Friday, December 11, 2009

Gagak


Crows Zero cite yang di adaptasi dari manga. Aku tengah addict cite nie. Aku first tgk Crows Zero masa aku keje kat Johor dlu. Tahun 2007. Best citenya.

Cite pasal sekolah ntahapaapntah, Suruzan. Dalam cite ni xde pun aku tengok diorang blaja. Gaduh je kejenye. ekekeke...Tapi cite memang best. Bak kata member aku cite bergenre 'gangster komedi'. (Suke ati je membe aku nie)

Cite ni bermula ngan Genji (Shun Ogiri) yang masuk ke Suruzan untuk jadi leader Suruzan. Tapi untuk jadi leader tue dia kena kalahkan dulu beberapa team-team dalam sekolah dia. Banyak babak fight ala-ala samseng jalanan je tapi lawak stail Jepun pun banyak gak. Bagi aku cite nie memang layan gile.

Walaupun cite pasal gaduh-gaduh je. Ada banyak moral value dalam cite nie
  • Semangat setia kawan yang tinggi. Tidak kira susah atau senang
  • Bersatu untuk mencapai kejayaan dan mempertahankan maruah
  • Tidak putus asa untuk berjaya
  • Semangat juang yang tinggi
Selebihnya korang tengok la sendiri cite nie. Ok.

Xyah beli DVD pirate download je. ekekekek
Crows Zero
Crows Zero 2

PSP: Aku tunggu Crows Zero 3 plak.

18 Pandangan Kekawan:

sI tEDI said...

kawan ketika senang mudah di cari.. :)

Koyuki said...

saya suka sangat cite ni
tapi bab gaduh tu tak tahan nak tengok
penat..asyik2 gaduh
da la ganas
huhu
sebab ada oguri shun..sanggup tengok
haha~

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

hooo~
aku dah tgk citer ni
mmg besh giler

black crow zero 1 ngan 2
mengancam beb
gado2 je kejenyer
wahahahaaa~
tak bley blah tgk mamat yg muka jambu bawak payung tu~
kekeke~
bley tahan kuat rupanyer

Judiene said...

citer ni ala2 Gokusen kan?
btw, Oguri Shun peberet aku tuh
ehehehehe..

rEd said...

aku jugak yg xtgk lgi nih

mukasurat17 said...

whoah! aku penah tgk yg 1 nye jer.
tp seyes klaka part yg shun oguri nanges..hahhaa...gangster menangis mmg mghiburkan hati.

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

ramai jejaka tampan

hehehe

BuLaN iTu aKu said...

yang penting hero dia hemsem

hans said...

best ekk?
nanti aku try download

Afzainizam said...

http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Oguri memasuki industri lakonan bukan kerana dia mengetahui bahawa dia mempunyai bakat besar dan bukan kerana dia mahu mengejar keghairahan dirinya, tetapi kerana dia sangat meminati Uchida Yuuki, seorang pelakon wanita Jepun. Dia menyukai lakonan Uchida dan merupakan peminat utamanya. Disebabkan mahu bertemu dengan Uchida, Oguri menyertai teater kelas lakonan. Dia mengakui bahawa dia tidak begitu menyukai teater atau kelas lakonan, tetapi entah kenapa, keinginannya untuk bertemu dengan idolanya -- dan gadis-gadis cantik dalam kelasnya -- sentiasa mendorongnya. Sekarang, Oguri mengatakan bahawa lakonan adalah hidupnya dan tidak mahukan yang lain.

Peranan debut pertamanya ialah watak kanak-kanak yang dibuli dan didera dalam drama Great Teacher Onizuka (1998), ketika berusia 16 tahun. Lakonannya menarik perhatian ramai dan dari situ, dia beralih ke peranan yang lebih besar. Peranan cemerlangnya ialah watak Rui Hanazawa dalam Hana Yori Dango, walaupun peranan utama pertamanya dalam drama ialah Shinichi Kudo dalam Detektif Conan. Oguri mempunyai bakat yang lebih daripada cukup untuk watak utama, tetapi dia pernah menyebutkan bahawa dia sebenarnya menggemari watak sampingan. Selain berlakon, dia juga adalah seorang DJ. Dia mengacara sebuah rancangan radio yang dipanggil All Night Nippon. Seorang pelakon yang menarik, dia membintangi peranan-peranan seperti orang pekak dalam Summer Snow, seorang teruna yang kegersangan dalam Stand Up!!, sebagai Rui Hanazawa yang pendiam dan tenang dalam Hana Yori Dango (Boys Over Flowers), dan sebagai Haruhiko Uchiyama, budak nakal dalam Gokusen. Pada musim panas tahun lepas, dia telah membintangi watak Izumi Sano dalam drama Hanazakari no Kimitachi e. Sekarang dia sedang memegang watak mahasiswa universiti yang suka menolong orang lain tetapi menanggung beban hutang yang besar bernama Kazumi Koyama dalam drama berjudul Binbō Danshi.

ape pun mmg best cerita ni..... aku suka tengok lah

dilot said...

tak ingat dah tgk ke tak..sbb banyak sgt yg ditengok..dasar pelupa betull..aissehhh..

www.dilahdilot.com

Firol said...

citer memang sesuai utk lelaki

sharamli said...

xtgk p0n lagik

BuLaN iTu aKu said...

musti lihat.. sebab mereka sangt hensem...

puding roti said...

blm pnah nengok. adakah ala2 my boss my hero? owh. sgt suka lelaki yg nakal tp hemsem suka menolong org dan flexible

Lifesaver said...

tak pernah tgk..korea ke taiwan tu?ke jepun?

~0~ said...

sI tEDI
btol tue kak...

Koyuki
memang best gile...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠
hahahah....memang best cite nie...

Judiene
gokusen aku x tgk lagi..

rEd
tengok la

mukasurat17
gengster sejati...hahaha

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠
cik yanie...jaga...jgn tergoda

BuLaN iTu aKu
cess...dia je ko puji...hahahah

hans
best

Afzainizam
thanks bro...lengkap info..

dilot
ko nie...ekeekek

Firol
btol tue bro...

sharamli
sila la tengok

BuLaN iTu aKu
hensem cam aku x???

puding roti
lain skit je...tp best sama best...

Lifesaver
cite jepun puan...ekekek

Solehah said...

mcm best je..dah la cerita jepun pulak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...