Wednesday, January 6, 2010

Salam

Dulu
Kalo dengar berita kat radio biasa diorang akan ucapkan 'Assalamualaikum dan Salam Sejahtera'. So, kita akan jawab 'Walaikumusalam dan Salam Sejahtera'.

Sekarang

Dengar radio, pembaca berita sekarang akan bagi salam 'Salam 1 Malaysia'. Macam mana mau jawab???


Apepun, 'Assalamualaikum' (Sejahtera Ke atas Kamu) adalah yang terbaik. Xyah nak tukar-tukar. Mendoakan kesejahteraan orang yan kita temui. Semoga semuanya sejahtera dan harmoni.



PSP : Semoga kalian semua jua sejahtera sentiasa hendaknya.

32 Pandangan Kekawan:

Webmaster@Echam said...

Ntah.. aku pun tak tau nak jawab ape bila ada kawan-kawan aku bg salam dgn cara camtu....

Kejora =) said...

errrkkk..kalo hai plak cam ne?

BajuKurung said...

klu org bg salam (salam 1 m'sia) mcm tu kt lu.. lu jwb cm nie..

"Salam wak luuuuuu"

~@k1 is @utuMn!~ said...

haaa.. btl gak kn bl di pikir2 kan...
as salam utk kamu!

Che' Pit said...

hmm jwp ler, ko jumpa aku satu org, yg bagi salam kat satu malaysia tu buatper? ngeh ngeh ngeh..

pB said...

bukan takat dJ

cikgu besauuuu pun berucap macam tu gak...

nyampah tullll

Lifesaver said...

kalo aku..aku tak jawab. aku diam je

Vee Violet said...

Betul betul betul...
=)

Frodo Baggins said...

ahaks .. aku pown x setuju ..
motif asalnya mmg lah baik .. SALAM 1 MALAYSIA. tapi org dah buat cam salam ni lebih tinggi dari assalamualaikum.

kata jer arr

ASSSALAMUALAIKUM & SALAM 1 MALAYSIA
kan lebih afdalll ..


>>_________<<

redNing said...

err xyah ssh2 nk jawab

melatidaisy said...

yup, assalamualaikum lebih afdhal..

Mawar_berduri said...

mmm....cam x sedap je bunyinya ..yang dulu lagi best dan bermakna .

HEMY said...

mungkin bagus juga..boleh ditujukan kepada kaum2 lain..betul tak??

kalau tak kang kuar isu agama lain pn pakai assalamualaikum..hmm hmm...betul tak point aku??

onniey84 said...

betul tu..saya pun konpius gak..
bukan aper takut budak2 terikut...
nanti pergi rumah org..tak bg Assalamualaikum, tp "SALAM mkcik...."
ha cmno tuh

Koyuki said...

tak wajib jawab salam 1 malaysia tu

sharamli said...

entahla..
penah gak TERteng0k berita cina..
el0k2 ckp cina tetiba sebut salam 1 malaysia..cm lawak p0n ad.

khairolghani said...

kawan-kawan aku ramai yang bagi salam

"Assalamelengkung.."

kalau ko,nak jawab camna?

Uruchimaru @ kf said...

agagaga!

ntah ape2 aje salam 1 malasyia tue.gwe saket tinga dgr tue!

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

aku demam~
tak de pemikiran n idea nak komen sekarang~
hurm~
(T_T)

Mak Su said...

maksu maintain, tak terikut2 ngan gaya baru

aRien de GreaT said...

waaa..arin penah bg salam cmtu kt blog klu perasan..tsk..tsk (T.T)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

jawab salam 1Negara kot...

hehehhe

'AQILAH said...

aha, betol, asslamualaikum wajib di jawab

sI tEDI said...

ntah apa2 ntah..

bagi salam pun boleh tuko

Judiene said...

yeahhh
setuju sgt la ni
dlm tv pn asyik2 "salam 1malaysia"
kalo tukar tagline tu ntah salam ape plak lps neh
huhuu..

seKut taWar said...

ntah nyer...bangga sgt ngan gagasan 1malaysia tu...xnmpak 1 pun..hari2 dok gadoh isu sal kaum

Firol said...

bukan kat radio je bro sampai surat2 pun sama menyemak tul

faiz said...

eh..betul ke mcm tue? akak x perasan plak tp apa2 hal mmg x patut.. kalau menten je cara lama apa la salahnya...

Zaki said...

jawab je.....terima kasihhhhhh...ala2 arumugan alleycat tu.

Jard The Great said...

ini salah menteri penerangan.. ehehe

mohdisa said...

betul2, takyah la nak tukar2. :P

imam said...

tanyer ah Najib camner nak jawab..sure dia pon blur..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...