Thursday, January 14, 2010

Terkulai

Terkulai cinta Internet


Apakah???Ni yang aku baca dalam HMetro online hari nie.

Beberapa gadis ternoda akibat terlalu cinta (cinta ke??) dan percaya pada lelaki yang dikenali dalam laman sosial cam Facebook, Myspace dan Friendster......Blogspots xde kot....

Mencari cinta melalui internet adakah ia boleh dipercayai?? Atau sebaliknya??

Adakah di internet sumanya mencari cinta atau ada udang di balik ais-ais dalam ais box??

Apa yang aku baca kat sini...Mereka semua tergoda pada pandang pertama kerana lelaki-lelaki itu suma memiliki wajah tampan. Ada apa pada wajah??

Kemudian bila berkenalan cam baik je. Tapi lepas tue sebaliknya jadi...Hurm...

Lelaki je ke yang bersalah?? Atau gadis-gadis itu jua??

Pada pandangan aku, btol....Lelaki itu memang bersalah. Sebab mereka ada sebab tertentu bila mereka berkenalan. Niat tersembunyi jauh di lubuk hati dengan perancangan rapi bagai kucing lapar yang hanya tunggu masa untuk meratah ikan terhidang.

Memang aku rasa ramai akan menyalahkan lelaki. Aku jua begitu. Tapi jangan lupa. Gadis ini juga ada silapnya. Ni adalah pandangan aku.
  • Cara berpakaian pada kali pertama berjumpa berdua sahaja. Bagaimanakah pakaian kamu tika itu?? Kalo sudah lurah kamu tonjolkan. Kucing ape lagi terus bertukar jadi anjing.
  • Kelakuan mu..........Duhai gadis, jaga perlakuan mu. Sungguhpun kamu sudah cinta jangan terlalu tonjolkan yang kamu sangat 'DAHAGA' kan cinta dari lelaki itu.
  • Don't touch-touch la. Dan elakkan laki itu juga touch kamu. Apatah lagi kamu men'touch' dia. Bagi perempuan, takat touch bahu, paha dan tempat luar (bukan yang sulit) adalah biasa. Tapi bagi lelaki, ia adalah suiz. (suiz = menaikkan syawat).
  • Elakkan dari ke tempat sunyi. Sungguh.....Kamu mahu tempat indah spt tasik, taman dan bagai konon mau sebagai tanda kenangan dalam hidup tempat pertama kali menanam cinta. Ok lah...Aku tau itu indah. Tapi lain kali lah. Berjumpa la tempat yang ada ramai orang. Elak tempat sunyi. Supaya ada rasa malu pada manusia. Sebab aku tau bila berdua kamu tidak malu pada Allah lagi. Kerna tika itu ada yang ketiga (syaitan) dan keempat jua bersama bagi aku iaitu Nafsu...
  • Lelaki kali pertama, mereka akan melakukan ujikaji makmal. Samaada kamu kucing atau merpati. Nasihat aku, jadi lah merpati. Jinak tapi berhati-hati. Jangan jadi kucing, garang ganas tapi layu bila dibelai.


Cinta internet............Bagi aku ada cinta di situ. Cari lah, mungkin kamu akan ketemui yang baik. Dan mungkin kamu ketemui jodoh melaluinya. Tapi waspadalah....Beringat sebelum kena. Sebelum terbabas baik la pakai seat belt. weiiiiiiiiii........

Ok la, aku rasa cukup la bebelan aku kali nie. Maaf kalau aku menyinggung perasaan korang yang membaca.

Ini semua hanya pandangan aku secara peribadi. Kalo baik amik lah, kalo jahat buang ia jejauh.



PSP: Aku cinta dan sayang kamu semua.


Aku lelaki,
~0~




30 Pandangan Kekawan:

xiiinam said...

Gambar-gambar yang ckLah tayang kat blog tu bukan gambar ckLah tawwww..
Tapi gambar mak mertua tiri makcik jiran sebelah rumah...



Sila jangan percaya!

Setakat ini....ckLah baru berjaya menemui dengan 2 rakan bloger secara nyata daripada 212 follower(itu setelah lulus segala terma dan syarat! He..he..)

Boneka tak sakit said...

asal aku tb2 rasa penulisan ko mantap nie
hahah serius shit! laa..

:P
apa2 pown aku rasa mcm nak bodek ko!
contoh bodek aku seterus yer betuah gf ko ada bf mcm ko!

tu je kut bodek aku!
nie serius xde kena mengebna dgn link :P

seKut taWar said...

