Thursday, December 24, 2009

Bomba


Aku tengok ni kat brita harian online.
Nice picture and nice capture.
Mungkin patut tambah budget untuk ganti hos bomba.

Bomba ni penting kalo di tengok kat euro, bomba sangat diorang hargai.
Ye la. Kerja bomba nie bahaya.
Nak selamatkan nyawa orang lain diorang perjudikan nyawa sendiri.
Tahniah buat bomba.
Mereka adalah wira.

23 Pandangan Kekawan:

Yunus Badawi said...

Saya selalu berurusan dgn Bomba semasa nak dpt kelulusan pelan bangunan dan ketika nak mintak CFO hehehe

Yunus Badawi said...

Saya firstlah malam ni. Ramai yg dah tidur malam Jumaat ni kot ngeh3x

JMR said...

btol2..diorg mmg banyak berjasa..siang dn mlm..

.:fifi:. said...

hahahaaaa
ok la tuh menolong bomba-bomba mempercepatkan proses pemadaman kkakaa

Koyuki said...

huhu
hose berlubang sana sini

sharamli said...

caman leh b0c0r.

melatidaisy said...

diorang sengaja kot..mane la tau salah 1 skill ke..

err..teka je :)

redNing said...

kesian..nak trgelak pon de jugak tgk hose..dh jdi cam air pancut heheh

cik selamah kundang said...

adehla.bocor plak...menolong dlm masa yg sama xmenolong.

jane said...

nnt aku letak kisah pngalaman bomba..takuttttt

aRien de GreaT said...

bukan je pdam api..ular pun tggungjawab diorg

imHepPie said...

haha da tahap kronik da tuh sian gile

'AQILAH said...

bocor...huh

Boneka tak sakit said...

tol2 sebab tui nak jadi bomba tu! cita2 aku laa...

*masih cita2 ke hjhuhu

cikmemy said...

hose 2 berlubang or saje dilubangkan?

she-G said...

bajet sgt teruk dipotong..ekonomi tak elok g..cuma krajaan nak sedapkan ati kita rakyat jer..so berjimatlah mane ptut..tp tang paip hos bmba tu tak payah la jimat

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

bocor di sana sini...

kui3..

hans said...

yups....
bomba memang power la
dlu ada hajat juga nak jadi bomba
huhu

[S]itie [B]Um [B]Um said...

patut la..xcukup tekanan ni. tgk ade part hos tu yg flat je... mcm tayar kempis. patutnye kalo hos yg xbocor.. nk pegang die susah. bile sorng bomba pegang..yg kwn die kena pegang bahu die supaya x terangkat sbb tekanan air bomba kuat. ni dh lain citer dh ni.

Jard The Great said...

ehehe... chantek ar gmbr tu

Dak Wan said...

Mahal menatang paip tu...

pemboncengsetia said...

diorang siram pokok2 sekitar tu kot
xpayah susahkan majlis bandaraya lagi...

Lifesaver said...

umah terbakar...pggl bomba...ye le..panggil bomba la..takkan pggl tok dukun plak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...