Wednesday, November 18, 2009

Permintaan Dari Boss

Saya harap ini bukan pengacara wanita yang saya suka itu.

Saya harap di belakangnya bukan runtuhan Gaza tetapi hanyalah gambar
super-impose semata-mata.

Saya harap bayi itu bukanlah bayi Palestin yang kehilangan ibu bapa
tetapi adalah bayi Mat Salleh yang dipinjam sementara untuk bergambar
di depan kamera.

Saya harap dia tidak senyum dan berwajah ceria.

Saya harap mata saya yang rabun dan buta.

Saya harap…

Saya harap…

Saya harap…

*sudah tak terkata apa lagi*

Maafkan kami Palestin. Kami memang tidak akan faham penderitaan mu di
sana. Walaupun ada peluang untuk kami jejakkan kaki dan muhasabah
diri, tetapi kami tidak gunakan peluang itu sebijaknya.

Malah, kami lebih pentingkan make-up dan riak wajah kami ketika di
hadapan kamera.

Maafkan kami Palestin. Kami memang tidak sensitif dengan situasi mu.
Betapa dahsyat nya keadaan mu di sana. Hingga satu senyuman saja sudah
nampak janggal. Nampak pelik. Nampak kejam.

Maafkan kami Palestin.

Kami memang tidak pernah akan faham.














Ape komen korang???

PSP:
Ni entri ni dihasilkan setelah aku di sepak, terajang, penampar, flying kick, chop kick, back drop kick dan butterfly kick oleh Cik Puan Boss. Tapi aku x layan, tapi akhirnya aku kalah dengan godaan manja beliau untuk aku wat entri nie..hahahahahah...(tipu belaka)...hahahah...
Entri ni Cik Puan Besar PlainJane suh aku buat. Aku dapat emel dari beliau yang hebat berblog tp da merajuka ngan blog..(ngade kan beliau)..hahahhaha

28 Pandangan Kekawan:

Kuwe said...

aku harap.

entahla.

taktau nk harap apa apa.

LotsOfLove-Pearls said...

aku suka pict nie..

yg paling penting dia selamat pulang ke Malaysia bersama dengan kisah2 yg menarik / pengajaran.

besh amat..

Firol said...

kita masih membeli dan menikmati mc d..aku harap boikot selamanya..rupenya hujan jugak

Mak Su said...

kena berlaku adil kepada tukang supply bedak katanya

Mimie.Candy Cane said...

komen kt firol~ aku setuju ..sumer hangat2 taik ayam.

terima la.malaysia dengan mekdi takkan dapat dipisahkan..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

brani la beliau majuk~~ aku ajak ko gi geget dia laju2

hahaha~~

tapi~

aku tgk pict tu, walaupon dalam kesengsaraan dia masih ley tersenyum~~
hebat

Webmaster@Echam said...

Adoiiiii... aku pun berharap mcm yang ko harap....

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

xsuka berharap...

aRien de GreaT said...

erkkkk...

Koyuki said...

bak sini baby tu nak bela

imHepPie said...

erkk..knapa dorg ley senyum???apekah??sedeynya

sI tEDI said...

samalah juga dengan orang menderma untuk mangsa palestin.. bergambar tersenyum megah atas pentas!

WTH!

Red said...

yahudi nih mmg la..dajal..dulu, kini & selamnya

hmm nk gi layan lgu tu kejap

Boneka tak sakit said...

entah betol juga tu asal tunang aku senyum2 lak!
eh.. apa entah! !

ala firol punya komen aku makan dlm lah! baru minggu lalu aku 1st time makan mcdbalik! ala.. malo yer aku!

lea said...

betul2
taw pasal penderitaan di0rg
tap xwat paper pun..
huhu

MuHaMMaD86 said...

myb dia kurang sensitif kot 0

hurm...tp apa yg dia buat sgguh menarik coz berani ke c2 even tmpt n kesan perang 2

HEMY said...

utk aku besa je...tk nmpk senyum yg suka..tp senyum yg terpacul kuar sebegitu saja

xiiinam said...

...air muka dan latar cerita yang tak selari...





Tapi, wajah jelita dia memang semulajadi sentiasa senyumkan...

oranglidi said...

hm.. smuga Allah selamatkn Palestin..

Afzainizam said...

http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

salam semoga Allah selamaatkan Palestin.... amin....

ape pun kisah yang di paparkan bagi aku begitu menyentuh hati.. lihat saja kemusnahan di balik latar ... bayi itu tak mengerti... dan kita jugaa tak akan mengerti....

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

agak2 nyer.....
cik yanie gebu leh jadi pengacara tv tak?

kekkekeke

Solehah said...

ya la aku sangat sedih juga..aku nak terlibat juga la..bleh ka aku amik gambo itu?

weh, tolog emailkan alamat ko ke solehah_azit@yahoo.com sebab ada souvenier drp aku sbb korang dah joint my contest. tp bukan hadiah yg menarik pun la..kalo ko tanak pun ko kasi la alamat sesapa wakilkan ko..tq.

Jard The Great said...

dpt gak emel neh.. dari fat choy chin.. ehehe

arfahadnan said...

huh?
dier pun agaknyer confuse nak buat espresi muka mcm mana..

lalink7 said...

senyum kan sedekah...
tgh sedekah la gamaknya..
i thought le..

Hidemichi said...

lepas dia dah puas menangis masa dia tepon gua citer pasal tu...dia senyum la pulak.

miya said...

hmmm sempt lg dia senyum control ayu..

Lifesaver said...

baby...kesian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...