Tuesday, April 27, 2010

bila terlebih konfiden

Aku niat di hati nak call mak aku. Aku amik henpon aku. Terus dail no mak aku dengan konfiden nye. Dan tekap ke telinge. Al maklum la henpon aku x canggih dan xde menatang letak kat telinge yang xde wire tue.

Aku tunggu. Dekat 30saat. Nada tutttt-tuttt-tuttt pun tiada kedengaran. Sunyi je.

Dalam hati da mula rasa nak menyumpah si Biru. Seb baik hati masih bersabar.Tinggi jugak tahap kesabaran aku.

Aku tengok balik henpon aku. Rupanya aku xtekan butang hijau tue. Patut la xde bunyi tuttt-tuttt-tuttt. Aku kuciwa. Nyata aku amat sengal. Termalu bersipu-sipu aku.







PSP: Bila la Nokia, Blackberry, Sony Ericson, CSL ke mau wat henpon yang leh call pakai NIAT je. Aku mau beli sedozen.


40 Pandangan Kekawan:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kalo ada tempah kat aku 1..

E.d.Y said...

hehe..lawak2...

miNt said...

ak pun salu camtu.

lepas tu ak marah org yang tak jawab tepon tu.

;DD

Mak Su said...

amboi jedi, nak call pakai niat. macam nak solat plaks, ahaks :)

meh nak order sebarang dua, untuk kegunaan harian :)

Mimie.Candy Cane said...

boleh tahan jugak ko bergurau dengan hp ko..

kalo nk hp csl murah2.roger aku...harga baek,dijamin..

[awek csl]

ice♥ice said...

hahah..klu hp leh bcakap, mesti dia gelakkan ko.. :P

h a n i e said...

hahahaha...
sengal~

Shukri Mohd Ali said...

kikiki... =)

KeJoRa said...

hohoho...xsabor nak cakap ngn mak cam tuh lah jadinya...

Che' Pit said...

err kalau pakai niat jer, gerenti melambung bil bulan2 haha

|arieza| said...

hahaha senget ko! pakai niat ek? hahahaha lawak tul ko ni jedi.. adeh..

redNing said...

heh

khairolghani said...

hehe..best ke kalau pakai niat je?ko jangan..kang niat macam2,lain pulak jadinya..

farwalis said...

oi! dah ada jual kot..

nak? meh aku send via email

told la hejauw said...

hahah..mmg sengal..

deus X machina said...

boleh tahan gak sengal ko ni
erk888

Kapten said...

ko memang nyanyuk
aku tau tu

TokNabe said...

Kalau saya tu dah boleh buat alasan nak beli tepon baru..hehe.

al-lavendari said...

kalau ada hp acam tu yang boleh call pakai niat sahaja bagus juga .. niat je nak call Obama, terus dapat !

BULLET said...

lain kali ko sumpah hp ko jadi hp yang canggih skit bro...

Yunus Badawi said...

Kalau niat aje nak bayar bil, terus terbayar tak pakai duit elok jugak tu hehehe

Masy said...

pakai niat je lg susah weh. bayangkan klu ade org seblah yg ko x kenal berniat nk call mber dia guna hp kot. long distance call lak tu. tak ke naya hahahahahha

ingat.. niat tak menghalalkan cara *tetibe*

¶A.K.I¶ said...

waaa...
nak henpon pkai niat je bley dial2??
waaa...
ahahhhah

iLhAm_bEcKs said...

kau print gmbar2 hp mhal..
then,tmpal kt nset kau i2..
nmpk cnggih
;p

arfahadnan said...

kesengalan kau terserlah..

;P

sayangsayangibu said...

heheheee...jgn salahkan telefon tu ye..;p

puding roti said...

hik2. mcm atuk. mmg kena pakai fon yang berfungsi melalui niat. hik2

Anonymous said...

hey anda!!!

Teacher Yatee said...

hahaha....mmg lawak jenaka la...tp mmg best pon ek klu ada hp pkai niat je.

nasikputeh said...

pakai publik fon je la zed zaidi oi..

takde butang hijau ke merah ke kuning ke..

eh.. mcm trafik light plak..
hehe

cikmemy said...

kalau boleh kol x yah number.pakai niat jek lagi aku suke..senang!

Wan Perlis said...

terasa lama x call mak aku

melatidaisy said...

ha'a..best gk kalau call pakai niat je..xde la letih nk tekan2 nombor..hihi

Solehah said...

kalau dah beli sampai sedozen hadiah la kat akakkkk satu.. :)

♠ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ♠ said...

wah skang nama sudah JEDI....heehhe


pakai pakai tepon umah lagi best...leh tekan2 nombot....tak la rasa malu sangat

kuikuikui

Farid Fernandez said...

hahahaha.....


xleh blah......

kekadang line dia tak ok la...

celakok

Pok Li said...

Telepon saya sudah usang. Baru bila tukar kulit aje ha ha ha

Katak Ijau said...

hahaha..
lawak bace cite ko ni..
tp mule2 tu igt tercall salah org...heh

ahchOng's said...

Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua.

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://ahchongsjebon.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt

ahchOng's said...

Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua.

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://ahchongsjebon.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...