Wednesday, January 11, 2012

Orange Cap Ayam


17 tahun lalu, inilah minuman yang aku suka amat minum.
Dulu harganya hanya 50sen sebotol.
Ni jugaklah minuman utama yang menjadi pilihan time ponteng puasa dulu.



Sekarang aku tengok label dia still sama.
Sama cam 17 tahun dulu.
Tapi harganya sudah berbeza iaitu RM2.30.


Heykawan : Sesekali megimbau kenangan lama.

33 Pandangan Kekawan:

cheqna said...

mahal doh lening =)

kakcik said...

Dunia semakin maju, tapi tetap ada yang kekal begitu kecuali harganya. :)

Lifesaver Hamzah said...

kat kedai area KL ke?

Cik SHiNJU said...

Best ke rase air oren tu?
Katne ade jual?

Ieda AlHabsyi said...

takpenah jumpe oren ni dulu, festaim jumpe masa kat kelantan tu pon masa baru ieda umur 24 tahun, uhuhuhu!

Eye_nee said...

sekali air bah sekali pantai berubah bro...ni dah 17 thn bah kompomlah harga pun dah berubah...

Shukri Mohd Ali said...

air yang dalam botol kaca ni dia punya rasa pure dan rare lantas menimbulkan satu rasa - sensasi. susah jugak nak cari menantang ni sekarang. haih. kalau ada pun, mahal.

p/s : sebagai membalas komen di blog saya : betul apa yang anda nyatakan itu. kita kena generasi yang berfikir. moga dunia ini selamat dari orang-orang macam mereka.

Marina Monroe said...

Salam Ziarah,

saya suka perisa lemonade..hehehehehe

Lizz said...

mahalnyer sekarang.hahaha!! jus oren yang murah tapi best skrg adalah brand jalen. woooo, best woo

Masy said...

tak re-branding pon naik harga ye. heheeh

hanie said...

hah..legend nih. tp skrg rasa mcm tak berapa nak kick la mcm dulu..

maszmadi said...

salam kenal,

x penah dengar pon..... huhu darat gak masz ni yerk.....

QueeN TerataI said...

biasalah perubahan semasa.. semua pun berubah...

sharamli said...

Sangat terimbau..

KhaiRin - anies said...

kt tmpt kami dipanggil "air long chan"

chii said...

17 thn da berlalu..cuma 1.80 je dia naikkan..okla tu kan...

Pink Diary said...

bebudak skang mesti tak tau air oren ni. nenek aku dulu pon feveret beli kan air oren ni utk ktorang

jedi said...

@cheqna
sungguh...mahal doh

jedi said...

@kakcik
btol tu kakchik....yg lama lagi kita kenang

jedi said...

@Lifesaver Hamzah
aah....kat keramat...kedai ikan 1malaysia

jedi said...

@Ieda AlHabsyi
skang dah ada kat KL..

jedi said...

@Eye_nee
tu lah yg patut ada pada kita....makin berumur makin bernilai...

jedi said...

@Shukri Mohd Ali
Yup...bro, kita sebagai blogger patut berfikir...menjadi penyampai kepada pembaca..

jedi said...

@Masy
mungkin ada value kot pada tag tue...tu yg x ubah tu...hehehe

jedi said...

@Marina Monroe
sedap tu aunty...hehehe

jedi said...

@Lizz
aku xpernah try jalen punye brand...

jedi said...

@hanie
yg skang da aku x minum...legend macam kau la Hanie...blogger legend..

jedi said...

@maszmadi
brand ni asal dari kelantan...

jedi said...

@QueeN TerataI
kita pun patut berubah...

jedi said...

@sharamli
sesekali mengimbau

jedi said...

@KhaiRin - anies
kat melaka ek kak??

jedi said...

@chii
bisness mesti mau maju...heheheh

jedi said...

@Pink Diary
budak skang lebih kenal Carlberg sebab ada kat jersi liverpool dulu...heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...