Wednesday, February 17, 2010

Pemandu Hebat

Kat Kota Bharu, apa nama jalan aku xtau. Aku memang orang Kelantan tapi nama jalan dalam Kelantan aku xbrape mahir sangat. Semalam aku masuk bandar Kota Bharu. Aku da lama x masuk bandar nie. Bila masuk bandar kota baru aku kaget. Cam rusa masuk kampung. Da banyak perubahan. Jalan pun kebanyakan da sehala. Aku rasa aku leh sesat dalam bandar Kota Bharu pasni. Hehehehhe...

Tutup bab tue.

Kat sebuah trafik light kat jalan kat Jalan Sultanah Zainab. Aku nek keta ngan kawan aku. Keta kawan aku dok depan, belakang ada van pos dan belakang ada kancil.

Lampu hijau menyala. Kawan aku lambat masuk gear. Kancil kat belakang bunyikan hon. Van pos bunyikan hon. Kawan aku geram bunyikan hon. Van pos bunyikan hon lagi. Kawan aku jalan pelan.

Van pos tue naik angin cuba nak potong. Kawan aku apa lagi tekan minyak xnak kasi potong. pastu kawan aku masuk lorong kiri. Van pos ke depan pastu kancil tu potong van pos tue. Kancil tu pelankan keta dan tetiba brek mengejut. Van pos tue brek mengejut dan hampir terlanggar keta kancil tue.

Kancil tue tekan minyak dan pancung depan keta Honda City masuk ke simpang sebelah kiri. Cara amik corner memang profesional abes. Cam pakar drift. Tapi memandu xberhemah. Seb baik Honda City tue x terlanggar.

Banggg............


Keta kancil tue brenti kat simpang sebelah al-ikhsan. Aku ingat dia nak shopping. Rupenye. Dia da langgar keta Proton Saga. Kemek gak kancil dia.

Aku dan member aku hanya mampu gelak. hahahahaha..

Pemandu kancil tue memang hebat. Cam dia sorang ade keta. Gaya mandu cam profesional cam samseng pun ada. Tapi hampeh gi langgar keta orang. ahahahaha...



Jalan raya adalah hak bersama. Ingat bukan lu sorang yang bayar road tax. Moto cabuk aku pun bayar road tax. So hormati la pengguna jalan raya yang lain.



PSP: Jadi la pemandu berhemah

27 Pandangan Kekawan:

imHepPie said...

haha kang ckp nih marah lak tpi kalo stakat kancil xyah la blagak samseng ahaha

Firol said...

baru kancil..belum pelanduk gajah atau mamalia lain

vidadarisakura said...

padan muka kancil.haha

maiyah said...

jgn ikut emosi le bila memandu nih

Yunus Badawi said...

eh moto bayar roadtax jugak ke? Ingat dah free - setakat RM2 je hehehe

Yunus Badawi said...

bila nak balik KL?

'AQILAH said...

aku anti menjadi orang pertama dekat trafic light. berdebar2...

ann frendly said...

adeh..
tulah dia..
baru pakai kancil sudah mau eksen..

nasib dia baik lagi sbb terlanggar saga.. kalau terlanggar honda..
saket lorh...

Koyuki said...

kahkahkah
berlagak sangat kat jalan raya
geram jer nak berhenti tepuk tangan

TARANTULAH said...

kaju xkena tempat , masa dan keadaan= hampeh.

Che' Pit said...

pernah dtg KB masa tadika dulu..
pastu takde pergi lagi

hmm x per, tahun ni CP ada 2 kali outstation ke KB.. leh jenjalan..

xiiinam said...

Pemandu Malaysia...

|arieza| said...

hahah hebat.. pemandu keta kancil mmg boleh jd driver F1 :p

~0~ said...

YB
da ada kat KL da YB

pB said...

salam


masyaallah
pB kalu kelik klatae , tekanae daroh naik sokmo

macae macae pesen caro driving ado situ ...

joegrimjow said...

klu kisah dengan moto
macam macam lagi yg timbul
sighh
entahla
bawak kene hati2 semua

Nini teDDylicious said...

kalo aku tgk pun aku gelak je..

g mampos laa nk tunjuk terer...

Nini teDDylicious said...

oih!! lupe nk ckp..

aku da lame tak pegik klantan woh..

last, mase darjah 4 ke, 5 tah..??

¶A.K.I¶ said...

huh... sgt btl.. sme2 byr rotax.. sme2 gne.. sme2 jge la! kn2??

qishie said...

haha..gile malu..

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

ada gaya ah~

Moon Death Spell said...

kancil je kot..
ehehhehe
buatan malaysia

faiz said...

kalau akak, akak turun tepuk tangan je.. x nyempat2...padan muka dia kan..kan....

Eye_nee said...

Body kit Kancil injin skyline kut bro..tu yg nak try test power tu...

Solehah said...

kesian dia nak drift jd camtu..serius sian ni..

mamai said...

tu nama dia kancil yang tak cerdik

Lifesaver said...

apa la..org kelantan tp tak tau nama jalan..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...