~Nasihat aku, jadi lah merpati. Jinak tapi berhati-hati. Jangan jadi kucing, garang ganas tapi layu bila dibelai.~

wa sokong beb

ezzati said...

tp, rmai gak temu jodoh kat intenet ni.. :)

mukasurat17 said...

bapak i dah warning awal2. jgn pecaya lki internet.

bahaha...

sharamli said...

ala...baru ingat nak carik j0d0h kat sini...ekekeke

redNing said...

kau llaki..aku pon lelaki..
wat gurl di luar sana hati2lah yer..

melatidaisy said...

salam..

sy sokong bro 100peratus..
thanks 4 the nasihat :)

barakallahu fik!

Koyuki said...

bagi saya ni kekejian lelaki
tapi kebodohan perempuan
terlalu bodoh
tatau nak kata apa

aRien de GreaT said...

hmm...setakat ni mang xpenah jmpa mna2 blogger pun lgi...hmm..

mgkin si perempuan tu pun terdesak plus laki tu dapat rezeki terpijak..cenggitu lah

Solehah said...

kena banyak hati2 laa..

sI tEDI said...

budak2 x matang lagi tu

Che' Pit said...

kalau terkulai di kulai, lagi masyuk tajuk dia.. ngeh ngeh ngeh, marah mawi

Mr PenyuBiru said...

kekadang diorang sendiri bagi peluang tuk org lain mengambil peluang tersebut.errr..ape ku cakap ni.

amirah said...

ada gak kes2 bahagia ke anak cucu..
terpulang pd niat msg2 utk berkwn
lau baik baikla..atau sebalikny

Yunus Badawi said...

betul ke lelaki2 tu semuanya ensem belaka? Entah2 muka tangkap muat aje.

Yang gadis2 ni boleh ternoda kenapa pulak. Entah2 bohsia....

maiyah said...

setuju ngan sekut tawar tu.. berhati hati

Aina Belle said...

membe2 pon kena gak. tp byk yg kena tipu duet. terkena yg laen xbgtau lak. mostly membe yg kena 2 agak terdesak nak bercinta... baru kenal, ym, kuar n bercinta. gile cpat. byk kali kena pon x serik2. dah nasihat pon tanak dgr -_-"

TAraNtuLAH said...

betul o.. lelaki kacak xsemestinya baik sebaik wajahnya, tpi xsmua ok. tapi kalo kedua2 baik adalah bonus kepada wanita..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

ko jgn la~
aku macam nak terjebak je
tp tak la sejauh tu~
wekekekee~

baincardin said...

sib baik blogspot takde..huhuu...^_^'

she-G said...

prempuan mudah kena tipu kot..ayat sket pun dah lentok...tak seme la..tah la..tak reti nak kata sbb takut sket dgn bnda2 lektronik ni..hehe...

p/s:pompuan...pls letak akal di depan...bukan kat kepala lutut

Kuwe said...

kadang engkau ni matang jugak ya?

kalau berbeloging. ni cinta internet jugak dok? jatuh cinta dengan tulisan takpo dok?

cikmemy said...

x salah bercinta internet .tp kene jumpe dulu..lau nk jumpe 1st 2nd 3rd tyme 2,, bwk le kawan reramai.lau laki 2 memg suke, dia sanggup jek..kan.kan>?

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

kalau setakat muka jer hensem
tp naluri DUA ALAM...
lelaki pompuan pun dia ngap...

aper kes nyer?

haihhhhh...mintak2 di jauhkan...

Lifesaver said...

aku sokong 100%


aku perempuan pregnant
-lifesaver-

hahaha

HonEyBuNNy said...

ila pn xcya cinta tenet neh...n xpnh lg jumpa org2 chatting..takottt...

Precious said...

Betul tu. Perempuan kena pandai jaga diri. Jangan terlalu mudah ...

HEMY said...

mmg betul...perhatian!!! Kami laki ni akal lebih bab2 ni..kami tau dr respo korang apa patut kami buat...kami tau dr body language korang kamu mahukan kami atau tidak

kami juga tahu tolakan korang itu akan disambut dengan penerimaan selepas tolakan kali ke berapa..

jadi..jgn la salahkan laki sahaja n tgok juga perlakuan anda ye...bukan takleh percaya laki..tp ini la lumrah kami..yg baik tu adalah yg boleh mengawal lumrah ni deep inside..

macam aku..ahahaha!!promote skitttt

farra-eng said...

wah bagus entry nie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...