Friday, October 9, 2009

Aku Dan Blog

Sejak Julai 2008, aku mula dok main blog nie. Sekarang dah setahun lebih aku dok tulis menda alah nie.

Pada mula memang aku main menda ni untuk memain, saje gatal tangan nak menulis walaupun aku tau aku bukan sehebat sasterawan negara A. Samad Said, bukan sehebat penulis novel triller no.1 Malaysia - Ramli Awang Murshed tapi naluri aku tetap nak menulis.

Masa memula menulis memang aku x tulis pun, just copy paste dari emel yang aku rasa menarik. Skang pun ade lagi yang aku copy paste dari emel. Dulu aku tulis sebab aku bosan asyik dok main friendster je. Masa tu aku xkenal lagi 'buku muka'.

Memula aku namakan blog nie Fly's blog. Sebab nya aku suka lalat. ehhh...Silap. Aku selalu berangan yang aku boleh terbang. Terbang bebas tanpa halangan. Menentukan arah tujuku sendiri menetapkan matlamat yang satu.

Kemudian xsilap aku akhir tahun 2008, semasa aku bekerja di Terengganu. Aku mula tulis apa yang aku rasa dan yang aku tengok. Baru nak ada perasaan time nie. hehehehe...Baru nak serius nak menulis blog.

Nama blog pun aku tukarkan 'Biar Kejam Jangan Keji'. Kata-kata yang keluar dari mulut aku semasa dok kutuk-mengetuk ngan kawan. Kutuk-mengutuk tapi hati gembira. Mulut jahat biasa la.

'Biar Kejam Jangan Keji' - Kejam bukan lah bermaksud bunuh orang, rogol, ragut atau samseng jalanan. Kejam yang aku maksudkan adalah jadi diri sendiri yang sebenarnya walaupun kelihatan kejam di mata orang lain. Xyah nak berlakon baik bagi aku tu sangat la keji. Senang cite xyah hipokrit.

'Biar Kejam Jangan Keji' memang bawa banyak makna dalam hidupku. Di sini segalanya bagi aku. Disini tempat aku melepaskan geram, berkongsi suka duka nestapa. Di sini jua lah aku kenal korang semua.

Sape korang tue??? Korang tue adalah kau, kamu dan kalian yang xpernah aku kenal rupa wajah, bentuk bodi, warna kulit, kaler rambut, saiz kasut, saiz baju, saiz seluar......Tapi disini telah menghubungkan kita. Atas dasar satu tulisan yang menjadi perhubungan dalam dunia maya ini.

Terima kasih atas sokongan kalian.

Thanks....

12 Pandangan Kekawan:

imHepPie said...

bila guna belog dgn cara btol mmg sgt besh..bukan utk sakitkan ati org laen..huhu..

xtau size kasut eh??7 ahahah

Koyuki said...

kite suke ko yg ni..

nampak bersemangat..

keep it coming..

hehe~

The Hobbit Frodo said...

hehehehehe


pes time baca tajuk blog dah kata "eik, cam best jer blog ni" .. hahahaha


me?? biar kejam dan keji!


kahkahkahkah

BuLaN iTu aKu said...

melalui blog juga kita buleh rapatkan silaturahim, bertukar fikiran, dna sbgainye
mungkin 1 ari nanti kite akan jumpe

~0~ said...

imHepPie
gurau menceriakan kita semua jadi cam pelangi

Koyuki
thanks yuki...aku pun suka kamu

The Hobbit Frodo
thanks frodo

BuLaN iTu aKu
btol cik bulan...insyaallah kita leh jumpe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

slalu gak cilok guna ayat ni masa gurau2 ngan kengkawan...

=)

Kejora Yg Malap said...

kekadang aku guna gak 'perkataan biar kejam jgn keji' kat mbr2 aku..hehehe..

The Reds said...

aku dh xigt camner memula dulu buleh tersesat smpai blog ko nih..

apa pun blog ko mmg besh.

BajuKurung said...

ape saiz body lu? hahaha..

Kentut said...

teruskan memblog. sama2 berkongsi kekejaman dan kekejian.

~0~ said...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdar
ko memang...hampeh...ekekekeke
gurau je...

Kejora Yg Malap
kesian member ko

The Reds
blog ko lagi otai la bro

BajuKurung
28-35-48...ok x??lu leh tolong watkan gua kurung moden x??

Uruchimaru @ kf said...

yeyeye...kita mmg unik kan..=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...