Friday, March 5, 2010

Misteri : Hantu Kopek (18sx)

Hantu kopek (tetek). Puaka yang sangat suke menculik mangsa dan menyembunyikannya mangsa di alam ghaib. Orang tua selalu menakutkan bebudak kampung ngan ceritera hantu kopek nie. Hantu ni sangat la misteri.

Di kampung, hantu kopek amat lah glamer mengalahkan Ct Nurhaliza lagi. Seb baik hantu kopek ni tak menyanyi cam Ct. Kalo tak, memang tak cari makan la Ct. heheheh

Ada yang pernah bersua muka ngan hantu kopek nie cakap hantu kopek ni mempunyai kopek yang sangat besar. Cup-cup tok sah cakap. Kompom xmuat. Pasal ada yang cakap kopek dia sebesar peti ais.


*************************

Misteri hantu kopek turut di takuti di sebuah sekolah berasrama di kampung tersebut. Ini berikutan misteri kehilangan seorang pelajar sekolah tersebut yang 'fly wihtout wing' secara berkumpulan. Namun beliau sangat bertuah kerana dia telah disorok oleh hantu kopek. Mangsa hanya ditemui 2hari kemudian dekat dengan tangki air asrama.

Untuk 'fly', para pen'fly' kena melalui longkang besar. Kerna itu lah jalan yang paling selamat dalam sejarah yang pernah direncanakan oleh para senior asrama itu sejak turun-temurun. Laluan 'fly' tue memang gelap sebab tue la selamat dari pandangan warden. Kawasan tue jugak agak bersemak.



Pada suatu malam bulan purnama penuh, 5 sahabat merencana untuk 'fly' untuk membeli bekalan rokok, jajan, daun terup dan tidak lupa 'char keuy teow' untuk santapan malam itu. 5 sahabat tue adalah Din, Mie, Jue, Lie dan Bob.

Din memang otai bab checking line nie. Superb bab check lain. Bob plak adalah banker. Bapak dia orang kaya. Duit Bob memang mewah, xpercaya tengok la perut Bob, memang besar beb. So dia orang penting kerna duit beliau. Mie, Jue dan Lie cam biasa. Pak semak je.

Rancangan 'fly' mereka rencana kan berjalan lancar pada jam 9.30 malam time bebudak lain still dok prep. Bekalan rokok Dunhill dan Surya da di beli. Char Keow Teow yang dipesan bebudak jugak telah dibeli. Kacang ngan ying, super ring, twisties dan daun terup juga telah dibeli.

Sampai je dekat longkang besar tue. Lie mula rasa seram sejuk.

'Wei, aku rasa semacam je' cakap Lie.

Mie dan Jue muka da pucat takut. Diorang memang penakut.

'Cepat la masuk' cakap Din sambil melompat longkang besar tue. Din mengepalai.

'Xde ape la. Korang ni takut sangat la.' sound Bob sambil makan Twisties.

Lie, Mie dan Jue xpedulikan Bob. Terus masuk ke dalam. Dan terus menyelinap masuk ke asrama. Pagar memang berlubang. Disediakan oleh para senior untuk kemudah para pen'fly'.
Diorang terus berjalan tanpa pedulikan bob.

Titiba.....

'Tolong....Tolong....Tolong' terdengar sayup suara meminta tolong.

'Cam suara Bob. Jom cari dia' sound Din.

Mereka cari Bob tapi tidak jumpe. Kelibat Bob langsung x di temui. Selipar yang di pakai Bob jugak hilang.

Jam sudah pukul 11 malam. Dari jauh kedengaran bunyi moto C70 milik cikgu Zul, warden asrama mendekati. Lelaju diorang suma blah dari situ. Balik ke dorm. Selamatkan diri dari ditangkap cikgu Zul yang ganas cam hitler tue.

Sampai di dorm suma pakat tanya pasal Bob. Tinggal misteri. Jam 12malam kelibat Bob masih tidak nampak.

Gempar seluruh asrama lelaki Bob di sorok hantu Kopek. Hebah seluruh asrama. Ade yang mula tido beramai-ramai takut hantu Kopek mengganas malam tue.

Tepat pukul 2.00 pagi. Seluruh dorm da bergelap. Pasal pukul 12 malam da kena light off kecuali bilik study je. Suatu bau aneh mula menusuk hidung penghuni dorm. Suatu lembaga yang bersusuk besar kelihatan menuju ke dorm C. Pintu dorm C dibuka lembaga terbabit. Kuakkk....Bunyi pintu asrama buruk.


'Bob' tetiba Din bersuara.

'Wei. Camne kau leh lepas dari hantu Kopek, Bob?' tanya Mie yang bermulut celupar tue.

'Hantu Kopek???Apakah' rengus Bob pelik.

'Tadi aku jatuh longkang. La ngek. Korang memang mangkuk aku mintak tolong haram sekor pun x datang tolong. Ni abes baju aku kena air longkang. Pastu cikgu Zul ngan pak gaurd datang lepak kat situ lama. Aku dok la nyorok dalam pembentung tue. Da lama sangat aku tetido dalam tue. Bukan kena sorok ngan hantu Kopek. Sial.' cite Bob panjang lebar.


Suma yang sedari tadi ketakutan dengan hantu Kopek da mula hilang bila dengar cite BOb. Nak tergelak tapi xsampai hati. Hanya gelak dalam perut je la.

