Thursday, November 26, 2009

Jampi serapah

Di sebuah kompeni, seperti biasa la akan ada seorang IT technician. Begitu juga ngan tempat keje lama aku. Ape je masalah berkaitan PC mamat ni akan jadi mangsa. ekekekeke...Lupa bukak plug pc pun panggil dia. hahahahha...

Paling heboh bila tenet down. Memang huru hara la bro IT nie..hahahah...

Pada satu hari, ada satu pc telah di format oleh bro IT nie. Dan bro IT nie telah menukarkan kata-kata jampi serapah rahsia PC tersebut.

'Bro, password PC nie ape??' tanya A.

'password' jawab bro IT.

'Cepat la. Password ape' tanya A.

'password' jawab bro IT sambil dok mengodek PC len yang bermasalah.

'Cepat la. Password ape?? Aku ade kerja urgent nak kena anta nie'

'password lerr' kata bro IT.

'Ko jangan memain. Ko pesal nie. Xpuas hati ke??' kata A yang mula hangin dan meletup. Cam bom nuklear. Muka da merah cam geram teramat umpama x dapat belaian nafsu dari bini sepuluh bulan. Eekekekekek....

'password la bro. password dia password. PASSWORD' jawab bro IT dengan eja perkataan password tue.

A terus duduk menaik keyboasrd ngan muka merah padam menahan malu. Satu opis perasan yang dia hangin xtentu pasal. Dan semua orang tau A, bukan ada keje penting pun. ekekekee....

12 Pandangan Kekawan:

Yunus Badawi said...

Si A tu nak blogging lah tu hehehe

Salam aidil adha.

Red said...

sib baik A xsmpt mencarut, sumpah seranah klu x lebam biji mata hahahah

slmt ari raya eidhul adha bro

Boneka tak sakit said...

jgn lah kata ko A hahaha
KO A ke sakai ko!!

Mak Su said...

maksu penah buat password, "kenapakaunaktahu". memang hangin manusia yang tanya tu, dia siap report kat supervisor kata maksu mulut jahat... abih tu depa kata prektiskan penggunaan password utk elakkan pengguna lain salahgunakan pc kita. tapi setiap kali aku bergerak dari pc, depa mintak password aku kunun sebab pc aku ada byk simpan rekod proposal presentation.... so depa nak godek godek sendiri... ha sekarang, passwordku pedas, hahaha

sharamli said...

A..A..
xde keje lain ke A?

sharamli said...

A..A..
xde keje lain ke A?

IxoR@ said...

Hah..mmg hampeh!

Kalut tul...tak sabar nak blogging la tu, tak pun tak sabar nak gi Farm Ville.....

hahahhaha...

BajuKurung said...

password pc aku "bajukurungcomel" lg legend.. -sekian-

+betterSINGLE+ said...

password ak??
'apupunyesukela'
hahahhaa..
ok x??

jane said...

hauhauhauahu..
pc opis aku pun psword die P@ssword

haha

sI tEDI said...

sape A tu?? kamu? ekekeke

salam aidiladha!

melatidaisy said...

sy pon penah gune password mcm tu..bkn ape..senang skit nk ingat..

hihi..tu dulu la..skrg da tuka :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...