Sunday, February 14, 2010

14 Februari 2010

14 Februari 2010 - Hari Kekasih...Erk..Mat Salleh kata ape Velentine's Day. hehehhe. Hari menghargai kekasih katanya. Leh la tengok pasangan kekasih akan berpakaian sedondong membawa bunga dengan muka bahgia bagai dunia nie diorang je yang ade. Orang lain langsung diorang letak tepi. Isk....isk....Apakah suma nie??? Korang nak gi sambut ke??

Tak yah la ye. Para ulamak pun da kuar kan fatwa mengatakan mengyambut Hari Kekasih ni haram disambut. Tapi kalo korang nak suka ati korang la. Hak korang. Aku bagitahu je. Lagi pun ape ke bodohnya, nak sambut menatang alah nie. Nak hargai pasangan korang kena ade hari ke?? Kena ada hari ke nak bagi bunga kat pasangan korang?? Xkan setahun sekali je baru nak menghargai??

Beb....Tetiap hari adalah hari menghargai pasangan. Kalo cinta tulus ikhlas dari hati xyah nak ade hari nak kenangkan pasangan. Tetiap hari leh korang nak kasi bunga tetiap hari korang leh bawa pasangan gi dinner. Xyah nak tunggu Hari Kekasih. Hari-hari adalah hari kasih sayang.
So, lupakan Hari Kekasih kita wat tetiap hari berkasih sayang.

Opsss.....Kasih sayang untuk yang blom kawen cam aku. Sendiri mau ingat batasnya ye. Untuk da kawen lain cite. Aku bebudak xtau cite orang da kawen.


  • 14 Februari 2010 - Selamat Tahun Baru Cina bagi yang menyambut. Dan bagi yang x menyambut tue. Selamat Bercuti.

  • 14 Februari 2010 - Selamat Pengantin Baru pada kawan baik aku, MOHD HANIFF yang melangsungkan perkahwinan dengan pasangan beliau, AINI. Semoga kekal bahgia sehingga akhir hayat.

  • 14 Februari 2010 - Selamat Pengantin Baru pada sepupu aku, Karimah yang jugak melangsungkan perkahwinan. Semoga kekal bahgia sehingga akhir hayat.




PSP: Aku pulang ke Kelantan. Untuk menghadiri kenduri sepupu aku.

23 Pandangan Kekawan:

Moon Death Spell said...

14 feb.. happy besday to me.. hehehe... (ok aku tipu je,..)

jgn sambut velantine... tak bagusss

vidadarisakura said...

hepi setantine day.haha

tirah watif said...

haha.
happy sunday's day! xD

ann frendly said...

walaupun masih banyak yg perlu belajar dalam hidup ni..
seumur hidup tak pernah sambut Valentine..

*setiap hari adalah hari kasih sayang

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…
Mei Tiao Da Jie Xiao Xiang
Mei Ge Ren Di Zhui Li
Jian Mian Di Yi Ju Hua
Jiu Shi Gong Xi Gong Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Di tiap jalan dan lorong
Dari mulut setiap insan
Ayat pertama tika bersua
Adalah tahniah, tahniah
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Dong Tian Yi Dao Jin Tou
Zhe Shi Hao De Xiao Xi
Nuan Nuan De Chuan Fung
Jiu Yao Chue Xin Da Di
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Musim Salju kini berakhir
Sudah pasti khabar gembira
Angin panas musim bunga
Akan menghidupkan dunia kita
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Hao Hao Bing Xue Rong Jie
Yan Kan Mei Hua Tu Rui
Man Man Chang Ye Guo Chu
Ping Dao Yi Sheng Ji Ti
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Salji dingin kini menghilang
Bunga-bunga kian berputik
Malam yang panjang kini berakhir
Kokokan ayam kedengaran sana-sini
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Jin Guo Duo Shao Kun Nan
Jin Li Duo Shao Mo Lian
Duo Shao Xin Er Pan Wang
Pan Wang Chun Tian Di Xiao Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Setelah mengharungi kesusahan
Dengan penuh ketabahan
Kita semua mengharapkan
Keberkatan musim bunga
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Salam ziarah salam kunjungan persahabatan dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

Salam dari kami sorry agak lama tak menyinggah blog ko.... seperti biasa kami agak sibuk sikit... sorry ye....

Kejora said...

mana ang pow wa? lalallalala...

Che' Pit said...

14 Februari - CP nak ke Kuantan dgn mak ayah.. Ye mak.. ooo mak CP dah panggil sarapan, nak gerak pagi ni.. bye

|arieza| said...

ok slmt bercuti! hehehe

'AQILAH said...

hee dah decide akhirnya...selmat2 :)

aRien de GreaT said...

ok..arin xpenah smbut valentine dri dulu kini dan selamanya,. :)

piNky LuCiA said...

tak pernah sambut.. sambut anniversary.. tu pun kadang2 lupa.. hii

amirah said...

laa..ingtkan da kawen..hak3

farwalis said...

hari kekasih, aku raikan dengan berjoging kuruskan perut.




best gila!

Koyuki said...

apa benda kejadahnya valentine's day ni pon tak pernah saya nak ambik tahu

eJay said...

yupss..
hri2 adelah hri mhrgai kekasih @ psgn hidup..

valentines 2 da kate haram..
wtpe nk sambut gk???..

hans said...

aku xsambut valentine
sambut cny jer

TARANTULAH said...

balik jugak ko ~0~. btw take care bro

IxoR@ said...

14 feb....

sapa lagi yg nak masuk dlm list?

hehehehehe.....

Firol said...

dalam islam hari2 kasih sayang sesama insan

mamai said...

pakcik juga seharusnya menghadiri kenduri kawin di kelantan tapi terpaksa batalkan atas sebab tempat penginapan semua penuh

MuHaMMaD86 said...

sy sokong komen cg firol

betul 0

islam melarang dengan jelas...so jgn buat

bgs entry utk menyedarkan kita yg lupa mungkin...i never celebrtaed this day coz i dont have any girlfriends yet...hahaha

Qaseh said...

akk ...ermm
sibuk kenduri ...hahah...
x igt lak hr tu VD...lagipon...mmg x sambut hehhehehe...

Lifesaver said...

ko bila nak kawin?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...