Tuesday, March 9, 2010

Keje

Keje GOment

Suma ade spesial rate. Pinjam ape jadah pun senang lulus. Gaji 1.5k pun boleh pinjam sampai 50k. Bayar plak sampai nak mati leh bayar lagi. Best kan keje goment???

Kena buang keje?? Xyah risau la. Keje goment xbuang org. Secure. Selamat. Datang opis tido pun xpe. Dok pantri 5jam pun xpe. Gi lepak mamak time keje pun xpe. Best kan keje goment.

Bonus?? Tetiap tahun ade bonus beb. RM500 pun duit gak. Dapat gak. Kalo swasta belom tentu dapat bonus. Keje tonggeng-tonggeng blom tentu ade bonus. Keje gomen janji PM cakap ade je. Kompom dapat la.

Kenaikan. Tetiap tahun gaji akan naik bah. Xyah risau. Kompom ade kenaikan gaji kan. best kan...


Keje pun xyah penat-penat. Wat keje sambil korek hidung pun boley....

Jap ek aku nak isi SPA8.

30 Pandangan Kekawan:

pB said...

nak gak isi boranggggg

pB said...

SPA8 tu borang apa ???

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

tp bukan sng nak dapat law takde org dalam~
tu yg lecehnyer

Afzainizam said...

Salam Dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~@@@@~~~~~
“Dari Daik pulang ke Daik
Sehari-hari berkebun pisang
Budi baik dibalas baik
Dalam hati dikenang orang”

