Monday, April 12, 2010

Sehari Di Kepong

Kalo ikutkan perancangan asal nak ke Majlis Perkahwinan kawan tunang aku kat Kajang. Ajakan Jard ke Majlis Perkahwinan di Sungai buluh pun terpaksa aku tolak. Tapi lain dirancang lain jadinya. Rupanya adik aku datang ke Kepong ada perlawanan 1st Taekwando Kepong Open kat SMK Kepong Baru.

Pepagi Sabtu tue terus je ke Kepong. Pasal adik bongsu aku, Man lawan pagi. Tapi aku agak terlewat. Sampai je abang aku cakap Man da kalah. Lawan xsampai seminit. Man terpaksa tarik diri pasal cedera kat lutut kanan dia. Kalah awal. No hal la dik try lagi lain kali.

Pastu dok la melepak sementara menunggu adik aku yang sorang lagi main, Azim. Dia main lewat dekat pukul 5 baru lawan. Jenuh gak menunggu kat situ. Ke hulu hilir tanpa arah tuju. Dok usha orang berlawan. Kekadang kejar-kejar ngan anak buah aku.

Azim gak kalah gak pada lawan dia. Dapat pingat gangsa je. Abah aku da cakap ni perlawanan terakhir wat Azim. Pas PMR baru leh main balik.

Dekat pukul 6 baru aku gerak balik. Pasal ada hal lain nak aku setelkan. Xsempat nak tengok Azim amik pingat. Dengarnya 6pingat Emas diorang bawak balik.

Aku dulu pun xberpeluang nak wat menda sebegini. Diorang memang bertuah. Aku mungkin sebab kekangan ekonomi keluarga pada masa tue. Kalo ikut kan memang aku minat pada Martial Art terutama Silat.

Tahniah wat adik aku.

6 Pandangan Kekawan:

|arieza| said...

dhtu skrg namo bljr ke the martial arts that u love to do.. skrg dh ada income sndri, boleh je nk buat ape yg teringin nk buat dlu :p just fizikal limit je la kot.. hehe larat tak larat itu tolak blkg, jnji enjoy! :)

~0~ said...

|arieza|
masa kat uni je aku buat...tapi bila keje masalah masa la plak...

she-G said...

owh..dah tunang ke
tak tau ponnn....(ke sbb lama tak abca blog ni) hahaha

puding roti said...

bukti sehari ke sehari hdp keluarga kita semakin sng n mampu. syukurnya

mamai said...

tak apa kalah sekali sekala buat dia rasa nak terus berusaha

HEMY said...

kadang bukan sbb ko tak terrer..aku penah join tournament..tp cam buat sendiri2 kan..jadi yg kena sepak kepala patut potong markah pn leh menang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...