak pakai. Ke pakai streamyx. hurmmmm.....Any sunggestion




PSP: Kalo U-Mobile ok ke??


30 Pandangan Kekawan:

she-G said...

tak pernah pakai..cuma pinjam meminjam adik2 nyer dan leh la wat perbandingan..kita kan sekapal (lau balik kg la...hahaha)

-maxis kat bandar besar je ok..lau balik kelantan tu..hampeh je..dan memula pakai mmg ok lepas tu...hohh!!!

-streamix..ok la..tp ade gak time2 bengong die tu..kdg kata leh connect tp pas sudah tak masuk2 pomm..tp beter la dari maxis

-digi..paling ok lau kat bandar la..lau balik kg...hahahaha..hoh gak g

-celcom..plg lama bertahan la takat ni..bile time die nyer G dah abes mmg la lambat...tp still la leh buka tenet...tp kena carik tmpat ade 3G la..lau tak slow sket..

-ape name lagik satu tu...hmm...y tu adik ipar kata pakai kejap trus tukar...sakit ati die kata..hehehe

so terpulang la...tp takat nimmg sukung celcom la..dalam banyak2 yang lemah die yang ok sket...hahaha

she-G said...

weh...sori la..panjang lak komen nyer..hehehe

Nini teDDylicious said...

kalau pas neh kau kne saman ngan mxs pasal wat entry jejaskan reputasi mereka camni, aku tatau haaaa...

hee..

erm..aku tatau. slalu pinjam jeh. dan slalu pinjam tu, dapat line bagus je. takde poblem.

so, aku tak penah rs sakit jiwa mcm kau ckp tuh..

hee..

Anonymous said...

bro...

pakai celcom broadband HUAWEI mobile partner...siyesly its ggod!!!

aku blik kmpong pon dpt gune..try la..

deus X machina said...

streamyx ok la.....
aku skang tgh pakai celcom...cam celaka gak
bru je apply streamyx

khairolghani said...

aku pakai streamyx dan celcom broadband..kaya tak aku..haha..

pakai streamyx la bro..laju..

faiz said...

ntahlah..akak pakai celcom pun kekdg cam cilaka gak....

¶A.K.I¶ said...

humm... ko sme macam abg ak laa klu mcm 2... wehh ak pkai clcom pon had guna sebulan 5gb br dia limit kn.. br rm68 sbln... ko 3gb.. da kne potong... aiss.. kasihan..

Frodo Baggins said...

jom piket! kehkehkeh
ko ketua ...

Frodo Baggins said...

pompom gurl ... upah jer jelitawan2 blogger kita ... Alvin misalnya ~ Red ke ... ke ko?


>>___<<


terminate je ..

syaf said...

kalu ko jenis nk on9 kat umah jerk, aku suggest pakai stemix je r...
lagi untung, lagi laju, lagi stabil
seyes doe...stremix ni ok lah untuk kegunaan ko...broadband ni memang mc haram j...

satu lagi ko pakai broadband digi
so far, x ramai yg gune, so die punye speed de masih laju..ko nk pakai pon sedap

puding roti said...

eiii jahatnya berokben meksis! jahatnya!

Mak Su said...

alamak, payahnyer... maksu tak reti, pasai kat umah maksu ni, pc pun tak dak... setakat public fone jer.

cik selamah kundang said...

broadband celcom HUAWEI setakat ni mcm xda mslh.masuk kampung cam ok jgk.tp try tnya org lain dululah.dah pkai maxis.memang suck.

compare 2 tu ja.lain2 xtau

Vee Violet said...

hahaha... tau takpe.. vee dah terminate maxis broadband - itu yg dah takde broadband... =p

amir amri said...

ahhaha...member aku pkai 2 minggu je, pastu terminate..sebab KUOTA!!!sungguh haramjadah

Mawar_berduri said...

huhu....banyak jugak terdengar bunyi2 yang tak enak tentang beruk band ......jadi on9 je kat opis ble ade mase ...huhuhu

Ju@Lucky^Mummy said...

so far pakai celcom berukband..wireless mmg hampeh skit la..

HEMY said...

bro...wireless bband tak bergtg pada provider. first kena tgok kawasn penggunaan ko,line 3G dia plg kuat dr provider mana

tp so far..penerimaan bagus kat kemaman, kat cukai...tmpt tk byk penduduk..aahahahaha

so, kalau mmg leh install streamyx, amek je la streamyx..tk pun wimax..at least diorg dh stat upgred awal

lizz said...

pakai streamy aje kot. celcom lagi hawau. hoho. digi tak tahu ok ke tak. tp, gune dr mobile phone ni..macam not bad laju tp limited lah nk wat keje..

hanie said...

aku guna celcom brodben..
yg vodafone punya..
ok jek..
kecuali ujan..mengada2 jgk la buat hal..
limit 5G..
on9 siang malam, pagi ptg..

:P

'AQILAH said...

pakai celcom la...even download banyak2 pun still leh guna. limit pun 5gb besar sikit.

lagi bagus pakai streamyx, tiada halangan. tapi susahla nak bawak kemana2

told la hejauw said...

sume da ckp aper yg ak nk ckp...huuhhu

farwalis said...

aku punbaru purchase rm18 punya pakej..

adoi.. mana leh tahan tak pakai tenet.duk melangok je kat umah.

cukup setahun nnt nak tukar. hampeh maksis.

sharamli said...

tula..sape s0h nak geli2 sgt..
kan maxis dah marah..ha3

si buta warna said...

dasar kemajuan IT kita. biasa ah tuh!

try streamyx.

adela said...

streamyx the best kut stakat nie... x penah slow arr... then, unlimited, that is very the penting important... klu pki byk2 pun, xde extra charge.. diakui streamyx mmg mahal, tapi servis tip top..

Jard The Great said...

streamyx la besh.. ehehe

maiyah said...

sy pakai network magic maxis.. ok le, takat ni ada pasang surut gak, ada kekadang slowrock gak.. adik sy pakai p1.. sama le adakala tenet meragam

Lifesaver said...

senang cter ko pakai cable car...mesti kuat sikit kapasiti dia..hhahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...