Monday, April 19, 2010

My Version of Grooming Tips

Sesetengah orang bila sebut je grooming ni ada yang inagat ni suma prermpuan punye hal. Lelaki tak perlu nak grooming.

Bagi aku penampilan penting bagi setiap orang. Lelaki pun sama je. Penampilan kena jaga biar kemas dan sedap mata memandang. Sebab dari penampilan orang akan buat penilaian kasar tentang diri kita. Contohnya, bila pergi temuduga. Kalau lah pakai baju t-shirt round neck, jeans ketat dan kasut sneaker untuk temuduga sebagai eksekutif jualan. Memang susah untuk majikan itu ambil kita berkerja. Tapi kalau kita berpakaian kemas seperti berkemaja lengan panjang, seluar slack, kasut serta dengan neck tie. Kemungkinan diterima adalah lebih tinggi.

Penampilan lelaki bagi aku adalah simple. Pertama sekali bagi aku adalah rambut. Rambut biarlah kemas. Rambut pendek pun kalau tidak di sikat akan nampak selekeh juga. Kalau berambut panjang pulak biarlah sentiasa di ikat kemas. Minyak rambut jangan di lupa. Biar rambut sentiasa kemas dan berkilat. Tidak lupa syampu rambut selalu bagi memastikan rambut kekal sihat dan tiada kelumumur.

Kedua, adalah misai dan janggut. Ramai lelaki suka simpan misai dan janggut. Ya, simpan misai dan janggut nampakkan lelaki itu lebih matang dan macho. Sebab ramai perempuan sukakan lelaki bermisai. Tapi biarlah misai itu di urus dengan kemas. Di jaga rapi. Kalau tak mahu jaga, usah di simpan misai dan janggut. Baik potong je. Lagi kemas dan menawan.

Ketiga, muka yang menarik dan berseri. Cuci lah muka selalu agar kulit muka kita adalah lebih berseri. Paling malas pun sekali sehari jadi lah. Janji cuci jangan tak cuci.

Keempat, dan yang paling penting bagi aku ialah bau badan. Elakkan bau badan. Bau badan boleh menyebabkan orang lain kurang selesa dengan kita. Gunakan deodorant. Penggunaan deodorant membuatkan aku lebih yakin untuk berdepan dengan orang ramai. Nak lagi konfiden sembur la sedikit perfume.

Jadikan Adidas Action 3 sebagai teman anda setiap hari. Yeah......




Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.







13 Pandangan Kekawan:

.:fifi:. said...

pilihlah aku jadi pacarmu..
hahaa
weyh betul2 aku ske tgok llaki kemas..
klu pakai bju lusuh,rmbut slekeh,jalan bsepah,kuku itam@pnjang,bau busuk,
terus aku ilang mood nk tengok..
bg aku engkau
ok la..
haha tetibe~

Cik Akma said...

tompang tnye, lelaki pakai pencuci muka apekah? ahhahah~

jane said...

erk?
sape kata ?


aku suke laki yg ade janggung tipis jek

tk suke misai n janggut yg tebal
hahahhahahahha

Kapten said...

badan aku x bau kan? kan?

Kapten said...

oh ya.. aku kacak kan?

Afzainizam said...

Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

ummmmm aku kena pakai adidas punya barang ni.... biar papa asal bergaya....

biar hensem dari gaya asal awek tak lari di kebas orang... cayalah

nursarah said...

errr, anda mmg kemas. rugi tak snap gambo curi2 aritu. haha

cikmemy said...

x kemas bley terima g.tapi kalau bau ketiak hangit..sori la..huhuhu

Jard The Great said...

keputusan sudah kuar.. tahniah atas kemenangan

http://ignorantbrat.blogspot.com/2010/04/keputusan-kontes-jardnesscom-kini-sudah.html

Mak Su said...

goodluck, menang kontest jard? good luck lagi buat 0

she-G said...

deodorant adidas tu besh eh??asek pomot je??

laki mmg kene kemas..hensem tak payah la..(sebab kita pun bukan cun benor) tp keneeeee kemas...
1)rambut kne pndek tp kene sure blkg leher tak de panau eh??
2) yup..sokong jane..kumis ok..misai..errr
3) kuku kene pendek dan bersih
4)satu g tlinga..jgn la berminyak2 cairan wax tlinga tu kua wehh..geliiii...kdg ade je ammat hensem tp dalam lobang tlinga nampak je kuning2..cessss
5)klumumur..pls la...owhhh
6)B.O..tak pakai deodorant tak pe lau abdan tak busuk..tp jgn la pakai bercupak kam muntah jugak..
7)bulu idung same...trim la bang

owh owh..byk lak komen...seba baik la kande ku seme lulus..bia pon die tak hensem..tp kemas dan sweet di mate kuu...

¶A.K.I¶ said...

ini utk kontes ka? ahaha

~0~ said...

.:fifi:.
hahaha....siot ko.


Cik Akma
Kalo aku redah je cik...hehehehe..janji pencuci muka


jane
ko je yg xsuke...hheheheheh


Kapten
badan kau xbau sebab amoi tue dok sembur je kat kau...


Kapten
ko memang kacak...tu sebab amoi gatsby tu dok rapat je ngan kau...ekekekeke


Afzainizam
hehehe....


nursarah
kombang lobang idong den....wakakakkak


Jard The Great
tima kasih jard....



Maksu
Terima kasih maksu



she-G
Lagi panjang lagi aku suke...



Aki
nuffnang punye aki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...