Monday, January 4, 2010

Aku nak seranah....Boleh???

Serius aku nak seranah. Kalo bleh nak je aku kasi pelempang. Boleh???Xpun penyepak kidal aku pun ok gak kan....

Semalam aku temankan Si Dia gi tengok wayang. Si Dia nak tengok Avatar. Ok je. Ingat nak tengok Avatar 3D tapi da full. Apakan daya nak tukar cite Sherlock Holmes pun full juak. Last-last tengok la Avatar. Aku tengok buat kali ke-2. Cuma Si Dia belum tengok. So temankan la jua.

Aku masuk da lambat. Wayang memang full. Memang cite ni dapat sambutan hangat. Aku dok row ke dua last.

3minit wayang bermula, aku tengok minah depan aku tertoleh-toleh ke belakang. Aku xpedulik. Mungking cari kawan dia kot.

10minit wayang bermula. Mina ni toleh lagi. Kali nie dia cakap
'Jangan tendang kerusi bleh x?'

Aku da hangin. Nak sound balik dan gaduh bukan dia dalam wayang. Sial gila minah nie. Xpenah tengok wayang ke??Ke wayang tue bapak dia punye??

Seb baik Si Dia suh aku sabar. Ikut aku memang nak kasi je 'Tendangan Gerudi' lelaju je kat kerusi minah sial tue.

Wayang tempat awam ok. Kalo terasa kaki kat belakang kerusi normal la. Pasal sepanjang aku dok tengok wayang kat memana pun aku tak penah tak rasa tapak kaki kat belakang kerusi aku.

Kalo minah tue ada baca blog nie. Sila amik perhatian. Suh bapak kau buat wayang untuk kau sorang. X pun gi masuk GOLD CLASS. Jangan tengok yang kelas bawahan punye yang untuk orang cam aku.

PSP : Aku bukan jenis penyabar orangnya.

47 Pandangan Kekawan:

BajuKurung said...

len kali park kaki lu atas pale dia.. kompom snyap.. lu try la.. hikhik

onniey84 said...

sian minah tu...agaknya dia tk pernah tengok wayang

Koyuki said...

tak tak
die tak penah trai tendangan gerudi kau
tu pasal die nak mintak tu

TARANTULAH said...

sound idrect jer len kali..

jane said...

garang nye ko...baru ku tau..hhaha

Mak Su said...

aiyo, nak selesa mana dapat....kat tempat awam

acap said...

marah btol..
hahaha
sabau2..

she-G said...

owh...gitu ke???hmmm...(org tak besa masuk pgg wayang berkata)

Yunus Badawi said...

depan si dia ko tunjukkan kebolehan ko.Nape tak tendang gerudi tu?

Lifesaver said...

kalo masing2 hormat dan tau tata tertib. takde benda2 ni jadi masalah. aku ok je. kalo ko marah org buat macam tu kat ko, org pon marah ko buat macam tu. jgn tgk salah org je. tgk salah kita juga. ok? have a nice day :)

~0~ said...

BajuKurung
ko lambat cakap...kalo x aku da buat...

onniey84
agaknya la...dan mungkin juga xpernah naik public transport

Koyuki
memang aku nak kasi....hahah

TARANTULAH
Si Dia dok sebelah beb...Kalo aku sorang xpe..

jane
ko xtau ke??hahahhaah

Mak Su
tu la pasal mak Su

acap
tengah sabau la nie...hahahaha

She-G
gitu la lebih kurang...

YB
xbley YB...Nanti Si Dia 'Lukuk Gerudi' kepala aku....

~0~ said...

Lifesaver
aku ok je beb...aku xhangin pun org wat cenggitu...cuma aku hangin dia nak main sound2 pesal???

cik selamah kundang said...

go buat per wei ganeh2 smpai dia kata ko sepak?haha.kesian minah tuh.baru 1st time wayang kot.bg peluang ler

HEMY said...

tapi mmg patut pn kita tak tunjal depan...kalau kita sll rasa blkg tersepak ke apa..kita tkyah la buat juge..kalau tak kita sume sama..betul tak???

think positive~~~

lea said...

wowowo..
gile garangnya...
sabo2...hee

melatidaisy said...

lawak r cadangan "BajuKurung".. :)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

cik yanie gebu pernah gak kena mcm tu
ada orang tertendang kusi...
tp cik yanie gebu sabaq lagi
hehhehehe...

kim salam kat SI DIA eh....kekekkeke

eJay said...

haha..
kelakar plk..
sabau jek laa..
tp klu aku laa..
mmg da kne sound minah 2..
=P

ezzati said...

Adei..ko tendang cmna wei smpai dia ckp cmtu...
maybe cara dia tegur je kot x betul buat org panas..hehe..sabo2..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kita adalah seorg yg sabar...

