Wednesday, April 21, 2010

Jutawan

Dalam dunia ni semua orang perlukan duit. Ye xde duit macamana mau teruskan hidup. Skang nie nak minum air kosong pun kena bayar 20sen. Xde lagi air kosong free skang beb. Pakaian pun kena beli jugak. Nak kena guna duit jugak. Nak beli boxer pun paling kurang kena ada RM5. Kalo nak beli t-shirt bundle pun paling kurang RM5 sehelai. Fuhhh.....Sekarang semua mau pakai duit. Kalo takat RM50 tue rasa dalam masa seminit je boleh lesap dari wallet.

Jutawan....Jutawan tue ape ek?? Jutawan ni orang yang ade duit berjuta-juta ek?? Btol ke?? Maknanya jutawan ni orang kaya la kan. Kalo ade sejuta tue leh kira jutawan x??

Aku pun mau jadi Jutawan beb. Ye aku mau kaya. Da kaya senang sikit hidup. Ape mau dapat. Kereta besau, rumah banglo besau, kapal terbang besau, kapal selam besau, trailer besau, helikopter besau, jet besau dan lori minyak besau. Kan best jadi kaya kan. Semua besau.

Satu je aku xnak besau aku nak ramai iaitu bini. Kan-kan.....Kaya best woo...Popuan skali phewittt, berduyun datang. Fuhhh...........Indah nya alam kan. Senang idup. Stakat Pasha Sandal tue aku rasa skali kenyit mata je.

Skang ni aku sangat admire orang-orang kaya dan usahawan berjaya cam Donald Trump, CheDet, Dato' Mustapa Kamal, Boon Siew, YB dan Mak Cik Wan tokey keropok kampung aku. Memang aku admire diorang.

Dan aku rasa diorang memang usaha gila-gila. Dengan idea-idea bisnes yang bernas bersertakan perancangan yang teliti dan pandai merebut peluang yang ada. Tidak lupa rezeki dari Allah SWT. Mereka semua berjaya.


Tapi aku cukup xpaham dengan emel-emel yang aku terima hari-hari cam RAHSIA JUTAWAN TERBONGKAR, JUTAWAN SEGERA, JUTAWAN KE-15 DI CARI dan memacama lagi la. Siap bagi bukti yang cek-cek yang diperolehi oleh sape ntah. Dan tunjuk gambar duit yang di ikat ber bundle-bundle. Bukan sikit woo.......Banyak duit. Fuh....Caya la.

Pastu bila klik pelan pemasaran dia cakap hanya dengan RM30 je. RM30 je leh jadi jutawan beb. Korang xmau ke?? Murah tue modal.  Pastu xyah usaha plak tue. Orang yang cari kita. Kita xyah cari orang. Dok rilek-rilek sambil korek-korek hidung ujung bulan duit masuk RM30ribu. Fuhhhhhhhhhhh.....kaya.

Kalo nak kaya lagi emel-emel je kat sesape suh masuk skali. Emel kat aliens pun xpe. Janji aliens tu masuk skali. Aliens skang moden dah kan.

Xcukup lagi komen je kat blog sesape yang ada chat box tue letak je ayat cam nie 'SALAM KUNJUNG. KUNJUNG LA KE LAMAN SAYA PULA YE'. Pastu letak la link ke laman 'JUTAWAN RM30' dan bukannya blog korang.

Amacam tips-tips aku?? Aku rasa dalam masa seminggu je korang semua leh kaya beb. Jadi JUTAWAN. Dalam masa  setahun korang akan jadi orang no 1 terkaya di dunia.

Serius, emel camni melambak dalam spam dan inbox aku. Cam celaka je.



PSP: Bukan senang nak kaya, bukan susah nak papa. Dan bukan senang nak berjaya, bukan susah nak gagal. Tapi usaha, doa dan tawakal insyaallah akan berjaya. Pikirkan lah.

PSP 2:
Biarkan aku begini, janji aku bahgia dan gembira bersama kekawan maya yang best cam korang.

24 Pandangan Kekawan:

she-G said...

salu gak dpat..pernah la try satu tu..labur la sket kan..die kata bayaran memula..tp hampeh...die y duk atas mmg la kaya..hoh...kira amik untung je..skrg ni duk sebok iklan gitu dalam fb lak..tah hape2 la

eh..tak admire ke doc rozmey?? :)

nursarah said...

aku dah agak ko nak bebel pasal jutawan segera downline tuh. haha, Log In FB dapat 100 tu tak nak try ke, hahaha!

yg paling tak tahan bila program jutawan ni kata

" anda bekerja bermatian2 tetapi kewangan tetap tidak mencukupi". ewah. suka hati dia je nak kondem org yg bekerja guna tulang 4 kerat.

citahrudin said...

yg aku heran tu...donald trump yg duit dh gaya padang rumput selalu dpt mkn free...

ish..lish..ish

BULLET said...

aku sikit pun xcaye...haram jadah tol...

