Monday, March 8, 2010

Kapal Korek

Ini adalah gambar kapal korek yang aku rembat dari Puan Google.


*******************

Cerita adalah tiada kena mengena ngan gambar di atas.

Masa blaja di sekolah rendah, masa darjah 4 xsilap aku, meja aku di baris ke 2. Bebtol depan meja cikgu. Ye la student terbaik cam aku memang camni. Duduk mesti depan cikgu. hahahah....Terbaik kan aku. Sangat terbaik, masa cikgu ngajar aku tido. hahahhaha

Depan aku ada dua orang budak perempuan sorang nama Ct. Sorang lagi aku xingat nama nya.

Pada suatu hari, ada satu cikgu ni monteng kelas. Ape punye cikgu monteng kelas. Sesuka ati je x masuk kelas. Kami pelajar ni suma semangat nak blajar. Al-maklum la, otak pikiran masih suci sumanya. Kalo sekolah menengah jangan harap camnie.

Suma baik je dok ngumpat. Aku layan blues je. (Blues ok. Bukan Blue boyband yang nyanyi All Rise. Bukan cite blue. Harap maklum). Sebelah kawan aku, Abe. Aku dan da geng panggil dia Jawa. Padahal bukan anak orang jawa pun. Mak dia kelantan dan Allahyarham bapak dia plak sarawak. Ntah dari mana datang nama Jawa.

Si Jawa ni sibuk dok ngusha orang lain. Tetiba si Jawa cuit aku.

'wei...wei...tengok Ct tue' ujar Jawa.

'Malas. Xlawa cam Maya Karin pun'

'Tengok la. Tue.' nada Jawa mula keras, memaksa aku tengok.

Aku tengok. Si Ct ni baik punye dok layan. Di angkat nye kaki depan kerusinya sambil kepala mendongak. Tangan kanan dia plak cam tengah buat sesuatu. Tapi tidak dapat dipastikan. Makin lama makin tinggi di angkat kerusi nya.

Jawa xpuas hati. Jawa berdiri. Usha Ct. Kemudian Jawa duduk.

'Wei....Dia dok korek idung la. Baik punye layan. Mata pun terpejam.' inform Jawa kat aku.

'Owh ye ke.'


Dok tengok tengok Ct still layan. Idea setan Jawa mula mendatang.

'Banyak bijih ye kak!!!! Baik punye korek!!!' sergah Jawa. Satu kelas terdiam. Suma usha Jawa ngan Ct.

Ct yang terkejut kelam kabut sapu tangan pada baju. Hampir-hampir nak terjatuh dari kerusi si Ct terkejut kerna di sergah Jawa. Tengok Ct yang kelam kabut. Satu kelas gelakkan dia. Muka Ct merah padam.
Ape tengok-tengok??Mau join ka?? (gambar dari puan Googles)



Satu kelas lekat panggil Ct ngan nama Ct Korek. Tapi sekolah menegah nama tue da xde. Sebab Ct da lawa masa tue. hahahah

Da kawen kot dak Ct nie skang.




PSP: Perghhhhhhh.....Sedap korek hidung. Nak join???




25 Pandangan Kekawan:

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

kedengki la lu~
potong stim beliau btol

Dilala said...

haha!

kawan aku dulu ada sorang macam tu!sama mcm cerita ko.tp bukan aku yg sergah.aku adalah budak kelas yg terkejut..

tp kawan aku lekat dgn nama 'itung'

npe mesti itung aku pun x sure..

~0~ said...

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠
tahniah....anda yg pertama

~0~ said...

Dilala
itung= idung kot...

hahahhahaha

Firol said...

membuang kotoran dikhalayak ramai..steadylah ct

Lifesaver said...

eh!aku selalu wat macam tu...nasib baik org tak gelar kan aku capa korek.hahaha

deus X machina said...

korek hidung memang lah best
majulah korekan hidung utk negara
erk888

maiyah said...

nostalgia2.. kat skolah mesti dpt gelaran

redNing said...

die punya idung..biar je lah...

Mawar_berduri said...

Pernah perasan tak...ramai orang akan melakukan aksi yang penuh kesyahduan ni waktu drive sorang2 dalam kete ?

hihihi

konon orang tak nampak? huh...aku selalu je nampak ...trok tol...hihih

citahrudin said...

busuk r

Mak Su said...

kui kui kui... korek siang pandang2 korek malam dengar2

annfrendly said...

hahahaa...
ct korek..
adeh...
kenangan tregedi buat ct...
mesti dia tak suke jaman sekolah rendahnye..

khairolghani said...

aduh..kesian CT..korek tak beringat..at least usha la tempat dulu..

cik selamah kundang said...

adoyai..mengapa begitu ct ini.adakah beliau kurang bersifir tp mengorek lalu digelar begitu..tabik ct

Moon BlooDy Spell said...

uhhuuh... mengacau org itu sedang "membuat kerja"
tapi... gelaran baru

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

korek2 ceom kah?

hahaha..

xiiinam said...

...mengorek lombong?

Memang asyikkk...
:)

E.d.Y said...

jahat bebenor..huhu

TokNabe said...

Lama tak korek banyak bijih ler.

Kejora said...

rosak bisnes ct..

apadaaa korang nih..haha

hanie said...

mengong...
member tu ngah sedap layan tu..

hahahaha~

Nini teDDylicious said...

huh!

sayuri said...

hahah saye ade gak!
mase sekolah rendah cina dlu, ade budak cluz chinese boy... dea suke korek idung... then dea makan traok idung 2!! yerkzz! kalo makan sendiri2 xpe. dea bule ajak dak cluz yg lain... adehhh nk muntah kaler ijau dah tengok dea...

|arieza| said...

sampai hati hehe kesian CT :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...