Thursday, December 10, 2009

Perlu ke??

Perlu ke aku cari kerja lain???

Tadi masa dalam opis abang dalam opis tue tanya aku xde minta kerja tetap dalam garment ke??Xpun dalam badan berkanun??Atau uni-uni???

Aku jawab wat masa skang xde lagi panggilan terbaru. Bab mintak kat badan berkanun dan uni penah beberapa kali apply tp xpernah ada panggilan interview pon.

Hurmm....Bila ditanya begitu nie wat aku nak cari keje lain nie. Sampai skang aku xde lagi dapat kerja yang permenant semua on kontrak basis. hurmmm....

Mungkin gak belum rezki aku.

Mungkin gak pegembaraan ni baru nak mula. hurmmm

17 Pandangan Kekawan:

Solehah said...

kita serupa..kita serupa..haha...pelan2 la kan..

cHeRyNa PiReS said...

rezeki masing2. insyaAllah...ada nanti. rajin2 usaha ye...

Jard The Great said...

kena berani amik risiko.. tak nak try keje swasta ke?

+betterSINGLE+ said...

masa skng neyh pyh nk dpt kje...
baek stay je dengn ap yg kte ad..
klu nk tuka pon,pastikn dpt kje tu dlu,da puas ati br brenti..
jgn brenti tp xdpt kje..
mmg nanges

Firol said...

kena usaha lagi kawan benda ni rezei masing-masing..kena cari insyallah dapat nanti

sI tEDI said...

InsyaAllah.. jika ada rezeki!!

Mimie.Candy Cane said...

sabar je...rezeki ada sentiasa ada..tak tau bile je..

Yunus Badawi said...

Kerja yg sesuai skrg susah nak dapat huhuhu

Semoga ko dapat apa yg ko hajatkan.

jane said...

my bro.........

jangannnnnnnnnnnn
nggaak perluuuuuuuuuuuuuuu

kerja kamooooo itu dah cukup bagus....

ke ade hati nk jadi cikgu cam aku cakap tuh???muahhahaha

faiz said...

sabar ye dik... but mostly big companies skrg nie akan offer keje on contract basis dulu then only baru offer permanent.. senang kot kalau wat hal blh terus terminate..hehe..

Koyuki said...

rilek
insyaAllah bila ada rezeki dari DIA

cikmemy said...

perlu.cri yg stabil.agak risky keje kontrak ni..wat nye pas 2 kontrak x disambung...kan payah..

aRien de GreaT said...

sama la zaidi..huhu..ngh cri kjer nih...hmm..bukan sng nk dpt kjer..

YobSumo said...

oh dari pengalaman aku tgk sepupu aku kerja secara contract, aku cadangkan kamu cepat2 lah cari yg permanent punya.

untuk masa depan.

HEMY said...

kalau kontrak basis byran masyuk cam kawan2 aku..apa salahnyaaa

'AQILAH said...

kalau dapat keje yang gaji elok, then tak kontrak, patut tukar :)

Lifesaver said...

geng pengembaraan upin & ipin?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...