Monday, December 28, 2009

Avatar

Buah tangan James Cameroon, dulunya penah glamer ngan Titanic. Titanic sampai skang aku x tengok lagi cite nie. Lama btol. Ape yang aku tau cite nie fames ngan 'U jump, I jump'. Tapi bagi aku 'U jump, I dont want. Dont worry i will find another one'. hahahhahahaah

Filem Avatar ni aku tengok ari Sabtu lepas tayangan midnight (pagi Ahad le). Filem ni memang lama gile. 2jam 30 minit.

Cite pasal seorang Marin, Jake Sully yang menjadi bidang terjun untuk menggantikan kembar beliau seorang saintis untuk mengemudi Avatar. Tujuan Avatar ni di buat untuk kaji gaya hidup kaum ape ntah yang duduk kat Pandora. Muka cam rimau pun ada. Ekekeke....

Jake Sully nie sebenarnya OKU. Kaki beliau lumpuh. Bila jadi Avatar ni dia dapat badan yang sempurna. Boleh berlari dan berjalan.

Jake berjaya mendekati kaum tersebut dan cuba berbincang untuk mengerahkan kaum tersebut berpindah dari hometree sebab diorang nak kawasan tersebut yang mempunyai sejenis mineral yang amat berharga. Tugas jake pada asalnya untuk mengelakkan kekerasan digunakan. Tapi bila Jake berada dalam kaum tersebut dia da jatuh cinta pada suasana, mesyarakat dan awek (heroin cite nie).

At last, Jake la jadi general kaum tue utk lawan balik pasukan tentera yang menyerang hometree. Biasala hero kan. Nak tau lagi tengok la sendiri.

Cite ni memang menggambarkan Amerika yang sebenar, akan menggunakan apa saja cara untuk mendapatkan apa yang diorang mahu. Cam yang jadi kat Iraq. Nak dapatkan monopoli minyak diorang serang negara tersebut. Sama la yang digambarkan dalam cite Avatar nie. Nak dapatkan mineral tue diorang serang rumah kaum tersebut.

  • CGI dan 3d dalam cite nie memang gempak habes.
  • Gambaran alam sekitar di planet Pandora memang gempak dengan binatang-binatang dan pokok-pokok dia. Warna-warna yang digunakan gak menarik.
  • Motif sayangi alam sekitar ada gak. Keseimbangan alam perlu di jaga.Setiap makhluk di planet adalah saling berhubungan. Ekologi.

PSP : Persoalan yang timbul antara aku dan kekawan. Camne diorang melakukan hubungan seksual?? Adakah menggunakan sel kat rambut yang cam USB tue yang leh di cucuk di mana jua. ekekkekee

24 Pandangan Kekawan:

redNing said...

aku jugak yg xtgk lgi nih..

err yg ko fikir pasal hubungan seksual dorang tu apahal..xde kejer lain ke hahahaha

Jard The Great said...

ahaha.. tak thn psp hang tuu... tp mmg besh ar wyg tu.. 10 per 10 aku bg.. ehehe

khairolghani said...

aku tak tengok lagi..download sudah..hehe

mukasurat17 said...

avatar...tak tgk lg....

~0~ said...

redNing
perihatin namanya tue...hahahah

Jard The Great
memang best...imiginasi tahap gaban punye...

khairolghani
sesungguhnya...download itu yang terbaik...hhahaha

vrdesign said...

hikss...
suke tgk avatar ni...
sy dpt tgk yg 3D punye...berbaloi2 byr RM18(pakwe banje)hakss...
terasa cm masok kt alam avatar n terasa nk selamatkan pandora sekali...haksss...
avatar2 dlm 2 cute sgt...
org kate org kerdil cute,tp org galah cm avatar lg cute...mata yg menawan kalbu...haksss...

vrdesign said...

tpppp...
tang PSP 2 sy xsure la...
maybe kot die gune tali hikmat die yg cm USB 2 utk melakukan tut..haksss...hadoiii...pe la...

NiNa' said...

nak tgk.. tp x suke org biru.. =D

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

aku dah tgk dah~
mmg besh n agak lama~
makan masa 2 jam lebeh sikit baru abes~
waakakakaaa
tp puas atu sbbciternyer berkembang n plot2 dia besh~

wey tapi aku lagi auka ko kata :

U jump, I dont want. Dont worry i will find another one'

cam bangkai je ayat~ wakakakaaaa~~~

laaarrriiiii~~~!!!!

~0~ said...

vrdesign
tgk yg 3d mmg akan lg best pasal CGI dia mmg cantik...
hehehehehe...

NiNa'
nanti aku buat yg baru org hijau...amcam ok x??

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠
ko mmg kedengki...hahahha

xiiinam said...

James Cameron memang hebat karyanya..


ckLah tak dan nak tengok wayang dah beberapa tahun ni..

puding roti said...

x nengok lg :(

ezzati said...

nak tengokkkkkkkkk

Lifesaver said...

aku pon terpikir sama yg kawan ko pikir

anN said...

hye! plz vote me kat

http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

no.3 ANNURAIN tq! vote lg.. hehe tq!

jane said...

aku tak le trima ar cter ngarut2 camni..tk sesuai ngn jiwa..huhu

TARANTULAH said...

aNTARA FILEM YANG MAHAL N MENARIK PERHATIAN ORG RAMAI..LAGI2 SEBAB JAMES CAMERON YANG BKN ASING LAGI..

SMPAI BOSS AKU MINTAK TOLONG DOWNLOAD TRAILER FILEM NI..

BUATAYUDEDWISH GI TGOK SORANG2 XNAKA JAK SEKALI ,,KEDEKUT TAIK HIDUNG MASAM TOL LA KO ..HEHEHE

HEMY said...

aku nk dload tggu ehsan org uplod dvdrip ni

Vee Violet said...

Hari tue berbelah bahagi nak tgk Avatar or Alvin & Chipmunk.. last2 tgk Alvin & Chipmunk... hihihi

Webmaster@Echam said...

aku tak tengok pun lagi...

Yunus Badawi said...

takkan mcm cucuk usb kot. Tak best langsung kalau mcm tu hehehe

psst - kat Iraq walaupun Amerika yg serang tapi alhamdulillah Petronas yg dapat banyak tender baru2 ni. Gigit jarilah org putih tu.

Go Petronas go!

melatidaisy said...

kak jane, kite satu geng..hihi :)

IxoR@ said...

Tak tengok lagi...

Best tak...setandingkah dengan 2012?

:)

aRien de GreaT said...

wahhhhhh..tension..nk sgt tgok citer nih..tpi syg..tiket dh hbis tym nk g tgok tuh...erghhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...