Friday, March 12, 2010

Lawak Skang

Aku tengok skang kat Astro Ria kot da ade cite baru. Baru xbrape baru dan aku xpernah tengok pun tengok iklan je. Kalo xsilap aku drama tue leh katagorikan dalam kelompok komedi. Drama yang aku maksukan ialah Fatimah Juling. Dulu Halimah Jongang.

Dulu Jongang skang Juling. Jongang dan Juling, dua-dua guna fizikal manusia sebagai komedi. Ape kah suma nie??? Adakah tue je sumber komedi yang ade?? Hurmmmmm....




Siyes ini lawak yang spastik dan hilang akal. Dan aku rasa da x releven untuk zaman skang. Zaman aku bebudak ye la. Bebudak akan suka menggelarkan seseorang dengan fizikal orang tue. Tapi sakng patut ke???

Cuba la cari idea yang baru. Lawak banyak menda yang leh dijadikan lawak dan untuk di tayangkan pada umum.

28 Pandangan Kekawan:

annfrendly said...

isu ni memang kontrobesi sekarang..
tulah lawak sarcastic..
akibat kekeringan idea.....
keluarlah"Fatimah juleng dan halimah jongang"...adeh..
c

'AQILAH said...

dah tak de idea

Yunus Badawi said...

Tapi Fatimah Juling tu cun woi. hehehe

Vee Lockheart said...

actually tak patut...
kan ade keluar berita sorang budak sekolah kena ejek dengan kawan sebab jongang..penangan cerita halimah jongang...
tp kalau tgk dari sudut positif... cerita tu tetap ada mesejnya tersendiri...
:)

Lifesaver said...

bahan2 tu dijadikan komedi???tak best langsung!

Adya A. said...

memang akan ader yg terase dgn drama-drama camni...

she-G said...

ade pro n cons...tp dibuat komedi???tak patut ngat la...lau budak2 aply kat real sian la diorang...tak seme budak leh adapt gelaran2 comel itu...



mase kecik dulu banyak gelaran...tp wat derk je..hahaha..mmg jenis tak pdulik org mase kecik dulu...

Mak Su said...

ahaks, tapi kenapa ~0~ maksukan?

"Drama yang aku maksukan ialah Fatimah Juling. Dulu Halimah Jongang."

ahaks

~0~ said...

annfrendly
tue la pasal...


'AQILAH
huhuhu....kecewa..


Yunus Badawi
Pelakon mmg cun...hahhahah



Vee Lockheart
mmg btol ada mesej dia vee....tapi effect dia pun byk...



Lifesaver
ko nye lawak lg best kan..kan...



Adya A
tue la...

sharamli said...

da xde m0dal k0t..takut nanti pengaruh budak2..jumpa 0rg je..nak ejek2...

bunny_teddy said...

hi~
sy kawan baru

TiKa LEh said...

beselah tu..byk jenis lwk sgt ni...hooho

TokNabe said...

Yg kelakarnya... ada jugak orang yg tengok..huhuhu

melatidaisy said...

sy 100% x setuju dgn dua2 tjuk crite tu .. paling senang nk trpengarug budak2 la..
Islam sndiri mengharamkan kita mengejek saudara kita dgn panggilan yg x elok dan x disukai..

faiz said...

kekeringan idea la tue...

BajuKurung said...

look at the bright side. kite leh jdikan pengajaran dlm citer2 cm tu. plus, ramai mnusia skrg suke mghina atas kekurangan orang lain. so, kite cuba la cari kebaikkan dlm mesej yg dia nk smpaikan.. hadap je lawak2 bangang tu.

khairolghani said...

aku tak pernah tengok citer Fatimah Juling tu,tapi Halimah Jongang faveret aku..yg Halimah Jongang tu banyak moral ko dpt kalau tengok betul2

redNing said...

aku x brapa minat tgk drama...best ke citer tu?...

Masy said...

tak penah tgk memandangkan xde estro. hmmm~

bunny_teddy said...

besh la blog ni~ aku dah link kan blog ko kat blog aku

ezzati said...

aarla..betul...memang bosan x rasa cm durang memperstupidkan diri sendiri pn ada..

amirah said...

2la, diorg xpk ap2...janji dwet masyukk

mamai said...

lawak kering idea namanya

pakcik kordi said...

hmm..entahlah beb....

told la hejauw said...

skang ni bnyk lawak syok seniri la...

CAHAYA said...

tak lama lagi keluar la tempang la, rongak la, sumbing la. mcam2 la lagi. ape ntah!

|arieza| said...

tah skrg ni semua brgntung ngn komedi dgn basic fizikal manusia. ape fizikal tu utk dipersenda semata ke? mmg la ada mksd tersirat cerita tu, tp hakikatnye diorg gunakan fizikal sbg bahan gelak ketawa. seolah yg rupa muka pelik2 ni, perangai semua pelik, jd bahan ketawa org.. smpai hati tul.. kdg2 naik jelik dgn stereotype manusia.

ayam_katik said...

well~~ mcm2 bleh jadi skang.. b4 they do this, they better thinks at least 1 step forward.. apa akan jadi kalo anak2 mereka dipersenda macam tu, 4sure diornag marah juge.. adess..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...