Tuesday, November 10, 2009

Surat Kurang Ajar

Aku dapat menda ni dari emel sorang kawan. Sila klik pada gambar di bawah untuk baca selanjutnya.


Aku cakap surat ni kurang ajar sebab dia tulis hina Nabi Muhammad s.a.w dan Tuan Guru Nik Aziz. Bagi aku ia agak melampau. Xkira la sape pun penulisnya. Memang aku sumpah seranah sapa yang menulis surat nie.

Pape pun terdapat sedikit keraguan, surat ni sepatutnya surat rasmi, dan dikatakan penulis tue seorang professional sepatutnya tau tulis surat rami yang betul tapi cara penulisan ni cam budak darjah 4 punye karangan surat rasmi yang baru nak belajar wat surat.

Cuba tengok tang alamat dia, tulis alamat x complete. Letterhead xde.

Bagi aku surat ni salah satu cara pihak tertentu cuba untuk memecah belahkah perpaduan kaum di Malaysia dan mungkin jugak nak pecahkan orang Melayu sendiri. Wallahuallam...

Untuk lebih lanjut korang leh belek kat sini dan sini. Nak lebih lagi, sila minta tolong En. Google.

Ape pendapat dan pandangan korang pulak???


PSP : Terima kasih atas nasihat kekawan pada entri aku sebelum nie..

23 Pandangan Kekawan:

+betterSINGLE+ said...

ee xsnonoh pnye org

lalink7 said...

panas betul hati..
ind** xsedar diuntung..
ingat bagus sangat..
surat nie bukan 'kurang ajar' tapi lebih lagi dari tue..

Jard The Great said...

ko da sihat ke?

Solehah said...

ya btl tu..ada unsur2 nak provoke juga..ni keje org yang takde keje..melampau..biadap..

~0~ said...

+betterSINGLE+
memang pun...

lalink7
memang keji surat tue

Jard the Great
ok...tp bila ia dtg aku rasa..
still tgh berusaha...

she-G said...

memula nak tny benda sama cam jard gak..daa sehat ke?
kedua..amik tahu ape yang ditulis nak siasat hal rasuah ape tu ok..tp hal len2 tu..hmm..rasanya mmg kerja org takde kerja la...kalo dah baik sangat..g jerla migrate..nasib baik diterima idup datang kat sini..bumi yang tak bertuah ni la bagik kesenangan kemajuan bla bla bla n bla tuh...leh kutuk2 lagi.kata dah senang...
nak kutuk bgsa die..kot bukan betul india yang tulis..tp kes amik2 rasuah tu mgkin betul..siasat yang tu..cuma nak kutuk2 hal Islam per hal lak...skali lagi..itu MELAYU la incik penulis...dan tak semua MELAYU skrg ISLAM...kalo anda betul india,teruskan riwayat anda sebagai pengutuk gitu dan jadik kayu arang di neraka nnti...andai anda MELAYU dan pernah dilahirkan atau idup dalam cara ISLAM..kembalilah..moga ALLAH membuka pintu hati anda...
pnjang lak..hahaha...sowi...ni pendapat saya jer..kam kena lak tahan JAIS ke ISA..haduuu

cHeRyNa PiReS said...

geram...geram...

tp tak terkejut diorg boleh buat macam nieh. sebab sekarang pon diorang dah tak takut2 nak cakap depan2. apatah lagi dalam surat:)

siapapun yang buat nieh, eloklah keluar dari malaysia. tak reti hidup muafakat...bla lagi bagus. tak rugi diorang takde dalam dunia nieh pon.

Yunus Badawi said...

kaduk dah naik junjung. Aku harap aku siasatan dan tindakan diambil terhadap penulis surat ni.

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

tak abes2 dorg ni wat hal..mula2 malaysia yg di dajalkan..ni lak agama islam lak..
takde pedoman pyer manusia..

Koyuki said...

papehal pon, nak gelak dulu

((gelak kuat2))

padayappa betul la encik ni..

da da, pegi GTH ke america ke england ke orait la tu..

kesian ngan org mcm ni..adui

LotsOfLove-Pearls said...

Tegur boleh tapi kalau bab libatkan agama tu haruslah dielakkan..
Tu yang boleh merosakkan silaturahim tue.

Hope u dah okey.. :)

Lifesaver said...

baling batu..sorok diri..

sharamli said...

kal0 p0mpuan xcukup 150 kali sebulan kit0rg sembayang...heee

aRien de GreaT said...

erk...ish..klu nk komen nk citer pnjg lebar kt cni xckup..

i think its enough to say dat dis is KEJI...SGT KEJI....

they r the real foe......

Red said...

bru je aku menyumpah kt indon yg asyik nk merogol org msia..

nih timbul plak keling yg dok hina org melayu..haram jadah btul..tp apsal nk migrasi ke england nape x ke india..BALIK INDIA LA..

Shafika Syuhada Rosli said...

wut the hell wif the *nd*a man.. yeee~ x patot tol.. tersangat2 menghina, ade jugak sense of politik kat ctu.. heeeee~ g r balik india sana tu, ley survive ke x.. marah neH!!!!

kuina said...

rasanya ini satu propaganda utk memecah belahkan kita

maka bersatulah kita dibawah yang 1
1 tuhan 1 kitab 1 umat..

Vee Violet said...

Hello,
Vee pernah dapat email nie...
Memang sungguh kurang sopan...

Anyway, thanks for the birthday wishes tau...
^^

Firol said...

wah....kurang hajar bebenor....takut la tu tak bagi full add...

jane said...

bangsat punya manusia!!!!!!!!

tu la....hidup bodoh sbb sembah tuhan yg bodoh jd bodoh la jadiknya...

aku rasa geram jer nak suh diorg jumpe gi bro syah kirit..

pndakwah india-Muslim tu..

biar dia sndri bgtahu btapa bodohnya INdia mnyembah Tuhan sndri yg mmg bodoh...

smg Tuhan bg hidayah pd mereka..amin;)

*****no word to describe rite now*******

melatidaisy said...

adoi.. sakit nye ati bace tulisan pak cik tu.. tp betol la, ayat die cam x setaraf ngan status die yg di katakan 'sudah berjaya tu'

herm.. papepon semoga die dikurniakan hidayah oleh Allah..

vidadarisakura said...

siapala mastermind surat ni.

BuLaN iTu aKu said...

orang ini patut kene rejam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...