Wednesday, January 13, 2010

Penunggu

Kat opis aku ni ada penunggu. Penunggu ni gak wat aku rasa bengang yang amat. Adoi....

Opis ni memang keras beb. Diperbuat dari konkrit. Dindind lantai suma konkrit. Partition je yang bukan konkrit.

Berbalik pada penunggu nie. Penunuggu ni bukan la hantu jembalang tapi manusia. Port utama penunggu nie adalah kat pantri. Nape aku panggil penunggu??

Alasan aku:
  1. Time sarapan pagi penunggu akan dok dalam pantri dari pukul 9 pagi sampai pukul 11pagi. Paling kurang pun pukul 10.30pagi. Orang lain da dua tiga kali kuar masuk. Dia masih ade dok tunggu pantri tue.
  2. Time makan tengah hari, penunggu nie akan ada dalam pantri dari pukul 1.30 tghari sampai pukul 3.00 petang. Orang da shift kedua da. Penunggu masih dok situ.
Memang penunggu ni xganggu aku. Tapi penunggu ni memang merimaskan aku. Masuk dalam pantri tengok muka kau. Pastu penunggu ni akan sembang x brenti. Aku nak makan pun xleh fokus. Xleh nak kosentrat pada makanan. Xde feel nak makan.

Kalo sehari dua xpe. Nie tetiap hari. Naik muak aku.....Ni baru 6bulan aku keje sini.

Bila orang suggest keje kat umah ko xmau. Sibuk suh org lain. hurmmmmm...

Umur da dekat 50tahun. Xtau la. Kekadang, orang camni patut da berundur. Bagi la peluang pada muda-mudi plak amik tempat kat dalam opis Goverment nie..


PSP: Aku bukan keje goverment.

PSP 2: Aku bengang.

26 Pandangan Kekawan:

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

ko ngan penunggu tu same bengong~
wekekekekee~
tempat kije ko ade kosong tak?
aku nak key in lak kat situ~
jawatan penunggu pon takpe

Jard The Great said...

ko jugak bengang sbb ko keja kontrak kan? kan?

gomen susah sket nk soh org lama2 berhenti awal...... huhuhu..

~0~ said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠
xde la beb...ko santau penunggu aku tu..mana tau ko leh ganti tempat dia...ekekekekek


Jard The Great
aku still swasta jard...mmang kontrak lagi...

tue la pasal...senak otak aku tengok...

khairolghani said...

macam sama je ngan ofis aku..ke kita satu ofis?haha..aku pun bengang gak kat penunggu tu

aRien de GreaT said...

hmmm....tu la psal..pkerja lama tuh bukanape..sonok la kje lma2 sbb duit pun msuk..yg bru nk cri kjer nih..adoi...xtau la

redNing said...

dh jdi tahap puaka dh tu..

Vee Violet said...

hmm... die tak sihat ke pemalas?

puding roti said...

rajinnya jadi penunggu

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

hmm.....gitu ler kekdahnyer makcik2 yg keje kat gomen...

dah tak ada keje nak wat
ngumpat je keje nyer

haihhhhh

HEMY said...

hahaha..ko wat tak tau makan je..smbil jawab haah..haah.

~0~ said...

khairolghani
satu opis ke???ke suma org garment gitu??

aRien de GreaT
sabar ek arien...teruskan usaha mencari...saya pun tengah cari keje lain nie..


redNing
tue la pasal...memang puaka niyang merapik rapik da...


Vee Violet
xtau la Vee...malas kot..


puding roti
xtau la makcik tue...


♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠
cik yanie xcenggitu kan???ekekeke


HEMY
Perut ku xleh haah...dgr suara dia je terus xde mood nak makan...haih...

BajuKurung said...

lu wat2 la mc dia invisible.. xpun, lu salotape mulut dia tiap kali lu msuk pantry... takat salotape mulut, ape ade hal.. ikikik

Mimie.Candy Cane said...

kalo aku jadi ko aku pelawa dia makan skali.makcik tu keje ape kat opis ko? sungguh rilek keje dia.memantau staf makan je..

TAraNtuLAH said...

dah tua xsedar diri tu,,nak wat cm ne sabo je la..

TAraNtuLAH said...

dah tua xsedar diri tu,,nak wat cm ne sabo je la..

sharamli said...

sab0 je la...

cik selamah kundang said...

aku ingat menda apa.cet.

TokNabe said...

time 50 lebih2......mungkin gitu kot pael orang.

Lifesaver said...

ko cuba panggil tok imam, baca kan ayat apa2 ke..utk halau..

dilot said...

dah nama nye penunggu ..ko ni..mesti la setia dekat situ..hehe

Faarihin said...

biarkan ajelah penunggu itu.. mungkin dia mahu menghabiskan masa2nya di pantry itu.. nant bila dah pencen.. adalah kenangan dia menjadi penunggu setia di pantry tu.. hahaha.. (^__^)

maiyah said...

hehe.. penunggu tu ada taring tak haha

'AQILAH said...

hahha...

Koyuki said...

sabar jer la
memang rasa tak senang
nak buat camana

sI tEDI said...

dia mengulo ke>

Jijahh @ f.k said...

tanya aa dia .. since bila dia di gaji tuk jaga pantry ... jadual makan dia jam bape? org macam ni memang selalu menyusahkan otak orang jerr agaknye kann

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...