Thursday, October 15, 2009

Gagal Lagi 3

Thanks sesangat kat kekawan sekalian yang xpernah jemu-jemu beri nasihat, dorongan, semangat dan pedoman pada aku. Korang semua memang best.

I love u all so much.

erk......Aku bukan gay ok. Aku bukan songsang. Tapi aku sayang semua kekawan aku xkira jantina. Hahahahha...

Pasal paper 4 insyallah aku akan cuba amik lagi. Aku akan cuba wat yang terbaik. Hopefully kali aku akan berjaya.

Sebelum aku berkenalan dengan Biar Kejam Jangan Keji, aku ada lagi satu kawan lama yang dok menemani aku dari sejak aku di sekolah lagi.

Kawan lama tu ialah Biar Kalah Jangan Mengalah.

Biar Kalah Jangan Mengalah.....Bagi aku bermaksud jangan penah jemu berusaha untuk berjaya. Biar Kalah Jangan Mengalah adalah sang juara sebenarnya. Yang tidak pernah kenal erti jemu mencuba untuk berjaya. Walaupun berapa kali gagal, tetap bangkit dengan semangat baru untuk berusaha dan terus berusaha untuk maju dan berjaya.

Tidak kenal erti kalah dalam hidup pasti akan membawa kita kepada kejayaan. Ingat dalam Islam yang biasa kita dengar Usaha, Doa dan Tawakal. 3 serangkai ini tidak dapat dipisahkan lagi.

Berusaha lah kita sekuatnya untuk berjaya. Senandainya masih gagal jangan terus mengalah, bangunlah dan berusaha lagi berserta dengan Doa dan Tawakal, Insyaallah kita akan berjaya.

Biar Kalah Jangan Mengalah. Berapakali kita jatuh adalah tidak penting yang penting adalah berapa kali kita bangkit dan terus berjuang.

Sekian......

PSP: Aku akan terus bersemangat dan kuat..

18 Pandangan Kekawan:

sI tEDI said...

ye ye.. semangat tu yg utaman!!
caiyok!!

Afzainizam said...

salam buat kamu ye http://firestartingautomobil.blogspot.com/

yup kita kan sesama umat manusia tak kira lah jantina ape bangsa ape pun yang penting jalinan semangat muhibah... bertukar pandangan pendapat... thanks atas anda semua ye....

BuLaN iTu aKu said...

aku sentiasa di belakang mu

The Hobbit Frodo said...

~O~


wehhh ... mende buat tajuk khas tuk aku pulak!!! muhkakakkaka ... xper2, ko x masuk blog aku pun xper ... yg penting kita saling beramas mesra di alam maya ini! muhahahaha!! biar kalah jgn mngalah >>> semangat aku dengar weh!!



Hugz bro!!!



>>_________<<



xoxoxoxoxo

miezi said...

sayang kawan kawan juga, tak kira jantina =D

Koyuki said...

camni la nak

bagus2..

((errr..ckp kat org bkn main lg bdk yuki ni))

hehe~

Yunus Badawi said...

Aku suka semangat ko. Cakap mmglah tak susah tapi nak melakukannya payah. Jatuh dan bangun dlm kehidupan ini lumrah. Terluka, tercalar dan adakala patah juga sebahagian dari adat kita di dunia.

Selagi ko tak mengalah selagi itu harapan utk berjaya masih terbuka. Teruskan berusaha!

kuina said...

teruskan perjuangan...

TokNabe said...

mungkin kena bersungguh sikit....jangan mengalah.

pakcik kordi said...

biar kalah jangan mengalah!hidup mesti terus!kan waks?

Solehah said...

ya betul..agi idup agi ngelaban..kegagalan tu sumber kekuatan..peace..

melatidaisy said...

peace 4 u *_*

LotsOfLove-Pearls said...

terus bersemangat..

semoga segalanya dipermudahkan..

bicara kendiri baik utk minda separa sedar..

teruskan..

arnamee said...

Salam..

itu yg penting, jgn mengalah.
Bila jalan, terus je, jgn belok2 melaenkan ade simpang;)

Afzainizam said...

eeee macam macam gelagat orang bagi ulasan kat blog ko ni ye
yup bersemangat tahap tertinggi lah ye

walau beribu kali ko gagal namun gagal jua tapi mungkin satu hari nanti ko akan berjaya gak akhirnya

Salam dari jatuh bangun dari kami ye http://firestartingautomobil.blogspot.com/

thanks lawat kami and bagi ulasan yang baik kat blog kami aku hargai lah ye

Firol said...

semangat ini yg kita mau

Uruchimaru @ kf said...

emm setuju dgn kamu !!!1

Farhah Zaidah said...

go go chaiyo..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...