Tuesday, April 20, 2010

Bertukar

Selepas 10 bulan aku dok bertempek di opis nie, akhirnya aku mau cabut sudah. Ye mungkin akan cabut. Hanya menunggu sekeping surat.

Sepuluh bulan aku dok keje atas kerusi empuk, mengadap komputer dan dalam aircond yang sejuk tahap x sampai nak menggigil pun. Banyak jugak yang aku pelajari di sini. Pelajari ragam hidup kakitangan awam. Yang berkerja, memang bersungguh-sungguh. Yang mengular, pun bersungguh-sungguh. Huhh..........

Kat sini juga aku belajar balik merekabentuk struktur balik. Kerja yang pernah aku buat masa aku fresh graduate dulu. Kat sini juga aku belajar cara bagaimana kakitangan awam melakukan audit pembinaan. Yeah.....Banyak jugak menda baru yang aku belajar disini. Dan ada jugak hasil yang aku tinggalkan. Satu SESB da final design. Dan akan di bina nanti. Dan ada dua block yang x dapat aku tunggu hingga ia ditenderkan.

Kerja di sini memang menyeronokkan. Persekitaran yang memang mesra alam yang amat. Memang best. Tapi aku da buat keputusan. Untuk kembali ke tapak. Kembali bersama mat-mat bangla, bersama mat-mat indon. PATI dan PADI aku akan berkerja dengan mereka lagi.

Esok kita masih tidak tahu apa akan jadi. Mungkin baik mungkin buruk. Tapi walau apapun, kita tetap perlu melangkah untuk maju. Tidak berani mencuba, sampai bebila kita akan di takuk yang sama. Ye, aku belum pasti langkah aku ini tepat atau tidak. Tapi aku berdoa agar Allah sentiasa bersama aku, semoga keputusan yang aku buat ini tepat. Amin.

39 Pandangan Kekawan:

Jard The Great said...

erk.. gud luck ye.. moga dipermudahkan urusan

citahrudin said...

lorr..maksudnye ko rijek lh offer jadik kamen rider nih?

ish..ish...ish...

~0~ said...

Jard The Great
harap gitu la jard....thanks..



citahrudin
aku kamen rider on call....boleh boss???

Katak Ijau said...

alo..
dtg jgjln sini..saje nk tinggal komen..hehe
agak trase aku dgn words `mengular' tuh..haha
dah la aku tgh tahap kebuhsanan kat opis pg nih...
btw.....selamat bekerja di tmpt baru...cherios...

Nini teDDylicious said...

akhirnyaaa~!

kau pon nk blah dah dr tempat kau..

yieehaaa!!!

.:fifi:. said...

yeah ashekamen bertukar..
bibibibibibb..
hahahahahahhaa

syaf said...

x pew, mane r taw, pas nih ko nyer kije baru lagi mantop kew...lagik bagsu kew kan...bertukar ke tempat len cri pengalaman

h a n i e said...

tiap organisasi..ada budaya kerja masing2..
kl baik jadikan contoh..kl kurang.,...jgn terjebak pulak..

citahrudin said...

ish..aku mau cr yg full time lah..aku dh nak jadik master kamen rider nih..

melatidaisy said...

good luck bro..Allah sentiasa bersama hamba2Nya :)

ima said...

salam o...moga sukses dalam apa jua bidang yang diceburi.

she-G said...

suke keje kat lapangan lagik ek???
bagus2...sesambil senaman tu..kan kan??wahh..mancho nyer laki keje tgh panas..hehehe

~0~ said...

Katak Ijau
word ngular tue...mintak maaf ye...heheheh



Nini teDDylicious
ye aku da nak blah....


.:fifi:.
ko nak jadi geng aksen kamen gak ke??


syaf
ye gitue la harapnya...


h a n i e
btol tue cik hanie comel...heheheh


citahrudin
kawtim skit la....kasi aku on call jek...

Atiqah Ahmad said...

semoga dipermudahkan segala urusan..insyaALLAH..

all the best di tempat baru..=)

.:fifi:. said...

ak nk jd doraemon..
ada bnyk bnda ak boleh buat ske ati
haha

redNing said...

haahaa yg x tahan tu bab mengular bersungguh2...kat mna2 pun sama, ada jer yg species ular nih


ok..harap keputusan yg ko buat ni tepat....gudluck

Mak Su said...

tawakal, insyallah

HEMY said...

haha..kadang tu..kita tak terliur pn ngan pangkat sbb kerja nya berat..kan??

Boneka Tak Sakit Self-ProClaim CasaNova said...

good luck la bro heheh hidup nie kena tukar2 sikit baru best kan!!
tapi kalau ada bini xboleh kut guna alasan nie hahaha

ahchOng's said...

" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

ahchOng's said...

" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

peja said...

bonne chance!






**asal acong komen skema?hehe

PnConfused said...

ohoh.. gud luck!

maiyah said...

kalo keje luar lagi best kan, boring kalo ddk je dlm pejabat

sI tEDI said...

InsyaAllah. semoag tidak menyesal dengan keputusan yg di buat

fideila said...

tidak berani mencuba sampai bila kita akan ditakluk..

so, jom kita mencuba..yeah.!haha

annfrendly said...

aik mahu tukar kerja ke??
errr tak syg mid valley??

sharamli said...

selamat maju dan selamat jaya

KeJoRa said...

rezeki ada dimana2..insyaAllah..

Che' Pit said...

semoga keputusan yg diambil itu tepat..

Solehah said...

doakan yang terbaik utk kamu di hari esok.

|arieza| said...

wah pilih keja onsite. nape ek? sbb mostly org suka keje dlm ofis instead of onsite. panas katenye. but u plak pilih onsite.. ermm.. sbb mau adventure kah?

LotsOfLove-Pearls said...

semoga akan berjaya ke lapangan yang seterusnya..

all the best!

HonEyBuNNy said...

aminnn..gd luck....semoga semua nya kptsn tepat...;-)

Kapten said...

kerja ni perlu minat
buat apa yg ko minat
yang lain tu (heppi, money etc) datang kemudian

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

tak kisah mana kau pegi..jgn lupa bawa my kad..

YobSumo said...

baru adventure kerja kat lapangan wei. all the best!

Masy said...

moga2 pilihan tepat dan berbaloi2! :D

¶A.K.I¶ said...

tutun site gak?? mcm bullet~ hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...