Sejak ari tue Bob da serik 'fly'. Dia just bagi arahan dan bagi duit. Yang penting makanan dia sampai. Bob memang hantu, Hantu Makan. Tue yang badan cam anak jin.




PSP: Hantu kopek = hantu tetek

29 Pandangan Kekawan:

sharamli said...

pagi2 da lucah..nak kena ni..

Nini teDDylicious said...

apehal plak tb2 bob ckp 'apekah'..??

aku tak kenal bob tuh.

'apekah' tu hny aku jeh yg slalu guna. isk..

aku nk royalti!

she-G said...

hahaha....(gelah dulu)

she-G said...

sampai silap taip kes gelak..hahaha

mai dad (ewah..)warden pusat jagaan org menagih kat jeram pasu,pasir puteh...dulu la..situ salu gak ade bnda gini..lau malam mmg budak2 penagih tu takkan lari ar..mane2 budak luar y rasa otai lari sure akan lari balik ke asrama diorang..bukan takat antu kopek..langsuir..langsuyar seme ade..


yerla...tmpat jin bertendang org kata...tp tu dulu...skrg tak takut mane ngat dah..dah terang...

psstt:masa ma nak ebrsalin dulu pun ade bnda terbang atas umah..tunggu time la kot..abh pindahkan ma ke KB..benda tu pollow gak g (saksi brada dalam keta k??)tp tak jauh die ikut...lepas padang pak amat tak ikut daaaa...

seram tak seram tak???hahaha

hanie said...

mengong!

MANATRAHDAZZLE said...

pgi2 dh cerita hantu.. heheeh

Mawar_berduri said...

tak de ke nama lain yang lebih saintifik?...sungguh tak sedap nama hantu kopek a.k.a hantu tetek...hihihihihi

Eye_nee said...

Hantu tetek ko pepagi ni yer...

~0~ said...

hehehehe....Ni cite antu Kopek sengal kat asrama...hehehehe

mamai said...

tu bukan hanntu kopek tapi hantu lapar

Jijahh @ f.k said...

hahahhaha .... pecah rahsia hantu kopek ... hehehe ...

tapi asrama jijah dulu ada lansiaq jer ... suka menyerupa orang ....

BajuKurung said...

hakhakhakhak.. x psl2 gua gelak2 dpn bos gua.. cisss

Che' Pit said...

hahahah..

masa kecik2 dulu mmg selalu dimomokkan dgn kisah hantu kopek ni..
mmg berkesan lah gak sbb berjaya menakutkan kami, ngeh ngeh ngeh

amir amri said...

Hahahaha....lecturer nga mengaja kt dpn,aku dok tergelak kt blakang...antu kopek nye pasal la nie

Vee Lockheart said...

Sangatlah hampeh... hihihi
baru nak rasa seram

melatidaisy said...

huhu..masuk blog ni mmg bleh wt terapi pipi..gelak sokmo..sedih kekadang je.. [ade gk sedih 2.hihi]

:)

Lifesaver said...

aku penah dgr cter hantu kopek ni...aku tak tau la fungsi hantu ni sbb apa..sbb apa wujud hantu kopek..

citahrudin said...

aku ingat anak buah aku yg umur 4 tahun tu je yg caye ada antu kopek nih..

~0~ said...

sharamli
erkkkkk.....baca la dulu...


Nini teDDylicious
blanja jajan super ring boleh???


she-G
menda misteri ni memang ada....



hanie
biasa...




MANATRAHDAZZLE
kasi naik mood...hahhaha



Mawar_berduri
da tue nama glamer dia...hahahhaha



Eye_nee
jgn marah kak....hehehhehe



mamai
hahhaha...beliau mmg sentiasa lapar...


Jijahh @ f.k
tue la....kat asrama mesti ada diorang...suke sgt dok asrama...hahahhaha



BajuKurung
bos lu sporting kan....dia baca blog x???wakakakka




Che' Pit
heheheh...tue la pasal CP..


amir amri
kau jgn smpai lecturer tue bg markh 0 salahkan aku plak ye....



Vee Lockheart
sori vee.....hahahhahaha




melatidaisy
menceriakan pagi jumaat nie...heheheh



Lifesaver
yg aku tau fungsi dia xberfungsi untuk mak buyong...hahahhaha




citahrudin
kau percaya x????

peja said...

org ckp hantu kopek ni gorgeous!

syaf said...

hahaha sangt sial...
aku ingat cite sal ape..cehh
ingt nk cite sal hantu betul2....

main2 kaw yerk...adekah hantu makan itew ENGKAU????????????

'AQILAH said...

hahaha lecturer aku baru cerita pasal ni

sI tEDI said...

hantu kopek bau longkang!

maiyah said...

wakaka.. kene kopek le jwbnya

joegrimjow said...

kekeke
pagi2 da baca keyword lusayh da
gud2

~0~ said...

peja
ko nak no phone dia x ja???



syaf
hahahhaha....skali sekala....
bukan aku hantu lapar tue...hahahhaha



'AQILAH
Aik....bagus btol lecturer tue...



sI tEDI
aahhh.......hahahhhahah



maiyah
mmg abes duit...





joegrimjow
keyword je lucah....cite suci....wakakakka

joe....sini da petang...heheheh

¶A.K.I¶ said...

hahahahha!!!!

Mak Su said...

saspen sungguh... ingatkan betul2 ler... ;)

arieon said...

Teringat zaman tinggal asrama sekolah dulu.Selalu juga fly beli rokok. Hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...