Tuesday, October 20, 2009

BreakDown

Pagi tadi lepas srapan pagi, cam biasa la pepagi aku akan belek blog2 kekawan yang baru update (kalo terperasan la, kalo x mmg lambat aku tgk). Memang aku slalu baca blog pepagi, tue pun kalo xde keje yang urgent. Kalo x mmg aku wat keje dlu la.

Sememangnya keje aku da kurang aku just kena handle satu projek je. Projek lain da kasi kat opismate baru. Dia mmg staff JKR la (Aku bukan staff JKR...Menumpang je). heeheheheheheh....

Tapi ari nie aku ade keje skit, sebab Khamis Jumaat nie nak cuti jadi aku kena setelkan seblom cuti.

Tengah2 aku nak isi borang cuti (Microsoft Word), dalam masa sama aku run Musang Api. Dua tue je program yang run. Aku x run AutoCad ke Orion ke ape yang memang berat.

Tetiba dia bleh hang. Kalo takat kau nak taip 22/10/2009 pun sampai 5 kali hang. Memang aku hangin la. Aku pun restart la PC tue. Tetengok dia da xnak on. PC tue berkata-kata bahawa has 'Software or Hardware Error'.....Ciss...Memang kurang asam btol PC nie.

Aku try restart lagi. Masih xmau. Damn....Ari ni aku rasa xkurang 30kali aku dok on off PC tue dan godek ape yang patut.

Aku try gak godek nak copy fail2 kerja. Nyata sia-sia. Cam siot je.

Da pkul 5 aku da nyampah n geram. Mesin punch card jadi mangsa aku. Aku terus Punch Out.

PC....Bye bye....

Damn...Esok aku kena berdepan ngan PC rosak lagi.

Aku rasa nak je tukar amik IT plak...Citt....

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


Masuk kali ni da 2 CPU aku pakai. Dua2 mengalami masalah yang sama. Window xleh load. Adakah sebab Mr.Virus dari fail lama yang aku copy dari CPU lama???

Atau sebab aku Main Blog??? tapi kalo sebab main blog. Laptop aku ni xpenah plak ade msalah camtu...Xpenah plak pakai Microsoft Excel atau Word leh hang. Nak siapkan satu job sampai berejam.

Kalo ikut spec laptop aku lagi cikai dari PC tue. RAM PC 4GB laptop aku baru 2GB. Processor xyah cite la...Hurmmm

Ke sebab aku ade badi menjahanamkan PC??? Bukan kabadi ok...

Hurm....Memang misteri btol..

Mintak malam ni jangan aku mimpi PC jahanam tue da...

16 Pandangan Kekawan:

Jard The Great said...

mana tau ko mimpi leh baiki pc tu esok kan? kan? ehehe

Farhah Zaidah said...

hehe..sabar la ye awk...

faiz said...

hmmmm...mmg misteri sungguh..

nie mesti ada virus kot..pas tue byk application lg..sure berat..

or, apa kata mintak co kasi laptop je la kalau dgn pc dah x serasi..hehe..

imHepPie said...

tuko bru la haha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

elok sgt la tu sorg dapat badi sedih2 sorg lg dapat badi kaki jahanam

hahaha...

arnamee said...

salam.

alolo. sabo taw:)

p/s: terima kaish komen kat blog Anem, in return Anem click ur nuff ads:)

MuHaMMaD86 said...

guna baru ja 0

mai nak bagi duit...kesian tengok...hahahaha

melatidaisy said...

hehe ..

hidup mmg mmerlukan kesabaran

=)

Kejora Di Ufuk Timur said...

apa kata ko campak je pc tu ke sungai klang..haha

miji said...

ermmm ko kena check ade software atau hardware yg corrupt ke, tak pun check ram dgn graphic ko, maybe ade yg tak kena...

Solehah said...

uiks..siannya..tp kalo software cam orion semua tu mmg dah berat kan..mungkin disebabkan software tu semua..dulu pc aku pun selalu kene gitu waktu pakai software berat..pakai esteem ja pun dah pening..

TokNabe said...

Ingat breakdance td...

oranglidi said...

beli baru best gak!

♥ayudeadwish♥ said...

ngee~~
campak je pc tu kat sg.buluh~~
jgn slhkan blog k~~
blog tak dosa pape

Firol said...

hoo virus dalam anak beranak ke..

selamat maju jaya godek komputer tu..backup kejer yg penting

Kentut said...

download bukan2 kot. he he.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...