Wednesday, August 24, 2011

Safety

 Xpayah pakai gondola pun..Jimat kos.


 Pakai span je xyah safety helmet.


 Pakai kerusi je nak imbang ketinggian...kerja


 Face shield pakai wrapping plastik je...Jimat.


 Senang...Xyah nak pakai gondola.

 Gunakan kekawan jadi pemberat...hurm


Kretif...... Xayah pakai scaffolding yang akan menyusahkan.





Semua gambar kat atas adalah semua yang salah dari segi Safety dalam melakukan kerja.
Kalo ikut kan kerja mmg boleh siap jugak kalo pakai cara diorang nie. 
Tapi sekiranya berlaku kemalangan maka 
Cedera dan Maut je akibatnya.



7 Pandangan Kekawan:

Daddy Ziyyad said...

gila! hahaha..

tu mesti byk kat india/pakistan/belah belah goheadgostan..

Lya Colours said...

tak sayang nyawa btoi

Jejentik said...

serious gila..
kalau nak save bajet pun, jangan la sampai abaikan safety...

cheqna said...

perghhh
memang tak sayang nyawa ni..
berani mati ni..

Koyuki said...

bagus diorg ni.berani mati

NM02 said...

giler kentang

Dr. Ben said...

Health & Safety kat Malaysia pun tak berapa ambil berat. Patut kita lebih tegas bab ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...