Thursday, October 15, 2009

Gagal Lagi 2

Biar aku jelaskan Paper 4 SHO nie camne dulu, kertas ni memerlukan kita untuk wat satu paper work tentang hazard yang wujud kat tempat keje kita dan cara mengatasi hazard tersebut. Untuk wat paper work ni kita diberikan masa selama 6 minggu. Paper work nie kena hantar sebelum due date dia.

Selepas tue kita kena buat presentation pasa paper work kita, biasa sebulan selepas kita anta paper work tersebut. Kita kena present depan 2 orang panel. Diorang ni biasa otai-otai dalam bidang safety. Ada dari memacam orang dan ade jugak yang ade title Dr. yang akan jadi panel.

Akhir presentation akan ada sesi soal jawab. Time ni la akan kuar soalan yang di luar jangkaan. Yang wat aku fed up adalah bukan untuk wat paper work, atau present. Tapi adalah untuk jawab soalan yang memacam nie wat aku fed up.

Kekadang aku rasa diorang ekspek kita yang baru setahun jagung dalam bidang nie tau seperti diorang yang dah bertahun2 (ada jugak sampai berpuluh tahun) dan hafal semua undang2 dalam buku OSHA dan FMA tue. Tue yang aku fed up. Serius.

Diorang nak kita bagi penerangan cam diorang bagi penerangan yang penuh ilmu di dada. Kekadang soalan yang di tanya tue di luar apa yang korang present. Damn....

Ok la...aku malas nak ingat menda yang lepas tue. Ok....

Tutup buku...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aku cukup terharu mendengar kata-kata kekawan blogger sekalian, yang telah memberi aku semangat supaya aku terus mencuba sampai berjaya. Aku xnak reply cam biasa sebab aku rasa semuanya aku akan reply ngan ucapan terima kasih. Jadi aku buatkan entri nie.

Kita tidak pernah kenal dan berjumpa
Apatah lagi untuk bertentang mata
Perhubungan kita hanya melalui tulisan bertinta
Tapi rapat bagaikan saudara

Aku tak pernah tau kamu bagaimana
Aku tak pernah tau kamu dimana
Tapi aku tau kamu ada
Tapi aku tau kamu setia
Datang memberi semangat dan dorongan
Dengan kata-kata yang amat berharga
Lebih bernilai dari emas permata
Itu lah erti kita bersaudara

Kata-kata mu buat ku bangkit semula
Kata-kata mu buat mataku berkaca
Aku tidak tau bagaimana caranya
Untuk aku balas semuanya
Hanya jutaan terima kasih mampu ku ucapkan

13 Pandangan Kekawan:

Jard The Great said...

suka part akhir tu.. ehehe

BuLaN iTu aKu said...

itulah ragam pihak atasann..
hurmm kita cuma perlu menahan sabar
teruskan berusaha

The Reds said...

itulah namanya kawan bro...w/pon xpenah jumpa...mungkin...satu ari nnti akn jumpa gak..insyaAllah

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

bila mata bertentang mata
nampak hanya ada kepala
ku cuba melihatnya
hanya nampak gelap gelita..

ececece.....

=P

walau jauh di mata
tapi dekat di skrin

hahaha...

MuHaMMaD86 said...

pndainya bersajak.....

hubungan antara manusia boleh dicernakan dlm plbagai bntuk

ukhwah fillah abadan abada

The Hobbit Frodo said...

~0~

aku terlepas entry lepas daa. shhh, jgn sedey! Cuba lagi n lagi. kalaupun jatuh tuk kali ke-100, bangkit lagi tuk kali ke-101. kamonn ~ biar kejam dgn otak n diri senirik tuK bjaya dlm hidup. Tamak pada ilmu u akan untung!!


BIG HUGZ!!!


>>______<<

IxoR@ said...

Jangan sesekali berputus asa bila GAGAL....sebenarnya kan, tiada istilah gagal...mungkin ada yg perlu diperbaiki....

melatidaisy said...

salam
oo, now bru fhm ape tu SHO..
maklumla,sy bljar b.arb je:)
btw, nice poem, u really have dat talent, keep it up ya~

tertarik dgn comment from The Hobbit Froddo,

-Cuba lagi n lagi. kalaupun jatuh tuk kali ke-100, bangkit lagi tuk kali ke-101. kamonn ~ biar kejam dgn otak n diri senirik tuK bjaya dlm hidup. Tamak pada ilmu u akan untung!!

terkesan di hati :)

ukhwah fillah abadan abada ^_^

Koyuki said...

sedih baca sajak tu..

buat kite rasa terharu

for the first, kite rasa macam kite ada ramai sgt KAWAN.

chillax =D

sI tEDI said...

aduhai.. kata2 mu menusuk kalbu.. terima kasih juga buat kamu

~0~ said...

Jard the Great
tima kasih jard

Bulan itu aku
mmg biasa da diorang nie

The Red
btol red...jom lepak skali

Gadis kampung Separa Bandar
kita mmg dekatkan...kl-penang...bukan jauh pun

Muhammad86
xde la..biasa-biasa je..tima kasih

The Hobbit Frodo
Tima kasih geng...

Ixora
btol kak...ada yang perlu ku perbaiki

melatidiasy
heheheh...sory..sho tue safety and health officer...hehehe...
Thanks...semua dari-Nya

Koyuki
kita semua kawan yuki...dan semua adalah best...cool

Si Tedi
Sama-sama kak...

arnamee said...

cukuplah kamu tahu, ramai syg kamu:)

fa3gnola88 said...

Kita Serupa,
aku tak kenal kamu,
dan kamu tak mengenali aku,

aku bukanlah siapa2 dalam hidup kamu, tapi aku doakan kebahagian kepada kamu.

moga kesejahteraan yang kita cari akan dapat kita kecapi,

dan aku mahu kamu tahu, rakan maya kamu akan tetap bersama kamu walau dimana pun wujudnya jua.

fa3gnola88.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...