Tuesday, February 9, 2010

Yati

Zaman aku kecik dulu, ada satu ketika basikal chopper menguasai trend basikal kat kat kampung aku. Basikal stok modify sendiri. Xde hantar-hantar masuk bengkel atau kedai potong. Body basikal mini (ala basikal budak popuan tue - cam Erra Fazira naik dalam cite Sembilu tue), pelana basikal pakai batang paip kasi bengkok 45 darjah ke belakang dan handle basikal jenis tinggi. Dekat pemegang taruk skit tali rafia kasi ade rambai-rambai. Naik basikal stok ketiak kembang je. Xpe masa tue bulu ketiak masih suci. Xde bulu. Deodorant pun xkenal lagi. Memang jimat. Peluh ketiak cepat kering pasal angin sepoi-sepoi masuk celah ketiak.

Tapi aku x terpengaruh. Ape barang main chopper-chopper nie. Body basikal mini cam awek. Hishh....Xmacho. Aku tetap setia ngan basikal BMX ku yang berbody crome, pemegang ada bentuk bintang, sport rim plastik berbentuk bintang berwarna kuning dan ada sticker 'Die n Ride' kat body.

Yati....Gadis kampung yang ayu dok ngan mak bapak dia kat rumahnya kat hujung simpang jalan sana. Yati nie agak comel walaupun pakai tudung selalu senget cam Mek Wok nak gi pasar beli ikan. Kulit putih gebunya memang menjadi pujaan. Cam anak cina pun ada. Memang ramai yang gilakannya. Para lelaki kampung yang masih suci dan belum mimpi basah memang tergilakan Yati termasuk aku. Mandi wajib memang xpernah.

Sape dapat tackle Yati memang heaven sangat masa tue. Cam dapat makan aiskrim Pelangi Padle Pop yang berharga 50sen tue.

Pepetang aku selalu meronda ngan basikal BMX kesayangan ku. Jalan depan umah Yati adalah jalan yang wajib aku lalu. Aksi Willy, memang biasa. Siap bleh willy sambil makan jajan. Ape korang ingat mat rempit je reti willy nie???

Suatu petang aku meronda cam biasa. Sampai jalan depan umah Yati, aku dengan macho nya melakukan aksi willy. Roda depan da terangkat. Ku kayuh basikal lagi laju. Kasi balance skit. Sampai depan umah Yati aku tengok Yati ada depan rumah. Ku lambai tangan dan say 'Hi'. Yati tersenyum. Wah.....Heaven nya. Yati senyum pada ku.






Kecebukkkkkkk.....cam buah nangka gugur.


Bontot ku terasa kebas. Sengal2 badan. Aku bangun. Buat cam xde ape-ape. Aku tau Yati masih memandang. Senyum pada Yati sambil kenyit mata. Macho kena kontrol. Angkat basikal dari longkang. Terus aku kayuh lelaju blah dari situ.

Pastu sebulan aku xguna jalan depan umah Yati.





PSP: Ni la akibat kelakuan kekanak pramatang. Jangan lakukan aksi willy dalam rumah. Luar rumah xpe.

32 Pandangan Kekawan:

Masy said...

agak2 malang laaa jugek ni hahah

Lifesaver said...

kalo aku jadi yati..aku gelak guling2 depan tu..hahaha

Nini teDDylicious said...

hahahahahahahahaha!!!

tak bertempat!!

hahahaha!!

Mak Su said...

heh heh

~0~ said...

Masy
Itu la pasal..kecewa daku


Lifesaver
seb baik bukan ko...hahhahaha


Nini teDDylicious
btol la tue...hehhehehe
ko dengki...


Mak Su
hehehheh....

kiLa oh LaLa said...

hHHAHHAHHA..
2 LARH LAKI..
nk tnjuk macho..
macho larh ngat smpai tepukANG dpn awex..
hahahha...

TiKa LEh said...

malunya....kalo aku, aku dh pndah kampung dah..hahhaha

onniey84 said...

wow bertuahnya YATI

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kih3....

=D

senyum juga gua ari ni..

redNing said...

biasala tu boh...anak jantan huhuh
yati err gadis idaman malaya la nih

maiyah said...

ekeke.. mmg macho pe:D

cik selamah kundang said...

wei.yati lawa lagi xsekarang.terbayang2 wajah yati.hAHA

melatidaisy said...

ha tu dia..hahaha..memori kelat+manis :)

sonata anak kancil said...

Sekarang Yati ke mana? ade ko kontek dia ? sekarang guna blog2 aje...facebook ke...tentu dia ingat kat ko...

~0~ said...

kiLa oh LaLa
xpe janji macho...hahahha


TiKa LEh
seb baik dia yang pindah...hahahahha


onniey84
heheheh...


GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr
tue la ko...masam je..hahahah


redNing
hahah...btol tue boh...mmg da biasa...hahhah


maiyah
teramat macho kak...hehhe


cik selamah kundang
da kawin kot dia...heheheh


melatidaisy
memori wat aku tergelak...


sonata anak kancil
xtau la kak...heheh
ilang da...

BajuKurung said...

retak x jalanraya umah yati tu??

ciK LyndaWawa igUana said...

hehehe..takdak break ker?hehe...best betul bila ingat balik...

ann frendly said...

adeh.. lawak sungguh..
dah jatuh beskal sempat lagi kenyit mate kat yati.. nak kaver malu ler tu..hihihikkk.. mesti sampai sekarang yati masih ingat peristiwa tuh..

Vee Violet said...

heheheh...
kenangan... :)
untungnya jadi gadis cantik mcm yati, ramai yg minat... :)

E.d.Y said...

haha..lucu

sharamli said...

time tu yati da baligh bl0m?

Faarihin said...

jatuh la saham masa tu.. hahaha.. kaver baik punya yer bro.. hahaha.. (^__^)

sI tEDI said...

yatie dah kawen lom?

.:fifi:. said...

keh3..
fadan muka kau

Ah Fatt said...

haha
sempat lg kenyit mata tu

farwalis said...

cayalah Yati!

Firol said...

cuba sekarang buat camtu amacam?

Solehah said...

uiks..kecik2 dah start mengurat ehhh..

|arieza| said...

ahhaha ahirnye dpt tak bercinta skjp ngn yati? klu tak. rugi je jatuh mcm buah nangka :p

¶A.K.I¶ said...

hahahaha!!! ap laaa ko atok!! aahhahahah

khairolghani said...

kita sama..tak terpengaruh dengan basikal chopper..haha..lagi suka basikal tua,tinggi je rasa..

Uruchimaru @ kf said...

pramatang ek! yati skrg ape citer?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...