GhOsToNe said...

ak amat admire siti..
musti duet diew berkepuk2 kan??
duet diew tmbah ngn duet pak misai tue..
adoyai!!!
manyak dong!!

Boneka Tak Sakit Self-ProClaim CasaNova said...

aku xsuka juga program2 jutawan nie.. poyo je senang blah la!!!

Vee Violet ~vLockheart~ said...

semua org nak jadi jutawan... :)
tp awak, tak semua perempuan pandang lelaki kaya aje ok... :)

Jard The Great said...

hehee.. entri penuh sindiran gak neh.. takpa zaidi.. pasneh insyaAllah leh kaya dgn amalan dan senyuman.. hik hik

h a n i e said...

rezeki yg dtg dr kerja yg halal dan ikhlas..lain macam dia punya manis wehh..

kl betul goyang kaki, korek idung..hujung minggu dapat puluh ribu..dah ramai la "jutawan" baru masuk ranking..

peja said...

rela jadi tokey budu cap tere dari jadi jutawan dgn login pesbuk..haha

Mak Su said...

maksu x pecaya ler bab2 tu..... :(

~0~ said...

she-G
Dr Romzey....xbrape admire. Pasal kawan aku ckp dia abg aku..cam celaka..


nursarah
Tue la...rasa nak je pogo reramai orang camni..Orang berusaha dia kutuk sesuke mak nenek dia je...


citahrudin
ko kamen rider gaji brape JUTA???


BULLET
Memang haram...


GhOsToNe
hehehe..Siti bagus gak tue..


melatidaisy
;) Good luck in ur exam


Boneka Tak Sakit Self-ProClaim CasaNova
memang poyo tahap tapir...


Vee Violet ~vLockheart~
Btol vee...xsemua popuan pandang kaya ...


Jard The Great
hhehehhe...Sinis skit je jard...


h a n i e
aku setuju...


peja
tue lagi murni boh...jual budu..

~0~ said...

Mak Su
jangan percaya maksu...toksah..

TokNabe said...

Tak percaya ada juga yang nak berkongsi jadi jutawan ni ye..hahaha.

email spam mcm ni berlambat..puas nak delete.

PnConfused said...

ada proff aku ckp "make the money irrelevant to you"

so, either way laaa... duit byk sgt smpi tak kesah atau, xkesah semua sampai tak perlu duit...

heheheh...

janji hati hepi beb!

lizz said...

mmg byk spam2 emel camni. mmmg xlayan.die ingt semue org sengal macam die ke.huwaa

Kyuubi_85 said...

jgn percaya benda2 mcm tu. semua tu tipu. mmglah akan dapat duit tapi ianya system pyramid.

org yg mulakan akan jadi kaya raya. tapi org paling last join akn rugi sebab tiba masa diorg akan tutup benda tu. so jgn pcya benda tu. mengarut je nak labur rm30 leh dpt jd jutawan. kalau betul smeua rakyat negara ni dah jadi jutawan beb. takyah keja

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

dr rozmey tu abg ko ke??

baru aku taw...

hahaha...

HEMY said...

nk cakap duit tu tak penting kena ada duit jugak..ahahahaha

mamai said...

masalahnya tak juga jadi jutawaan biar dah banyak rahsia terbongkar

.:fifi:. said...

heh klu kau buat link camtu kat chatbox ak,ak spam kau gile2!!!nah kau


ak pon kaya gak..
kaya dgn kesengalan!

¶A.K.I¶ said...

ermmm.... ak cm bese.. kje ak ari2 delete emel2 begitu dan spam. heheh.. tabiat ak tu men delete2 emel. favorite orang kte!!




































ye2~ ak taw ak bess.. da2 takyah puji... ^_^

Fhad said...

hahah... aku pun selalu kene spam pundek camtu.. kalo ko tgk dekat chat box pun banyak yg kene maki ngn aku.. hahaha

Yunus Badawi said...

Nak jadi jutawan pergilah Indonesia. Bawak RM3000 dah boleh jadi jutawan hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...