Wednesday, October 14, 2009

MC

Pagi tadi kat opis adakan meeting untuk jamuan hari raya pada Jumaat nie. Dan tugasan aku adalah kena tolong buat hiasan dan jadi MC untuk majlis tue.

Sumpah perkenan pengurusi mesyuarat memnita aku jadi MC. Punye la banyak lagi otai2 dalam opis tue dan pegawai2 tinggi yang tetap, aku yang sekadar menumpang dan menymak ni jugak dia nak suh jadi MC. Adoiyai....

Aku try, aku sahut cabaran walaupun aku tau aku xde bakat...kahkahkahkah

Xpenah sepanjang hidup aku jadi MC majlis, tetiba aku plak yang kena kali nie. Hancusss..........

Da la aku gugup untuk berdiri di khalayak ramai. Aiseymen...Siap ade VVIP tue. Camne aku nak cakap pembuka kata nie? Kang ade jugak kuar my Klate slang kang, kasi VVIP nganga skit...

Ada sesapa leh cadangkan teks ucapan x??

PSP: Perlukah aku MC pada hari tersebut untuk mengelakkan jadi MC???

13 Pandangan Kekawan:

BuLaN iTu aKu said...

tahniaahh
berani mencuba benda baru

The Reds said...

vvip tue bkn nk dgr ko berucap pon..
fokus dorang benda yg ade kt atas meja tue..

ermm kambing golek agk2 ade ke tak

imHepPie said...

xmo jdi mc, sila amek mc pda ari tesebut haha

melatidaisy said...

salam..
hehe ..gud luck ~
mase ni la nak "tonjolkan dirimu usah jadi orang lain" =)

Koyuki said...

erm..best ni jd MC

nanti ramai awek akan beri tumpukan kat ko..

hehehehehe~

kay said...

bagus..try la..aku dulu selalu sgt jadi MC terjun..tak de org lain,mula paksa aku jadi MC..tapi ok la..pengalaman..

en_me said...

tahniahnyerrr..

Webmaster@Echam said...

Relek beb. Sebenarnyer bercakap dpn org ni akan buat kita lebih berani. Teruskan je keje ko tu.

♥ayudeadwish♥ said...

bley la ko selitkan adegan rapping nti.. hahahaaa~~
pantun jgn lupa beb!

acap said...

ak cdangkan ko g klinik.
amik MC.
ahaaa..

Solehah said...

hehe..kene banyak bertenang..nak tolong buat teks pun saya ttak penah terlibat..bnyk2 baca doa..yg masa kita kecik2 tu..nak hilangkan takut masa berucap.. "rabbishrahli..."ingat kan..hehe..tu je nasihat bleh bagi..:)chayo2..

Jard The Great said...

alaa.. u cud do it bebeh! ehehe.. Lama2 biasa la tu.. ;p

siyes.. aku ingat ko MC sbb sakit.. haha

hestyrezyuda said...

cet hest int mc sakit <_<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...