Monday, January 18, 2010

Pilihan

Kalau ada pilihan semua mahu yang terbaik. Semua tidak mahu silap. Semua mahu sempurna.

Kalau diberi peluang untuk kembali ke masa lampau. Semua ingin kembali. Kembali ke masa lalu. Perbaik segala kesilapan untuk pastikan masa depan yang sempurna.

Tapi apa kan daya. Itu tidak akan terjadi. Yang terjadi tetap kita kena tempuhi.

Terimalah hakikat. Semua yang terjadi pasti ada hikmahnya. Pasti ada barakahnya. Pasti ada gemilang disana.

Bertawakallah kepada Nya. Serah segala pada Nya. Setelah semua usaha kita lakukan.

Kita hanya hamba. Kita tidak sempurna.




PSP: Aku jua hamba

50 Pandangan Kekawan:

Uruchimaru @ kf said...

sobx3..! sedey plak gwe bce n3 nie..

pB said...

Salam

Tiada sesiapa pun yang sempurna.
Kita harus belajar melalui pengalaman hidup.

Yang pahit harus ditelan ...

Tapi , bersyukurlah kerana kita diberi peluang untuk merasai kemanisan , kepahitan kehidupan.

CAHAYA said...

kalau boleh kembali masa lampau, sure world will be a better place.

kita tak boleh apa yang jadi hari ini atau semalam. tapi semestinya esok masih boleh di alter.

Frodo Baggins said...

tempat plg layak utk kita
sujud pd pencipta ..
akhirnya, kita cuma hamba
lemah serba serbi


>>____<<

((emo lah plakk))

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kalo bleh ke masa lampau kompom la nk jd budak2 smpai bila2...

tp skrg ni leh jd mak budak je la..

kui3...

melatidaisy said...

"Sungguh hidup ini tidak lebih daripada satu persinggahan dalam sebuah perjalanan mencari bekalan sebelum sampai ke negeri abadi"

look forward and strive for ur aim :)

H.A.N.I.E said...

gunakan semalam utk perbaiki masa skrg sb kl nk tunggu esok tak pasti kita sempat ke idak.

redNing said...

masa lalu dh jdi sejarah..yg penting pandang ke depan

UglyPooh said...

sgt betul...camana nk abeskan duit simpanan skali pun takkan mampu nk beli 1 asat masa yg da berlalu pun. :-(

blajar dr pengalaman n letakkan Allah di hadapan. takkan rugi.

UglyPooh said...

salah eja

*asat = saat

Kejora =) said...

jadikan yg lepas sbg pengajaran..

**taip dgn series**

hestyrezyuda said...

ye la idi....

kalau ima di beri pilihan pun.. ima akan minta kembali masa lalu.. supaya tiada tangisan atau kekesalan...

hans said...

betul2...
hidup manusia bukan macam game
boleh restart2 atau format kembali
tidak ada jalan pulang ke belakang

seKut taWar said...

betol,wa sokong...

xde bangkangan atau objection (>.<)

aRien de GreaT said...

insyaALLAH..
ye..kita xsmpurna...
sbb tu la kita sling memrlukan utk melengkapi antra stu sma lain..
erk...ape nih...

Mak Su said...

benar, hidup ini tiada manis selamanya, tapi usaha doa tawakal itu berterusan dan berpanjangan

Nini teDDylicious said...

tb2 jek kau slo-mo..

err..

jumana said...

yg penting...pasrah, redha
baru ati akan tenang

sI tEDI said...

masa tidak akan dapat di ulang kembali!

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

aper pun yg terjadi
hidup perlu diteruskan..
kalau diberi pilihan...
memang kita akan pilih yg terbaik jer yg kehidupan kita....
kita pasti nyer taknak kisah yg sedeh2
semua nyer nak yg hepi2 jer...

tp ini lah yg dikatakan KEHIDUPAN....
pasti ada kisah suka dan duka....

=}

deusXmachina® said...

tiada yg sempurna melainkan Allah S.W.T
=)

tetiba jadi alim lak arini
erk888

Lifesaver said...

btol!kita hambaNya!

BajuKurung said...

klu leh gua nk ulang thun 2003, gua xnk wat arwah bf gua bengang2.. hahaha..

Vee Violet said...

entry yg sangat bagus..
simple but menyenangkan... =) sebab kebanyakan teringin nak kembali ke masa lalu dan betulkan kesilapan msg2...

TiKa LEh said...

post yang baek pada hari ni..bgus..

JMR said...

no body perfect..

semangat sket...

E.d.Y said...

perancangan Allah itu yang terbaik...

TAraNtuLAH said...

kita hanay mampu meerancang,
Allah yang tentukan.

cuma kalo dh berlaku kesilapan belajar dri kesilapan tersebut.

LotsOfLove-Pearls said...

..jika kita tak lakukan kesilapan semalam, rasanya kita tak tahu apa yang baik hari ini.

enyheartsdiamond said...

huhuhu..sedeynya :(

maiyah said...

mmg le kalo pikir bleh putarkan masa.. time aku xcdent aku xmau kuar umah pun huhuu.. hehe tapi itu keje Allah kan kita hnya berserah padanya ;)

Yunus Badawi said...

yg dah lepas tu jadikan pengajaran. Semoga esok kita lebih baik dari semalam.

Prof Ir Dr. Takamine Kiyomaro said...

betul tu pilihan memang susah tapi harus memilih huhu

joegrimjow said...

istiharah ada

mukasurat17 said...

aku harap aku akan menjadi seorg hamba yg mempunyai kesabaran yg tinggi dlm mengharungi pelbagai liku2 hidup. amin.

Firol said...

berusaha memperbaiki diri kearah lebih baik

Koyuki said...

ya
kita selalu tersekat antara pilihan
satu situasi yang sukar

Jard The Great said...

terima seadanya.. ehehe

Jard The Great said...

and work to make it the best thing in ur life.. enuf said =-)

eJay said...

rse nk nges jep bile baca nih..
TUHAN jek yg tao btape sedeyhnye aku bile tkenang mase lampau dlu2..
ape yg da tjadi akn kekal smp akhirat..
=(
ut still life must go on..

faiz said...

betul..what is past..is past.. we have to move forward...cuma mana yg baik jadikan tauladan..yg x elok kita jadikan sempadan..betul x?

.:fifi:. said...

hurm ko tau xpe..
aku klu boleyh nk patah blk masa lampau..
nk ubah semuanya..
aku skarang pening pkir masalh yg ntah pe jadah..
pening serius pening..
nnt ak crite kat blog..huhu

onniey84 said...

kalau lah semua ni boleh berlaku..sure semua manusia sempurna...
Tapi semua ni mustahil..Hanya Allah SWT yang tahu segalanya

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

pakcik...

ari ni lom ada n3 baru eh?

hehhehee.....

*komen sambil makan cucuq bawang*

GhOsToNe said...

moga Allah mmbrikn kite yg trbaik!

ezzati said...

nak kembali mase matrik kalo bole :(

arfahadnan said...

lately, aku pun berperasaan mcm tuh..
wish to turn back time..
tapi ini qada' dan qadar tuhan..
terima seadanya..


and lurve ur life..
insya-Allah semua akan ok..

|arieza| said...

hidup kena terus. yg lps itu pnglmn :)

cikmemy said...

ape2 pon pilihan yg dibuat, baik atau tak, kite kene teruskan...n kite bley ubah sebenarnye pilihan yg tak betol 2 jadi betol.semuanya terpulang kat diri sendiri.

Solehah said...

betul tu..kesilapan tu yang banyak mengajar kita sebenarnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...