Thursday, March 4, 2010

Aku Memang Hebat Bila.....

  1. Aku memang hebat bila dapat pandu keta Skyline R34 kat highway PLUS ngan kelajuan 240km/h.
  2. Aku memang hebat bila lepak kat kopitiam atau hotel-hotel sambil lobi projek harga berbillion dollar.
  3. AKu memang hebat bila dapat main golf ala-ala Tiger Wood dengan Tan Sri - Tan Sri, Dato' - Dato'.
  4. Aku memang hebat bila ada sebuah banglo 15 tingkat depan ada swimming pool, tanah dekat setengah ekar sekeliling. Gazebo dan taman tasik mini tidak dilupakan.
  5. Aku memang hebat bila ade sebuah pesawat peribadi yang lengkap segalanya di dalam. Nak pergi mana personal pilot memang sedia tunggu arahan.
  6. Aku memang hebat bila kasi derma kebajikan RM1.2 Juta. Gambar dengan cek besar terpampang di akhbar seluruh dunia.




Tapi semua itu hanya mimpi. Siapa tidak ingin kaya?? Semua ingin kaya di dunia ini. Kalo boleh kaya sekali dengan akhirat.


Hakikatnya, aku memang hebat bila hati dan fikiran aku tenang walaupun hidupku susah.

Aku adalah aku. Aku bukan kamu.

26 Pandangan Kekawan:

melatidaisy said...

"Hakikatnya, aku memang hebat bila hati dan fikiran aku tenang walaupun hidupku susah."

subhanallah..ur ending make me speechless..

Nini teDDylicious said...

:)

hebat dunia bukan boleh ditarik ke akhirat..

yup2..ketenangan hati tu lg penting dr segala2nya..

she-G said...

1) tetap hebat wlaupun pndu keta kenari je kt highway karak selaju 150km

2) hebat gak main golf PS2 leh celen adik2

3) hebat bile g kedai mamak mkn roti canai bnjir pagi2 dgn family tercinta

4) boleh kira hebat bile cukai bayar zakat pun tak lupa...

ku hebat dengan cara ku..y penting...ya???hati dan fikiran tenang wlpun idup tak senang

Mawar_berduri said...

thankful to be me and myself ....

faiz said...

hebat dgn cara kita sendiri.. x yah nak rasa hebat bila ikut cara cara org lain ;)

Qaseh said...

Meletakkan ketenangan dalam diri = MEMANG HEBAT.

Eye_nee said...

seribu...sejuta..semillion thn pon ttp jugak nak menjadi AKU....

qishie said...

orang hebat je yang boleh besikap tenang,berfikiran waras ketika waktu susah.congrats!=)

khairolghani said...

haha..aku sokong..kaya pun hati tak tenang tak guna..

Anuar Abdul Aziz said...

diri kita adalah kehebatan kita

cik selamah kundang said...

besederhana tu dah ok.nanti xkena tnya byk sgt.yg penting hati tenang.aku sokong kau.

¶A.K.I¶ said...

wohhh! n3 terbaek!~

sesungguhnya aku mengejar kehebatan akhirat!!

Lifesaver said...

x hebat mana pon

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

wat hape kaya raya tapi jiwa kacau?
lebey baek beserdehana~

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

wey~
jom ah lepak lae

BajuKurung said...

Gua hebat sbb gua suke ratah milo..

Vee Violet said...

just be yourself...
berangan bukan kena bayar pun... :)

paiseh said...

gua pun hebat bila masuk bab2 kutuk org~

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

betul2..

sape x mo kaya kan? kina pun mcm tue..biar x de duit yg banyak janji hati tenang.

igt jadi org kaya best ker? lagi byk masalah. hari2 tak boleh tidor lena. sbb takut rumah banglo 15 tingkat masuk perompak.

anak2 lak takut nak suh kuar. coz takut kena culik pastu mintak wang tebusan.

kereta mhl2 takut nak parking kat tempat sebarangan. coz takut kereta Skyline R34 tue kena curi.

haaaa..byk kan nak ditakutkan.

hehehehhehe...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

1) kina tetap hebat naik bas pergi kerja. ada driver....

2) tetap hebat mkn cendol dan rojak kat tepi jalan.

3) tetap hebat rumah yg ada sekarang. luar mcm biasa tapi dlm mcm kondo. hehehehe..

pepun kita semua hebat kalau kita hebatkan diri kita sendiri. sape lagi nak hebatkan diri kita kan?

maiyah said...

kita semua adalah hebat

si buta warna said...

okeh. kau hebat!

annfrendly said...

kalau kaya memang best

sharamli said...

kamu jugak bukan aku...
kita adalah kita..
erk

|arieza| said...

betul.. janji happy! :)

Saira Razib said...

Biar susah didunia, asal senang diakhirat...InsyaAllah....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...