Wednesday, April 7, 2010

Nama-nama Kapal

Setiap nama kapal pasti di sertakan dengan nama sifat dia. Seperti contoh di bawah


Kapal Perang
Pastinya untuk berperang kan. Xkan la pulak untuk pesta buih. Xke gitu.


Kapal Terbang
Kapal yang boleh terbang. Terbang ke sana sini mudah saja.



Kapal Angkasa Lepas
Juga boleh terbang tapi bezanya terbang ke angkasa lepas


Kapal Korek
Kapal yang boleh mengorek. Yang kat atas ni adalah kapal korek pasir laut. Biasanya digunakan untuk buat kerja-kerja penambakan atau pulau buatan cam Palm Island kat Dubai.


Kapal Selam
Kapal yang patinya boleh menyelam ke dasar laut. Xkan tu aku nak cakap gak kan.





Tu la pelajaran kita hari ni. Setiap kapal tue mesti lah kena ngan nama sifatnya. Kalo kapal korek xleh mengorek tu namanya kapal rosak. Kena la repair. Begitu la seterusnya.

Selamat mengenal kapal-kapal ye kekawan.

19 Pandangan Kekawan:

Che' Pit said...

hik hik mekasih ler ajar benda yg CP dah tahu, ngeh ngeh ngeh

aRien de GreaT said...

huhuh..
kamu ni kenape yer en ~o~
dh xde idea smpai nma2 kapal pun layan je la yerrrrr... :P

h a n i e said...

kopi cap kapal api..xde?

annfrendly said...

Ooo..
tak pernah tengok kapal korek.. baru tau cane ropenye...hebatt

nasikputeh said...

ade lagi 1 kapal..

kapala kucing lu..

eh bukan..

kapalayar..

hehe...

farwalis said...

nasib baik kau bagitau!

kalau tak aku dah panggil kapal selam tu ikan paus

lizz said...

thanks sebab ajar yek. hehehe. nak sangat masuk kapal selam.tapi, sampai now tak dapat :P

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

kapal yang last tu aku ada satu..aku beli kat russia..rm18.80je..ada sale masa tu..

green said...

walau pape pun..ku suka entry ni..:)

Eye_nee said...

bro lu tertinggal satu kapal lagi ni....Kapal Sing...Ini kapal siap buleh ckp2 lg bro...hihi..

CAHAYA said...

comel la entry ni.

Yunus Badawi said...

malam2 mcm ni kena kopi kapalapi secawan panas2 sedap jugak hehehe

deus X machina said...

bagaimana dengan kapal selam yang xboleh menyelam....erk888

maiyah said...

kapal perang bleh tukar jadik kapal buih heheh

Afzainizam said...

Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uhhhh macam macam kapal ye kat dunia ni ye... kapal singh tu cehhh tu karpal lah bukan kapal...

tapi kapal yang tak menyelam tu namanya kapal karam...

kapal karam singh

Masy said...

kapal layar pon bole masuk lg ni. ni apekah motip cite pasal kapal? seswatuh betul entry ni hehehehe

citahrudin said...

haha..sentap wo gmbr last sekali tu

~0~ said...

SEMUA......

hahahhaah...pada yang paham tahniah...anda memang cekap...


pada yang xbrape paham...xyah nak paham xpe...heheheh...entri ni ade motip...tp biar la motip utama di hiddenkan

Mak Su said...

ooooo, mekasih ~0~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...