“Tingkap papan kayu bersegi
Sampan sakat di Pulau Angsa
Indah tampan kerana budi
Tinggi darjat kerana bahasa”
~~~~~@@@@~~~~
Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu….

uhhhuuuuuu ramai yang kata camtu tapi.... aku kesian gak tengok orang yang kerja kerajaan gaji dia pun kocik je.... seciput.... kangkadang tak gak goyang kaki.... ade gak yang secara prinsipnya dia berkerja untuk berkhidmat dengan masyarakat.... kira tak berbaloi gak..... sebabtu lah gaji dia yang seciput tu nampak keberkatannya

Frodo Baggins said...

hehhehe ~

jom berniaga .... bukak bisnes!
ada modal nanti ~ meh ramaikan jemaah melayu bukak bisnes ...


chaiooooo!


>>___<<

melatidaisy said...

hehe .. isi jgn x isi ..
insyaAllah rezeki masing2 Allah dah tetapkan :)

semoga trcapai segala hajat:)

deus X machina said...

aku pun bru isi borang spa
tapi orait gak cadangan frodo
marilah kita berbisnes!!

TARANTULAH said...

skrng terlampau banyak exam. assessment kejadah kebenda..
last2 xdapat.
kecewa bro.

letih betol nk dapat kej goment.

aku xlihat kesenangan keja di goment. tpi skim pencen tu bro.

kalo ko penah bekerja dalam skim semntara/ kontrak ko xdapat berpeluang nikamti2 hujah2 ko.
even ko sebagi kerani sebab sebelom aku keje ditempat skrng aku dh keja 2 tempat di govermrnt secar sambilan n kontrak.

kena kerah habis2an.
even kena tgok jabtan ape.

Boneka Tak Sakit Self-ProClaim CasaNova said...

hahah tu dia! :)) betol2

tapi si frado tu kata betol! org islam berniaga la..

yakin usaha jujur kita bleh terjaya! poyo lak1 disitu!

tapi kena ada ilmu dulu! so gali gali gali! hahah :)

Mak Su said...

ada form lebih? kalau umur dah 40tahun layak tak? maksu nak terai gaks

Yunus Badawi said...

Jom berniaga mcm kata frodo. Tapi daya juang nak kena tinggi.

Ada berani???

hanie said...

tapi keje lambat, manjang pergi cuti, kursus tak henti2..tapi servis tetap macam labi2..

*kompem2 aku kene luku ngan org gomen jap g...*


:P

Kejora said...

gomen?

pastikan kabel kamu sebesar tiang tepon..

sharamli said...

time p0se jgn k0rek idung

syaf said...

owow
ku pon nk aplly gak
tp sgt susah wo nk dpt...
kene ade kabel gak

sI tEDI said...

aduhai... kerana nila setitik rosak susu sebelanga..

aku nak komen perenggan2 yg atas tu sbb ada yg tak betul kamu taip.

mungkin kamu menaip dari penglihatan mata kasar kamu. atau kamu pernah duduk di kerusi sebagai seorang kakitangan kerajaan, yang melakukan perkara2 seperti yang kamu sebutkan?

Jangan menaip dengan salah fakta. Kerja 'gomen' tak buang orang? selamat? Kamu pasti?

setiap tahu ada bonus? kamu pasti juga?

kenaikan gaji setiap tahun. kompom naik. kamu pasti juga?

keje pun tak yah penat2, korek hidung pun boleh.. ini pun pasti?

Jom duduk di opis aku.
Aku pasti kamu nak korek idung pun tak sempat.

Jangan judge semua kakitangan kerajaan seperti yang kamu lihat. seperti yg kamu nampak.

Jangan kerana gula seekor, satu balang gula kamu buang.

tidak semua orang seperti yang kamu taip.

Kamu menjatuhkan airmuka kakitangan kerajaan yang betul2 bekerja dengan entry kamu yang kamu rasa tidak menyentuh sensitiviti orang lain...

kenapa aku taip panjang2?

sbb aku tidak setuju dengan entry kamu..

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

aku rasa nak jadi suri rumah la...

TokNabe said...

RM500 tu bukan bonus tapi wang EHSAN. :)

Firol said...

realiti apa-apa kerja susah...cuma cara kita bekerja.kalau buat cam yang dicerita tu...

tu yang tak berkat,

kereta rosak,barang jahanam, masalah memanjang...anak tak berapa nak bagus dalam pelajaran...

Iman pun rosak.

Orang kalau menoreh getah kerana Allah ada ikhlas dan kesungguhan berkat hidup

lizz said...

bab keje sambil korek idung tu 1 fakta yang sangat tepat utk org2 yg keje gov.hahahaha. sorry to say, bukan semua tp most of them kerja asal bley aje. huhuhu

maiyah said...

bokojo llah kito

jane said...

~0~

sory td aku tk smpt bls ko nye ym..
huhuhuhu
ade hal jap

mmm
ni entry psl pe ni?
kes aritu ke?

walaopon aku berjawatan ...
tapi hope aku pkerja amanah
muahhahahha

senyum sokmo ~0~
kau kan ade kepak =)

Monkey D Luffy said...

tp keje govt susah nak dapat
ada link dalam senang ler

Monkey D Luffy said...

tp keje govt susah nak dapat
ada link dalam senang ler

Nini teDDylicious said...

well..aku bace satu2 komen.

ada komen berapi plak.

tp, hakikatnya majority gomen servant naik tocang. melambatkan urusan org lain.

bila kita hadap mereka, mereka suruh kita ke sana sini. di tendang2 mcm bola. sedang mereka duduk berborakan.

kalau benda tak pernah jadi, org tak akan bercakap. ini bukan soal semut dan gula, bukan soal nila dan susu.

ini soal khidmat seorg gomen servant. kalau kita 'out of the box', abaikan sahaja.

Atiqah Ahmad said...

keje mana-mana pun sama..asalkan prinsip itu betul..mak aku keje gomen masuk kul 7.30 patut balik kul 4.30..tapi pukul 6 baru balik..

da sama dengan aku yang masuk keje kul 9, balik kul 6..ape-ape pun, niat kena betul..baru la gaji itu berkat..=)

|arieza| said...

hehe hidup pekeja gomen! hehehe :p

Lifesaver said...

tp pandai2 la amalkan sifat integrity tu...janji keja siap dan berkualiti!

~0~ said...

To ALL
Suma btol ape pendapat korang. heheheheh

Thanks for comment.

cik selamah kundang said...

aku dah penah isi tp xda sapa nk lyn.hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...