Tuesday, October 6, 2009

Mesyuarat Tingkap

Semalam tengah dok rest. Dok menung syiling cuba test power kot-kot leh kuar leser dari mata cam 'cyclop' ke? Ternyata hampa. Aku hanya manusia biasa. Bukan superhero dalam cite komik or siri-siri power rangers, gavan, masked rider atau yang seangkatan dengannya.

Dalam dok menung, tetiba tepon tangan ku buat bunyi bising dan bergedek2 cam itik nak lapar dedak. Tengok bapak aku call.

'Hah, wat pe??Tido ke?' tanya bapak aku.

'X lagi. On the way ke bulan.' jawab aku.

'Hurm. Memang xde menda len. Ni kat umah tengah ade mesyuarat tingkap. Pakcik dan nenek pun ada skali' kata bapak aku.

'erk...Mesyuarat tingkap. Nape plak??' tanya aku yang blur.

'Pasal kau la. huih....Jap pakcik ko nak cakap.' cakap bapak aku lagi.

'Hah..Camne nie?? Muktamat ke keputusan nie?' tanya pakcik aku.

'Ye, uncle. I kunci lirik nie!!' ish....Nak mampus jawab camtu ngan pakcik aku. Ngan bapak aku bleh la.

'Ye. Muktamad dah' jawab aku.

'Ke ada sebab lain nie??Kena paksa ke ape ke??' pakcik aku cuba menduga.

'Xde la. Memang sebab diri sendiri je.' jawab aku.

'Ok la kalo gtue. Sebab menda bukan main2 dan bukan untuk sehari dua.' jawab pakcik aku.

-Tamat-

Ye, keputusan aku memabg da muktamat. Aku minta maaf kat famili if aku mengecewakan. Mungkin korang kesal ngan apa yang terjadi. Tapi hanya aku yang tau hal sebenarnya. Maafkan aku.

Pelangi indah itu makin suram dan tidak lagi bersinar. Mungkin pelangi itu bukan milik ku.

26 Pandangan Kekawan:

Qaseh said...

laa..kenapa ni....
x pe2 ikut kata hati...kita memang x mampu nak puaskan hati org lain..sekurang2nya Di tau ape yg Di lakukan. Semoga lepas ni Di kembali tenang. ok.

Koyuki said...

aduh..

complicated nye..

sakit perut kite..

meremang2 bulu tengkuk ni..

ko ok?? (soklan menyibuk)

imHepPie said...

ala apsal suria baja itam xde pon

~0~ said...

Qaseh
Trima Kasih kak Qaseh...sebab bg Di dorongan

Koyuki
aku ok...masih boleh tersenyum walaupun perit...ekekekke

+betterSINGLE+ said...

hah er nk kawen pe?
hurm pk la habis mungkin..
siapkn ati dan perasaan dgn rs ikhlas tp bkn kerna terpaksa..
ouch..
hihi

Uruchimaru @ kf said...

ah ko temberang sak kejenyer..!!1

~0~ said...

imHepPie
beliau da pencen...hehehe

+betterSINGLE+
nak kawen xnak kawen...hurmmm..
btol tue...

~0~ said...

Uruchimaru @ kf
temberang???

acap said...

nak kaweng ker wei?
jempot ak jan lupo.
ade adiah spesel.
agagaga.

~0~ said...

acap
kalo kawen aku jemput...tapi skang bukan lagi...

Kejora Yg Malap said...

buat solat istikarah laa..mintak petunjuk..InsyaAllah...

Mak Su said...

hal kawin ker tu?

sharamli said...

oo..naseb baek bkn kawen...
tunang je kn...heeee

The Reds said...

ermm ye la tu...
hanya ko yg tau hal sebenarnya..

weii mlm td bkn mimpi melekit yer..harharhar

kay said...

apa citer?yg penting buat pilihan atas apa yg terbaik tuk ko..

Solehah said...

takutnya kalau kene menghadapi bende sebegitu...my maksud adalah situasi membuat keputusan itu..

~0~ said...

Kejora Yg Malap
thanks...da buat..

Mak Su, sharamli, kay
nanti sy cite if suma da okey

The Reds
seb bek bukan....kahkahkah

Solehah
haerdest part of life...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

keputusan yg diri sendiri buat lebih buat diri kita tenang..

kalo jd apa2 diri kita yg tanggung dan xleh nk slhkan org lain tol x?

BuLaN iTu aKu said...

kes pa ni..
tak paham laa.
tapi macam serius je...
macam talian diputuskan..
tapi talian ape.. itu kite tak tahu.. mintak diterangkan

sI tEDI said...

wah!! misteri ni,,
tapi cayalah.. berani buat keputusan!

faiz said...

uikh..cam serius je bunyinyer nie..kena kawin paksa ka dik..???

tenangkan hati dan fikiran dan buatlah keputusan yg terbaik tanpa mengikut perasaan ;)

Zaki said...

jangan memilih sangat bang.....nanti jadi anak dara tua kau.

LotsOfLove-Pearls said...

salam,
kenapa sebenarnya..

xleh share eh..

hehe..
papun, kalau itu yg terbaik, teruskan..

Si PenuliS said...

bertunang??melepas.wahaha.

AbcdeFtyyhahh; said...

salam
erk apa yg muktamad.
daku tlepas atau kamu xtulis kt cni~

melatidaisy said...

salam,
yes, the hardest part of life,
tp yakinlah dgn janji Allah,
teruskan istikharah, moga hati tenang dan damai ..
insya Allah ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...