Thursday, January 7, 2010

korupsi

Enjin jet tue besau. Bukan kocik cam enjin motosikal kapcai Honda E-50.

Enjin jet tue berat. Mano bulih angkat ngan tangan cenggitu jah. Rambo pun blom tentu bleh angkat.

Betul ke xde jerung yang makan enjin jet nie?? Bilis je ke yang makan makan??

Konpius...

Are u kompom?? Kompom budak bilis punye keje ke???

Hanya mahukan kepastian..

--------------------------------------------------------------------

Hurm....Semalam aku layan cite hindustan kat Zee (astro punye tue). Tajuk ape aku lupe. lakonan Anil Kapoor dan Rani Mukarjee. Yang menariknya cite nie. Anil Kapoor diberi peluang untuk menjadi menteri selama 24jam oleh menteri yang korup.

Dalam masa 24 jam ni, dia cuba selesaikan pelbagai masalah. Dari hal penyelewengan cukai, polis yang korup, masalah samseng, penempatan orang miskin dan menteti-menteri yang korup. Hebat kan.

Di mana orang biasa di beri peluang menjadi menteri dan menentang korupsi dengan habis-habisan dari akar umbi. Perjuangan 24jam amat membantu insan-insan yang tertindas.


PSP: Indahnya kalo realiti adalah seperti cerita nie..

34 Pandangan Kekawan:

redNing said...

2 ekor yg didakwa tu kambeng hitam je tu...

aRien de GreaT said...

ngeeeeeeeeee.....arin pun tgok r citer tuh..huahuahau

Mak Su said...

aku tak caya... bilis?? apakah

Frodo Baggins said...

hindustan?
jadi menteri 20 jam?
whoaaaaa ~ mmg korupsi yg
kene selesaikan dulu ...

Jadi kambing Hitam?
2 org 2 mmg gelap ~


>>_______<<

jane said...

tk minat..ahahah

Kejora =) said...

2 org je? aku xcaye..
sape nak angkat enjin tuh?
sapa nak drebar lori?
sape nak dreba crane?
sapa jaga gate?

uihhh..nanti aku pikir soklan lagi..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nak jadi menteri gk ker??

kih3...

buat tag tu jgn xbuat..

=P

Koyuki said...

biarkan

tak penah tengok cite hindustan

khairolghani said...

aku pun suspect ada jerung2 yang makan,tapi bagi bilis cover..

aku pernah tengok citer tu..best..semua yang corrupt kena pecat..

seKut taWar said...

loya ngan jerung, bilis, suku sakat mereka

kuina said...

bilis juga jadi mangsa...


...>> akak tgh operate new blog rajin & senang lawat la http://gemalahgroup.blogspot.com

SaPeRnTAh-NoThIng said...

nk mencuri, biar yg mhal...br puas hti..br power...hohoho

'AQILAH said...

hurm, tak mungkin terjadi...

Uruchimaru @ kf said...

lembu puya susu,sapi dpt name!

mcm tulah

she-G said...

sarjen...mane sign laku lau nak pi anta benda alah tu kua g kedai...

orng cam ni yang guna kambing2 yang itam tu lau dapat bek jatuhkan hukuman sbg pengkhianat negara...kemtrian pertahanan tu...so then who should we rely on nti lau diorang pun gitu???

org besa lagik la korup nyer....(dgn rasa panas hati berkata)

Lifesaver said...

aku rasa macam tua je tajuk cter tu...

























kuch2 hota hai kan?

iLaSyakiLa said...

hahahha...
bes pe jd mn3..
hahaha..

imam said...

tiga kali aku bace..tapi aku tak paham kedua2 cerita..
ape kaitan nya..

mungkin aku terlalu letih mase bace..aku akan kembali lagi

Kuwe said...

ada orang nak bagi aku jadi menteri kewangan dalam sejam pun takpelahh. ada dok?

TARANTULAHuruHARArey said...

yes masalah ini terus berleluasa even di malaysia..

gaji kecik jeer leh pakai keta besar. kalo ada bisnes pown xkan terlalu cepat..

di india masalah ini xpenah habis.. so krayawan2 disan xda ruang untuk luahan protes kecuali melalui filem sja.

mukasurat17 said...

aku pnah tgk cite hindustan tu.

bagi aku r. orang2 atas ni musuh dlm selimut. bknnya leh caya sgt pon.

bilis2 gak yg tertindas.

pB said...

black sheep jer dua orang tu ..
saja nak tutup mata penduduk Mesia



kak pB tak mau jadi Menteri Besar untuk sehari

kak pB nak jadi Permaisuri Agong untuk sehari

Boleh ?????

Vee Violet said...

Lama tak tgk hindustan...
=)

~0~ said...

redNing
dua org tue mmg hitam legam

aRien de GreaT
besh kan...kuang kuang...

Mak Su
sejenis ikan untuk makanan jerung...

Frodo Baggins
btol tue...dua org tue mmg itam legam...

jane
ko jgn minat...kang kena buang keje...hahahhaa

Kejora =)
nanti ko tinggalkan soalan lagi ye...ekekeke

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr
xnak...

Koyuki
kita tengok cite bangla nak x??

khairolghani
tue la pasal boh..

seKut taWar
korupsi dimana-man boh..

kuina
ok kak...ku singgah nanti..

SaPeRnTAh-NoThIng
curi hati paling mahal...wakakak

'AQILAH
entah la belalang...ekekek

Uruchimaru @ kf
susu sedap...sapi kaya...

she-G
btol tue kak..

Lifesaver
hampeh...mmg bukan...

iLaSyakiLa
nak ke dik??kena pandai cakap je...ekekek

imam
nak kupaham kan ke??ko tido dlu...

Kuwe
xdok org nak we ko demo boh...

TARANTULAHuruHARArey
di india...karya bebas...
kat malaysia....ISA la kau walaupun nama mu Ah-Mat...

mukasurat17
bagus..bagus..btol tue..


pB
Jgn kak pB...Marah abe nanti..

Vee Violet
hehehhee...

Yunus Badawi said...

Dalam masa 24 jam semangatlah nak membenteras korupsi. Cuba bagi dia jadi menteri 24 tahun, silap2 dia yg lebih korup hehehe

Mr PenyuBiru said...

menjawablah diorang nnt kat akhirat.tu je la harapan yg kita ada.

enyheartsdiamond said...

drama is boring..reality is fun :D

faiz said...

hmmm...mmg mcm tue pun selalu..bilis jugak la yg sangkut..bapak jerung tatap la terlepas...

sI tEDI said...

bilis makan dgn kicap dgn bawang pun sodap!

Firol said...

sarjan boleh bawak keluar enjin...hishh.nak bwk kuar peluru pun terkial-kial

Judiene said...

ko peminat hindustan ke??
hahahaha
sama r kte

Dak Wan said...

Korupsi minda-minda yg senteng... demi kesenangan diri.

arnamee said...

macam2 kan. entah, takut yg bawah dibayar, wallahua'lam.

Solehah said...

patut kene bg peluang jugak kat org lain memerintah cam cerita tu kat malaysia ni..muka2 sama ja..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...