Tuesday, December 15, 2009

The Tournament

Semalam aku tengok movie. Bukan kate TGV atau GSC mahupun MBO. Bukan di Satu Utama, Sunway Tiga Segi atau Tengah Lembah. Hanya menonton di TV kecik yang bersaiz 21 inci jenama Meck. Bukan Sony, bukan Aiwa. Aku pikir Meck nie jenama China kot. Xpon Taiwan.

TV ni pon bukan la LCD yang superb slim, yang ade HD suma tue. Bukan yang iklan guna Kaka dok timang bola tue. Bukan semua tue. Ni tv original punye. Yang muncik perutnya itu. Yang boroi di depan dan tonggek di belakang. Itu la tv yang ku gunakan.

Berbalik kepada ceritanya. Aku tengok cite The Tournament. Sumpah aku cakap, DVD yang aku guna adalah DVD pirate. Bukan original ok. Aku xsokong industri cetak rompak ni suma. Aku menci lanun mahupun Ah Long. Tapi apekan daya. Nak beli DVD original xmampu. Kalo original harganya RM10 akan ku beli tapi kalo da RM 100 memang x la. Ape jadah beli ori2 suma tue. Tengok sekali campak tepi. Tapi DVD ni bukan aku punye. Kawan aku beli. Da lama aku xbeli DVD ok. Download je. hehehehhehe

Berbalik pada cite nie. Citenya pasal satu pertandingan yang di anjurkan oleh satu sendiket. Pentandingan antara Assasins-assasins dari seluruh dunia. (Tapi wakil Malaysia xde ok.) Cite dia pasal bunuh-bunuh, tembak-tembak je. Memang 18SG.

Ade 30 perserta semuanya. Dan dalam masa 24jam diorang perlu membunuh sesama sendiri. Kira Last Man Standing la. Pemenang akan terima hadiah wang tunai. Bape ntah. Setiap peserta dilengkapkan dengan satu pepijat untuk kesan kedudukan diorang. Dan pepijat ni jugak ade bom. (cam biasa la cite camni. Tengok the condenmed lakonan Stone Cold)

Jika dalam 24jam xde pemenang juga. Semua peserta akan mati. Pepijat nie akan meletup. Pergerakan peserta di kesan melalui CCTV. Manakala peserta dilengkapkan dengan device untuk kesan kedudukan lawan diorang.

Nak tau lagi tengok sendiri.

PSP : Aku bosan....

31 Pandangan Kekawan:

Boneka tak sakit said...

hai~ review mcm best tapi si penulis mcm bowsan hehe. kenapa bro! pening kepala ke?

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

ada Kelly Hu tu!!!


^.^

BajuKurung said...

mcm best.. gua sajeskan lu tgk citer jalang.. hakhak.. kompom lu tdo lps 5 minit lu tgk.. hakhak

Koyuki said...

berbuih kau cakap ban ah long la, dvd cetak rompak la
rupanya pinjam orang punye
heh

jane said...

hai ~0~ berkepak...

ko pon layan movie camni kah???hahaha

aku tak prnh wat preview filem n sbnrny byk cter aku nk preview jugak..

so..aku nk suh ko tgk cter nih..
"GHAJINI"

tengok tau...
confirm selagi ko hidup ko akan ingat cter ni akan bawak kesan gile2 dlm hidup ko..

try tgk tak prcaya..

BuLaN iTu aKu said...

PERGH!!! mesti cite ni banyak action + suspens+ peluh2 +darah2..

hero dia hensem tak??

she-G said...

best tak?dah lama ke baru cite neh?
(sejak ekje neh dah lama tak lawat kedai cd(tak kira la ori ke cetak) hahaha..)

Lifesaver said...

teringat cerita ninja assasin tu

~0~ said...

Boneka tak sakit
Aku bosan xde ape nak buat...youtube pun kena banned...cess
cite tue ok...best la..

LORD ZARA 札拉
phewettt....tergoda ai...hahaha

BajuKurung
xpe la...aku lebey rela tengok cite Gadoh...hahahhaha...

Koyuki
biasa la Yuki....u know me...hahahahah

jane
cam best....nanti aku download...
Amir Khan hero...Aku minat tue...

BuLaN iTu aKu
hensem gak...Ko nampak x negro tue??dia la hero..heheheh
Heroin dia sexy babe...

she-G
cite tahun 2009...best la cite dia..ade aksi bang boom bang la...tembak2...

Lifesaver
aku x tengok lagi cite ninja assasin...huhuhuh

ezzati said...

perghhh..ada gak bertanding cmtu

'AQILAH said...

cerita banyak darah?

LotsOfLove-Pearls said...

tak pena tengok lagi..
mcm besh je..

Boneka tak sakit said...

huhuh youtube kena ban hahahaha panda muka!!
patut pown bowsan! hahaha..

tak baik yer aku sori2

sI tEDI said...

x tgk puN!

pB said...

ganassss

Mak Su said...

dvd pirate? sarikata macam hampeh. hahaha

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

kat youtube ada tak? nak donload....

=D

hans said...

macam film korea Battle Of Royal
ko penah tgok?
kalau belum sila tgok
Dia ada no 1 dgn 2
tgok yg 1st movie
best sikit

xiiinam said...

Salam ziarah...nak bagi nafkah sikit..he..he..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

kelly hu bley bikin idung aku berdarah~
wakakakakaa

cikmemy said...

macam best cite ni.tspi aku takot cite ganas2..nnt byk pejam mata jek..hukhuk

lizz said...

pergh!!! aku rase cite ni perlu ditonton ni. au suke cite2 camni dari cite tangkap leleh. hohoho

sharamli said...

nak pinjam dvd tu..

Pok Li said...

Suka tengok combat amerika lawan german. Sekarang dah tak minat citer ganas

Firol said...

review baik ending terus bosan

HEMY said...

citer ni antara yg aku tengah tggu nk dload..ahaaha...tapi wimax aku ada cap 20GB bhaya nk men dload je

Yunus Badawi said...

aku benci keganasan hehehe

Yunus Badawi said...

skrg tak boleh terlalu terbuka tentang DVD cetak rompak takut nanti kena tindakan undang2 ngeee

HonEyBuNNy said...

ngeh3...ila pn xtgk.....

Vee Violet said...

Thanks for the entry... =)
Vee suka cerita2 mcm nie... =)
*Vee pun baru tgk new moon, cetak rompak* =p

Qaseh said...

alahai...semenjak akk pindah...baru 2 kali nengok tv.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...