Wednesday, March 10, 2010

Mama @ Baby

Hari sabtu lepas, aku ikut si dia gi majlis pertunangan kawan si dia kat Batu Caves. Memang aku xtau nak wat ape. Nak tolong merewang-rewang dia xpakai rewang untuk menjamu jemputan. Guna catering.

Jadi dok melepak je la aku kat bawah khemah tue. Masa pihak lelaki dan perempuan berbincang ade la sorang makcik dok belakang table aku. Aku xkenal pun sape dia masa tue. Dulik aku sape dia. Aku terdengar dialog dia ngan anak dia.

'Nape mama pakai kipas?' tanya si anak.

'Mama panas la. Da basah da baju mama nie'

'Atas tu kan da ade kipas' jawab si anak lagi.

'Xcukup kuat. Da la gi memain jejauh' jawab si mak plak ngan suara ngengada.

Aku tengok si anak terus blah bila si mak cakap gitu.


***********************

Bila da abes bincang. Suma jemputan keluar menjamu selera di khemah. Si dia, Amy dan Mira adik si Yana pun ada skali kat meja aku dan Kerul.

'Ish....Ngade btol la Mama Rina tue'

'Tue la gedik sangat.'

'Nyampah. Da la xmenang pun.'

'Boleh nak masuk tadi orang baru abes bincang dia kelam kabut masuk ke dalam. Excuse me....Excuse me....I nak ke toilet. So hot la.' ejek si Mira menceritakan ape yang Mama Rina wat ngan gedik skali.

Aku dengar je diorang dok berborak. Sape plak Mama Rina tue??

'Sape Mama Rina??' tanya aku ngan muka blur.

'Mama Rina AF' jawab si dia.

'Ye...Ke...' jawab aku sambil toleh tengok si Mama Rina tue.





Rupanya Mama Rina tue ada lah makcik yang dok belakang aku tadi yang borak ngan anak dia. Owh.........Aku xkenal. Sori la. Kau xglamer bagi aku. Dan xpenting untuk aku tau.

Mama Rina ape barang........Baby Rina aku tau la. Korang kenal Sape BabyRina???





35 Pandangan Kekawan:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

artis katakan...

hehehe

Frodo Baggins said...

mama rina??
hohohoohoho ~~


>>___<<


cun what?? agagagaga
dulu mungkin ...
semua org pnh muda
n semua akan tua


esok2 siti nurhaliza pown
org akan kata "apa barang" ..
kita pownnnn sama ...



yaaaaaa ((carik ayat wat awet muda))


>>__<<

Frodo Baggins said...

gedik2 manja
nak tunjuk kat lu kot?


wakakakkakakaka


almaklong lah beliau jandz meletoppp!!....


>>___<<

Frodo Baggins said...

exkissme ~~

rupa mama rina
cam ner boh??
x cam arrr


Baby Rina? waakkaka i like!


>>___<<

Nini teDDylicious said...

eh..mama rina ade anak kecik ke..??

kalau anak besar dia, takkan tny cam budak2 kot..??

apakah..??

Ieda Al-Habsyi said...

mamarina?? miahahaha!!

Boneka Tak Sakit Self-ProClaim CasaNova said...

ohh mama rina tu! org tua xsedar utung tu!!?? *hahah melampau lak aku

khairolghani said...

babyrina?macam aku kenal je..agak femes juga masa sekolah dulu..

Ju@Lucky^Mummy said...

Baby rina dah jadi mama rina daa.. tu pasal gedik semacam... ekekeke..

syaf said...

kekekek...si tua itukah
lantak p lah..x menang pown
sgt gedik artis2 itew...

annfrendly said...

adehh...
mama rina memang betol2 hot..
bikin orang lain hot jugak..

hurmmph..
baby rina...
anak kepada mama rina..
kah..kah..kah..

redNing said...

weiii..babyrina?..hahaha kau penah tgk ke?..huhuh

BajuKurung said...

babyrina?? gua pnh dgr ade sorg mak nyah name dia babyrina.

sayuri said...

hahahha
name pon artis...
nak berlagak bagus jer...
adehhh bukan kemes mane pon..

|arieza| said...

hahaha mama rina rupanya. hahahaha mmg agak kurang glamer di situ :p hhehhe sape baby rina? meh citer ckit.. hot tak dia? :P

citahrudin said...

ntah..suma pun aku x kenal

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

mama?
ape tu?

kuina said...

issshhh akak pn x kenal gak..

Yunus Badawi said...

baby rina? apa kabar dia skrg? hehehe

sharamli said...

anak die ke cucu die?

Lifesaver said...

kalo aku pon tak kenal..aku ingat makcik mana tadi..hehe

mamai said...

pakcik kenal sgt ngan babyrina tu

Masy said...

aku mcm penah dgr nama baby rina tu. baby Res2 pon penah dgr. hahahaah

puding roti said...

hebatnya awk kenal baby rina sbb saya tak kenal pun

CAHAYA said...

babyrina zaman IRC ada la. hehe.

Vee Lockheart said...

baby rina??? hmm... familiar... dari ex bf... hihihi...

setuju dengan frodo baggins... :)

maiyah said...

sapa itu babyrina

Mak Su said...

satu mama, satu baby. mcm pernah ku dengar nama-nama itu. oops!

tunbegia said...

cakap siang pandang pandang,

salamm,

Monkey D Luffy said...

RINA AF tu siapa plak --> dah aku x layan AF dr musim pertama lg

si buta warna said...

sape mama rina?

Solehah said...

hehe..ye ke?kalo aku pun tak kenal mama rina tu..sorry ya mama..

Kejora said...

hoh! sape tuh?

farwalis said...

baby rina sape?

cik selamah kundang said...

xfemes tp mengada lebih.muahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...