Wednesday, October 28, 2009

Sejadah semayang



Minggu lepas kita 'dikecohkan' oleh sejadah semayang yang bersembahyang. Kalo kita peratikan balik situasi ni berlaku secara berantai.

Aku pun xtau benda ni mainan orang atau pun bebetul petunjuk Allah.

Masa balik kampung ari tue ma abah aku dok berborak pasal menda nie. Ye lah hanya meluahkan pendapat memasing pasal menda nie. Betul ke petunjuk Allah atau mainan manusia.

Dalam dok bebincang dan berlawak tue. Abah aku keluarkan sejadah semayang yang terlipat elok. Lalu di pegang nya satu bucu dan tarik ke atas. Sejadah tu pun jadi cam kedudukan cam gambar kat atas.

'Cepat amik gambar. Bagitau Sinar Harian' Kata abah aku.

Semua satu rumah gelak ngan abah aku. Ape da nak ajak paper datang. X best langsung.

Cuma menda ni aku nak cakap bahawa menda ni memang boleh di buat. Nak glamer free senang je.

Dengan kejadian ni ramai gak la yang berkunjung untuk melihat. Sekurangnya meriah la skit. Dan harap ramai la yang amik pengajaran. Gunakan sejadah semayang untuk semayang bukan untuk hiasan dan tunggu sejadah tu sembahyang sendiri.

Tapi kalo tengok, semua yang terjadi tue sejadah jenis baru. Yang keras. Xde sejadah lama yang lembik yang kalo nak angkat untuk berdiri dia akan terhampar gak. Kalo nak boleh try kat umah ye.

Aku tetap percaya dan terus percaya yang berkuasa hanya Dia, ALLAH SWT.

21 Pandangan Kekawan:

MuHaMMaD86 said...

hurm betul en 0...xtaula kesahihan dia

klu bnda ni dibuat2,apa sebab dia buat mcm 2

pelik kn?

tapi yang dekat penang 2 betul ke...yg 2 berdiri straigth kn...tggi dr yg kt klntn

hurm...klu btl ambk pgajarn,klu x just ignore

♥ayudeadwish♥ said...

erm~~ hanya Allah yg maha mengetahui..
tul kata MuHaMMaD86 tu.. aku setuju

Red said...

Wallahualam..akan Kebenaran nye

Koyuki said...

banyak da yang tuhan tunjuk sebelum ni..
mcm2 kejadian pelik dan tak kurang malapetaka

tapi manusia?

hati kejung macam tu jugak

nauzubillah..

cik selamah kundang said...

eh.betul gk ckp ko.cam releven lah

BajuKurung said...

tp kan, time ko solat, xde sorg pun nk tgkap gmbar then bgtau kat paper, kan?? huhuhu..

nurayunni said...

Allah Maha Mengetahui...

puding roti said...

tu lah kan? lojik jgk. apapun, Allah yang maha mengetahui

melatidaisy said...

wallau a'lam ..

Jard The Great said...

~0~.. jom ar gi cameron! jom! jom!

eh.. sori... takde kaitan dgn entri neh.. ehehe..

imHepPie said...

ntahla..skang ramai mnusia nk gila glemer..main2 je mende cmni

Webmaster@Echam said...

Aku bila dah banyak sangat cerita camni aku jadi dh malas nak percaya. Sebab aku takut bila aku percaya akidah aku hancur nnt. Baik aku wat bodoh je. Dalam hati aku hanya Allah yang Maha Besar.

LotsOfLove-Pearls said...

Salam..
tak tau sejauh mana kesahihan cerita tue..
ada gak baca kat news..

*abah you buat lawak.
hehe..

Solehah said...

betul tu..bagus kalau nak ambik dari sudut positif cam lepas tgk trus insaf ka..tp kalau benda tu menimbulkan huru hara, cam semua org dah jadi takut ka apa, tu tak bagus..

Firol said...

wallahualam kebenarannya...

sejadah tu perli agaknya..kenapa tak sembahyang kot?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

sejadah baru sesuai buat hadiah hantaran perkahwinan..

nanti letak dlm dulang mcm ur abah buat yek

hehehe

alan zed said...

tiba teringat komik raja rimba,

"manusia punya asa, tuhan punya kuasa..."

:)

Razman said...

haha..aku suka abah ko..org kita, tgk benda cmtu, bukan sbuk nk ikot smyg, sbuk nk cr apa lg benda laen smyg..dri sndri x smyg gak..

BuLaN iTu aKu said...

betul tu..
memang senang je kalau kita nak glamour,,
hanya tuhan je yang tahu

acap said...

ak rasa menda nih paling mrepek skali.
saja nk cri publisiti.
ntah2 keje bdk2 nkal.
media ape lagi.
lgsg nk heboh2kan.
konon nk glamer lbih.
dpt citer sensasssi.


isshh.
esok2 ntah citer ape plak.
mgkin telekong terbang.
atau kopiah berlari.
em..barangkali.
wallahualam..

lalink7 said...

huhu..tapi kite xtau benda tue adalah benar atau sebaliknya..kalau sengaja dibuat2..masyaAllah..memang sangat xbaik la orang tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...