Wednesday, January 27, 2010

Antara Angan dan Cita

Aku masih tertanya. Kenapa zaman sekolah dulu cikgu cukup marah kalo memurid berangan atau mengelamun??? Aku juga selalu di marahi cikgu yang cemburukan aku yang dok koya (khayal) masa dia ngajar dalam kelas.

Biasa lah aku, dulu-dulu berangan nak jadi masked rider, gaban atau pun power rangers. Ye la, bleh la nyelamatkan dunia. Mempunyai power yang hebat tahap ultramen lapar nak makan cekodok.

Berangan pasal awek?? Siyes aku xsampai tahap tue. Mungkin tempoh tumbesaran dan kematangan aku lambat. wakakkakak....

Ok...Masuk bab serius. Lupa karutan (bukan carutan) aku kat atas tadi.



Bagi aku
dari angan tercetus ilham (idea)....
dari idea tercetus cita....
dari cita tercetus usaha....
dari usaha tercetus jaya....
btol x???


Angan-angan jangan lah angan-angan kosong cam aku tadi. Angan2 nak jadi gaban. Biarlah angan2 nak jadi usahawan berjaya. Angan2 akan mencetuskan idea2 kreatif yang merangsang minat dan cita-cita untuk terus berusaha untuk berjaya.

Ok la dulu. Sambung kedian hari.


PSP: Kalo cikgu-cikgu baca aku mintak maaf kalo salah.
PSP: Aku nak share file audio ceramah Ust. Ismail Kamus ada dua tiga tajuk dalam koleksi aku antaranya Alam Jin, Alam Roh dan lain-lain. Ade sape nak?? Tinggalkan emel xpun emel ke emel aku zaidi5483[at]gmail[dot]com....Nanti aku emelkan audio ceramah tue.....

YANG BAIK KITA KONGSI YANG BURUK SIMPAN LA SESORANG

15 Pandangan Kekawan:

Faarihin said...

owh.. saya juga suka berangan-angan.. adeh.. berangan nak jadi macam2.. hohoho..

Koyuki said...

tak reti da nak berangan sekarang ni

hehe

redNing said...

err sblum tido kadng2 sempat gak berangan heheh

aRien de GreaT said...

erm..xsempat berangan dh lelap.. :P

told la hejauw said...

hoh berangan hobi terbaek..hahha

Kyuubi_85 said...

tapi kalau setakat angan-angan mat jenin? :D

Everything Beautiful

CAHAYA said...

kata orang, setiap impian bermula dari angan2. mula2 berangan, insyaAllah cukup usaha, doa, tawakal, sure jadi lah!!

khairolghani said...

berangan gak..berangan bila aku nak jadi ayah..haha

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

berangan leber tp ilmu masuk ciput pon tak guna~

nak berangan pon kne la ngan tempatnyer~
kat uma kan byk masa tuk berangan

Lifesaver said...

aku berangan nak kawin dgn anak org kaya..hahhaa

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

dulu ai angan2 nak jadi GEBU...
skang dah terbukti kegebuan nyer

hahahhaha

Uruchimaru @ kf said...

gua setuju dgn lu beb!

imaginasi adalah angan2 ...
angan2 tiada batasan..

Vee Violet said...

vee selalu berangan dalam kelas...
hihihi

Yunus Badawi said...

Org kat Honda kata "the power of dream".

Saya dah hantar emel nak minta fwd kan ceramah2 agama tu.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

gue suka angan2...

sbb dari angan2 la kita akan lebih usaha utk menjadikannya kenyataan..

**my bf ska tegur angan2 gue terlalu tinggi... ngee... =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...