Thursday, March 18, 2010

Bila aku jadi bos

Bila aku jadi bos
  • Aku akan jalan dongak ke langit je. Kasi nampak ek skit.
  • Tunjuk je, arah je itu ini. Begitu Begini.
  • Semua orang akan silap aku je btol. Main selamba je maki sampai tok nenek, lembu dan kerbau pendek semua keluar.
  • Cakap stail tengking-tengking je.
  • Senyum tidak sama skali pada anak buah.
  • Janji stok manis je kat anak buah tapi haram nak tunaikan.
  • Komdem orang tue komdem orang nie. Biar lingkup periuk nasi orang lain janji aku naik gaji beriban-riban dan naik pangkat.



Amacam ngam x cita-cita aku???? Cam haram kan???



Serius aku xnak jadi bos. Biar lah aku jadi orang biasa. Yang begini dan tetap begini. Melangkah dengan kaki sendiri dengan cara dan haluan ku untuk maju ke hadapan.



PSP: Aku bukan penjilat terhebat dan aku bukan pelakon layar terhandal. Aku hanya begini.





31 Pandangan Kekawan:

BULLET said...

kat opis wife bullet ade spisis ni...mmg kaki ekon 2hp...bos cakap sume boleh tapi keje cam cibai

Masy said...

ha satu lg.

keje org lain buat tp ngaku sndirik buat. perghhh cam ja-han-amss..

citahrudin said...

ooo...patut lh aku x jadik boss lagi

Nini teDDylicious said...

sbb kau ade cita2 begitu laa..

kau tak jadik bos.

alhamdulillah.

kerbau pendek..?? oink2!

mamai said...

oh aku pun nak jadi bos macam tu

White Bird said...

jadi bos besar tanggungjawab,
tapi kebanyakan bos hidden kan tanggungjawab tu.

nasikputeh said...

xsalah jadi bos

jd la bos yg berhati pekerja biasa...

kalo jd pekerja biasa tp belagak mcm bos pon payah gak..

Mak Su said...

eh, ciri2 tu tepatlah.... hehehe

baincardin said...

harap² bos mcm tu sedar...^_^

TiKa LEh said...

bos yg cemerlang..hoho

uglypooh said...

kalau ada peluang apa salahnye jd bos...tp tak perlu jd cenggitu.
can be a good boss what. boss idol. hehe ;-d

CAHAYA said...

boleh je jadi boss yg baik. :P

Frodo Baggins said...

jom jd bos!!
hahahahhahah ~~~




>>____<<

Vee Lockheart said...

hehehe...
kalau vee jadi pekerja confirm2 24 hours tender resignation letter

sharamli said...

jangan jadik b0s yg xdisenangi...nanti susah jadiknya

arfahadnan said...

kalau gitu ler gaya bosnyer..
tak sampai sehari dah angkat kaki..
tak kuasa nak hadap..

sI tEDI said...

aku x nak jd pekerja ko!

'AQILAH said...

hanya jadi pengikuts

Boneka Tak Sakit Self-ProClaim CasaNova said...

jadi bos kalau betol cara yer banyak jasa pada bangsa dan negara


respect for the great bos!!

aku xpernah anggap diri aku bos..
aku kuli je
kdng2 aku lagi lah slh dari pekerja aku

diorang gelakan aku aku pown gelak kan diri aku

aku memang mehiburkan hahah : )

Solehah said...

idi, btl tu..kalo camtu tak yah jadi bos pun takpa..erkk bukan kata kat awk..kt kat org yg altitude mmg mcm tu..

melatidaisy said...

alhamdulillah..sejuk ati baca :))

E.d.Y said...

xsemua bos macam tu kan?ada gak bos yg baik2

Yunus Badawi said...

Ko boleh memilih utk jadi bos yg baik (mcm aku ni) hehehe

miNt said...

tu pasal ko xjadi bos.


hahahaha..;DD

|arieza| said...

yang begitu lebih bermaruah dr yg tinggi tp kaki jilat buri-buri.. huhuhu :p

maiyah said...

hehe.. dah jd boss pun kan kan

farwalis said...

nasib baik boss gua kautim. hehe..


gua siap maki dia. dia tunduk insaf.

khairolghani said...

jadi pekerja biasa lebih bagus..bos2 ni semua stress level dia tinggi,lebih mudah dapat penyakit..

Lifesaver said...

best ooo jadi bos!hahaha

xiiinam said...

Huih...kebongkakan tahap gaban!!!





ckLah pun...akan jadi cikgu kecik sampai pencen..


'Aku bukan kipas'. He..he...

ayam_katik said...

i like.. keje org yg bagus ngaku kita buat, keje kite yg xbagus maki anak buah yg buat..

tambah 1 lg..
hired secretary yg sexy2.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...