Thursday, February 11, 2010

Yati 2

Petang tu aktiviti cam biasa. Meronda ngan basikal. Aku join Mamat n geng. Mamat ni geng-geng budak basikal chopper yang hayun. Petang tu aku malas bawa BMX aku. BMX aku baru basuh. Tengah kilat aku simpan kat umah. Malas nak tayang-tayang.

Aku tumpang Mamat je petang tue. Tapi yang tak tahan aku la yang kena kayuh basikal. Mamat ni da lah gemuk cam badak air. Memang azab aku nak kayuh basikal.

Mamat ni gilakan Yati gak. Memang xsedar diri la Mamat nie. Da la badan cam badak ade ati nak tekel Yati yang comel. Yati mesti syok kat aku nye yang hensem ala-ala Satria Perkasa Hitam nie. Kan??? Btol x??

Kayuh basikal ala-ala gadis ayu. Slow je. Menikmati keindahan alam semulajadi. Best woo. Ngan angin pantai yang menyapa sayu. Syok... Lagi pun Mamat tue berat 2kali berat aku. Nak kayuh lelaju ape hal wat penat je.

Dok jejalan tue tetiba terserempak ngan Yati. Dia nak balik umah kot.

'Pusing. Pusing. Cepat. Yati tue.' arah Mamat cam diktator komunis. Cam la aku x nampak Yati.

'Ye la.' cakap aku patuh.

'Kayuh la laju sikit. Lembab la kau ni' arah Mamat lagi bila tengok Yati da makin menjauh.

Hangin aku bila di arah sebegitu. Da la Mamat tue berat nak mampus. Berat dia dua kali berat aku kot. Cam badak dok bonceng ngan aku je aku rasa time tue.

Sakit hati punye pasal. Aku xpeduli suma tue. Aku kayuh kekuat. Dalam dok excited nak speed up tue. Tetiba basikal aku terangkat skit. Cam nak willy. Sebagai jaguh basikal semua tue dapat di handle dengan mudah. Masalah biasa.

Aku cam dapat kudrat hebat. Kayuhan ku da makin ringan. Mungkin inilah tenaga sebenar aku. Baru Mamat tau sape aku. Aku terus kayuh. Dan kayuh. Yati hanya berada 10m didepan aku.





Tetiba.

'Woi!!!'

Aku pun brek emergency. Srettttttttt. Bunyi cam suara Mamat tapi cam jauh je. Aku pusing belakang. Xde mamat kat belakang aku.

'Woi!!!'

Bunyi suara Mamat panggil lagi. Baru aku nampak Mamat sedang berlari-lari ke arah aku sambil menggosok bontotnya.

'Nape ko lompat turun' tanya aku ngan muka selamba.

'Aku jatuh masa ko willy tadi la ngek'

'Oh!! Ye ke??'

Aku hanya mampu tahan gelak bila tengok muka Mamat yang merah padam menahan geram dan malu. Aku xdapat bayangkan Mamat yang cam badak tue jatuh tergolek. Da la tue ade dua tiga orang budak kecik dok gelakkan Mamat.






27 Pandangan Kekawan:

Mr PenyuBiru said...

hahaha... siot jer. kesian kawan ko tu. ape citer kwn ko yg sihat tu.

Vee Violet said...

hahaha...
hari tu ~0~ jatuh, ni mamat tu pulak...
=)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hohohoho....

tu badak air ke badak sumbu??

ann frendly said...

nampaknye yati mmg gadis terhangat kat kampung tuh.. sume jatuh beskal kerana yati... bahye nih... macam ade sumpahan pulak... hihihikk..

Klau citer pasal yati ni di movie kan mesti pecah panggung wayang gan tawa...

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~

nasib baik tak patah2 wooo~~

vidadarisakura said...

abistu mamat macam rupa giant?

sI tEDI said...

tertonggeng kawan ko si mamat tu!

redNing said...

macam2 huhuu

mamai said...

tak baik kau dngki kat dia udah la dia besar dah tu jatuh basikal kena lari lak tu...

|arieza| said...

jahat!!! hahah kesian mamat.. busuk tau buat ur fren gitu hahahaha (tgh imagine smbil gelak2) hahaha

syaf said...

haha siot jerk,..sengal lah mamat tuh
padan muke die

deus X machina said...

kejam gile ko ~0~
erk888

mukasurat17 said...

kesiannnnnnnnnnnnnnnnnnn...
(dialog ala2 cite p.ramlee)


haha..

baincardin said...

Gong Xi Fa Cai!

*Mercun adalah sangat merbahaya dan Bain tak menggalakkan semua org bermain mercun. Ingatlah orang² tersayang...^_^

Nini teDDylicious said...

hahaha!!

tolong kirim salam sama itu Mamat!!

miahahahaha!!

¶A.K.I¶ said...

hahahah!! ak da agk daa.. mst ko willy2 pastu mamat jadi willy and da coklat lumpo! ahhahah

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

wey~

sayu+ayu jangan sebut sekarang ea~
sensitip~
wakakakaka~

bak kata ahcong law nak ngusha awek~
sila guna ayat ni :

"abang ada arejek katelaizer..meh la tunggang ngn abang..pasni adik tunggeng abang tunggang adik lak".


wakakaka~
bley gak di praktikkan ngan basikal~

khairolghani said...

apa kbr yati sekarang bro?sihat ke dia?

Lifesaver said...

hahahahha!!!aku dpt bayangkan!best2!!!

TARANTULAH said...

yati oh yati hehehe.kenapa ko comel wekekeke?

mamat yng gemok tu juga manusia ada hati n perasaan hehehe mencinta dan dicintai..

btw nice story bro

~0~ said...

Mr PenyuBiru
Idup lagi skang...hahahah


Vee Violet
bebudak nakal vee..


GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdar
Badak air...hahahhaha


ann frendly
ape leh buat..hnya Yati di Hati..hahhaha


LORD ZARA 札拉
Bumper dia besar...tue selamat...


vidadarisakura
iras2 Giant...hahhahaha


sI tEDI
Tue la...jgn buli org lemah..hehhehe


redNing
hehehe


mamai
Masa dia lari nampak hensem...sebab perut dia boyot tergolek-golek...hahahh


|arieza|
Nakal je..hahhahah


syaf
heheheh...dengki..



deus X machina
sampai skang aku kejam...hahahah



mukasurat17
ape leh buat....hahahhaa



baincardin
selamat tahun baru Cina....



Nini teDDylicious
ko berkenan ke kat mamat??



¶A.K.I¶
willy dan aku da sebati nek...hahahha



♠☠♠ayudeadwish♠☠♠
aku xde arejek cam chong...hahahahhaah


khairolghani
da lama dia pindah...xtau cite da...da kawen kot..hahah


Lifesaver
hehehehhehe

~0~ said...

TARANTULAH
thanks bro...

Pekerja Kontrak said...

klakar gila... siap budak2 yang gelakan tu yg xthn tu... depan yati plak tu...

Eye_nee said...

Sian Mamat...cam ner dia skrang ek...masih badak lgik Tak??

lea said...

hahaha..
padan muka mamat tu
suka ati nk arah2 org suruh bawak beskal laju2..

maiyah said...

hehe.. rempit gak

'AQILAH said...

hahaha aku dapat bayangkan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...