Thursday, December 8, 2011

Jejalan Di Nogori #1

Gambar masa melawat  Nogori (Negeri Sembilan........Negeri yang femes dengan masak lemak cili api.), 29-30 Nov 2011. Atas urusan pejabat.

FKF Craft Enterprise adalah antara kilang yang dilawat. Ia mengeluarkan produk berasaskan seramik. Lokasi adalah Taman Tasik Jaya. Nak detail sila tanya Puan Google Maps. Tataplah gambar di bawah.

King and the geng posed depan kedai.

Rumah Minangkabau dari seramik untuk cenderahati.

Seramik yang ready untuk proses pembakaran.

Tengok ukiran pada pasu yang blom lagi di cat. Cantik dan berseni.

 
Akak tu tengah proses membersihkan dan mewarnakan seramik.
Memang berseni lah akak. Tahniah.

Antara dua darjat. Hitam dan Putih.
Cantik kan.....

Dan ini yang paling menarik hati aku. Rumah minangkabau dari seramik.


Pada yang berminat nak buat tempahan untuk door gift perkahwinan leh la tempah kat FKF Enterprise ni. Memang diorang terima tempahan. Harga memang berpatutan.



Heykawan : Orang kita memang kaya dengan seni dan budaya.

7 Pandangan Kekawan:

Yunus Badawi said...

Cantik hasil seni mereka tu. Lebih elok kalau ada usaha mempromosi secara besar2an spt yg dibuat utk pasu Sarawak. Kalau nak bawa pelancong dari KLIA pun tak jauh sangat.

Boneka Tak Sakit said...

lol ptut aku mcm perasaan je kawasan pic tu tmn tasik rupa ye

aku aritu nak bukak opis sana last2 xjadi kawasan tu agak mati la..

Eye_nee said...

Berkenan pulak tgk replika rumah minangkabau tu..cantik..betul bro..org kita kaya dgn seni dan budaya...cuma akhir2 ni kurang berseni dan berbudaya dalam bahasa...

Daddy Ziyyad said...

unik dan cantik hasil nya..especially rumah minangkabau tu..dekat dgn klinik saya ni..saya boleh singgah kalau ada free

jedi said...

@Daddy Ziyyad

ye ke...ok kalo sy turun sana lagi saya roger...

vidadarisakura said...

rumah minangkabau tu aku suka. hehe

Wan85 said...

http://wanwidget.com/
best dapat tambah pengalaman macam ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...