=)

Uruchimaru @ kf said...

wah bukan marah lagi ko !

xiiinam said...

Ssssyyyhhh...



Tarik nafas....



Hembussss.....



Dah..dah ...pergiambik wudhu'



:)

SaPeRnTAh-NoThIng said...

aku pun xsuke org sepak kerusi aku.tp aku xdelah tgur mcm tu..snyap jelah wlp kpale aku kdg2 pning...huhuhu
sabo jelah

khairolghani said...

kalau aku,lagi ditegur,lagi aku buat..biar dia makin bengkek..

Vee Violet said...

~0~ tendang kerusi die ke? Tp berani la that girl cakap gitu. Hihihi, kalau Vee tak beranilah...

Webmaster@Echam said...

Kah..Kah.. Kah.. Simpati aku ngan minah BODOH tu. Agaknyer ni pestime dia masung panggung kot.. kah.. kah.. kah.... Ade gak org bodoh camtu kat Malaysia ni....

'AQILAH said...

tonyoh je kepala dia.

Frodo Baggins said...

tendang jer ...
baru kuar dari hutan gamaknya
cehhh ... rasa nak ketuk jer ..


>>________<<


p/s: cantix x minah tu?? muahahhaa

aRien de GreaT said...

jap2..avatar bestkan...huhuh..sherlock pun best gak...seyes..

pasal tndang2 tuh..apsal xsound blik...mgkin minah tu xpenah tgok wyang r tuh

Kuwe said...

sempat suap ibu jari dok?

nak sedap sedap. duduk kerusi mesin urut lah.

puspa said...

aku pon ase die bru frst time tgok wayang kot...hua2...
ko ptot flying kick jerr die tu...
sesuke jer sound2 org...

Jard The Great said...

takut aku baca neh.. pemarah rupanya.. ehehe

imam said...

haha..teruk perangai ko...

tapi its normal la kerusi kene tapak..mana selesa kalo duduk tak gerak..ko tampar jer minah tue...hahaha

Mimie.Candy Cane said...

seeloknye selepas dia ckp tu,ko terus terajang dia..dia pikir dia saper?

sI tEDI said...

serius kau cakap!!

aku menyampah dengan org yg langgar kerusi aku!

kalau alam 4-5 kali aku boleh sabar.

tapi kalau acapkali!

aku pun akan sound~
bg aku itu bukan perkara biasa.

kita bayar duit untuk tgk wayang. bukan percuma. kita mahu selesa.


kalau aku jadi minah tu aku akan buat perkara yg sama.

sorry to say.

aku tak mahu di ganggu dalam bentu apa juga pun bila aku tgh tgk wayang.

ko bising ke.. ko berborak ke
ko tendang kerusi aku ke.
aku akan sound!

aku nak juga rasa pelempang dan penyepak kau!

kalau rasa nak tgk wayang,
sila bg tau..
aku nak duduk depan kerusi kau!

ha ha ha

cam syaitoonnn je komen!! :P

sharamli said...

aku penah s0und cm minah ni weh..penah...

tp dlm bilik kuliah la...mamat2 belakang tendang2 sbb nak ng0rat..hua3

faiz said...

lenkali suh dia duk kat tangga je..konfim x rasa tendangan kaki..hehe

BuLaN iTu aKu said...

hehehe... minah tu PMS kot.. ahask...
nasib baik si dia penyabar

mukasurat17 said...

aku bukan minah tu..hahahaha

farra-eng said...

me rasa kosong tendang banyak kali nie..tu sbbnya mula2 dia jeling2 je dh lama dia dh pening kepala kerusi kena tedang x henti2 tu yg dia sound...yg marah sangat nie mesti psl ego coz kna tegur depan si Dia hehe..sabar2 yg penting saling m'hormati sesama insan baru x de p'gaduhan ...

jumana said...

hehe..duk tmpt awam kena sabar :)

Boneka tak sakit said...

"Si DIa"
ceh u lucky bastard!

okay juga english aku sbr yer alalalaa... guling keluar!!

Qaseh said...

garang pakcik ni.....
baik x layan...
akk bagi 10 markah :P

miya said...

haha..ilek bro..tu la..sape suh kaki ko pnjg sgt

Anonymous said...

ahh kau pun dah tau tempat awam, lagi pegi buat die rasa xselesa apehal, hormat-menghormati la sikit, kau jangan kacau org, org xkacau kau la.

Frodo Baggins said...

huhuhuhu ~ agak2 anon atas ni .. pompuan tue tak?? kehkehkeh


larixxxxxxxxxxx


>>_____<<

Anonymous said...

aku la pompuan itu (kot), 1st time masuk panggung, ingatkan tempat awam, tapi macam tempat private lak, sampai skang terasa tapak kaki si mamat nih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...