Wednesday, January 13, 2010

Makan Oh Makan

Hari ni dah hari ke-3 berturut-turut aku makan luar dari bangunan Mid Valley. Tidak terdaya badan nak mejamah makanan di Food Court bawah tue. Walaupun baru 6bulan aku kerja kat sini. Bukan kata memilih. Aku bukan jenis memilih makanan. Janji kedai tampak bersih dan menyelerakan sudah cukup. Kalau nak makanan sedap, memang tak dapat la. Kena lah balik kampung makan masakan mak. hurmmm....

Saje je nak beralih angin. Sememangnya dalam 2bulan kebelakangan ni aku kerap makan kat luar dari Mid Valley. Sasaran utama samaada Bangsar atau pun Pantai Dalam. Bukan aku keluar jejauh pun. Dekat-dekat sini je.

Di Pantai Dalam, mangsa utama aku skang Kedai Nasi Ayam Yahya kat Pantai Dalam. Sebelah flat Bukit Angkasa. Selain nasi ayam, sup daging, sup limpa, sup ekor, lain-lain sup dan masakan panas juga ada kat sini.

Kedai Nasi Ayam Ayoub seperti Jard cakap tue sampai loni, aku xpergi lagi. Sori Jard, memang aku tak tau mana kedai tue dan malas nak mencari. Nanti ada masa aku cari.

Di Bangsar, aku selalu makan kat medan selera bersebelahan Bangsar Village tue. Biasa aku makan masakan Tom Yam. Tapi paling mengancam kat situ bagi aku adalah satu kedai makan western, Station 21. Bagi aku la, kedai ni makanan western dia paling best penah aku makan. Yang xpenah aku makan jangan korang tanya. Ekekekke.... Antara yang best Chicken Chop, lamb chop, spagetti dan lain-lain. Nak try silakan pergi.

Picture aku amik dari Puan Google. Tima Kasih.



PSP: Hari nie aku lunch nasi, sup ekor dan telur dadar. Gambar tak de. X boleh nak bekal kan. Sebab HP aku yang ade camera rosak kembali. Sekian.

32 Pandangan Kekawan:

Che' Pit said...

CP standard gerai tepi jalan jer..

ezzati said...

memang boring mkn tmpt sama je kan :)

JMR said...

sup ekor utk lunch? terbaek..tak pns bdn ke?

Boneka tak sakit said...

huhuh mcm best je
bro mana dpt widget yg bantah tu! nak bubuh kat blog juga bagi sokongan sikit!

melatidaisy said...

rase cm lapar pas bace entri ni..:)

maiyah said...

kat bangsar mmg byk kedai kan.. dah lama x kuar umag, dah x tau camne keadaan luar huhuu

Solehah said...

sedapnya..teringin nak mkn sup tulang.

ann frendly said...

nyum2.. harus cube ni....

Koyuki said...

chicken chop satu!!

sharamli said...

nasib baik ph0ne tu r0sak....

Firol said...

kita makan dulu!!!!

~0~ said...

Che' Pit
sama la CP...suma tue gerai tepi jalan benarnya...


ezzati
memang pun...ilang feel..


JMR
berpeluh gak la....hahhahaha


Boneka Tak Sakit
nanti aku kasi link dia..


melatidaisy
kita makan dulu...


Maiyah
xtau nak cakap kak...heheh...
mungkin da byk kedai dan bangunan baru kot


Solehah
Rugi kak...xde isi...hahahha


ann frenly
silakan ann...hehheh..
xrugi mencuba...


koyuki
ayam xde dik...abes..
itik boleh???


sharamli
rosak gak...ku da pakai chokia punye je skang...


firol
jom bro...

aRien de GreaT said...

ok..it shows dat en.~0~ keje kt midvalley..sya bru tau...huhu

Boneka tak sakit said...

ok2 mana ko kasi !

sI tEDI said...

aku hari2 makan kat rumah!

farhana said...

Makan kat cafe je
nasi putih + sup sayur..
terbaekkk :)

Zaki said...

bilo nak cari tuke masok sendiri.

dilot said...

kat kedai makan banyak makanan..hehe

kompem aku tak tau kedai makan kat situ..

Yunus Badawi said...

sejak kerja sendiri ni aku selalu makan di rumah sbb opis aku kat rumah ngeeee

seKut taWar said...

aku slalu lepak pantai dalam...
umah makcik aku...meh2 lepak sesama..hehe

Faarihin said...

dah lama tak makan kat luar.. hohoho.. (^__^)

Jard The Great said...

aku lunch roti canai pantai dlm.. ehehe

bunga ;D said...

terasa lapar la pulak.=D

'AQILAH said...

suo ekor...wuuh

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

mencekik tak ajak aku pon~
aku baru nak order nasik paprik~
eh~!!
tom yam~

Kejora =) said...

nasi ayam kat pantai dalam memang besh......

¶A.K.I¶ said...

waaaa....
cheken cop?
sup eko..
erkk.. wlupon da mkn.. rce msh lapa

Lifesaver said...

buat aku terliur pepagi ni

redNing said...

mkn je la kt mna pon asal halal, bersih, xcekik darah, ade awek..ok

~0~ said...

aRien de GreaT
ye arien...keje kat mid valley nie..


Boneka X Sakit
da kasi...


Si teDI
tue lagi sedap kak..


Farhana
wah...sedap tue...bila nak blanja??


Zaki
Insyaallah bang...Otw...Da smpai masa sy jemput...


Dilot
kamu kat jb kan???


YB
ni wat aku jeles kat YB nie...


sekut TaWar
bereh boh...roger je bila...kalo free kawe on je..


Faarihin
mkn kat umah lg feel...


Jard The Greatest
roti canai je...ko dite ke jard???


bunga ;D
Jom makan...hahhahha


'AQILAH
Sedap...


♠♥♠ayudeadwish♠♥♠
aku buat2 lupa nak ajak ko...hahahhahaha


Kejora =)
yup..mmg best


¶A.K.I¶
kekekekek...jom makan


Lifesaver
aku mmg sengaja...hahahaha


redNing
btol tue red...ade awek yg aku xtahan tue...hahhahaha

Dilala said...

nasi dgn sup adalah makanan paling best dlm dunia!!

Vee Violet said...

tomyam... nyam nyam...
sedapnye.... =p~ ...

*p/s : vee tak cuna pemgacara tue sebab english teruk... =( *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...