Friday, August 7, 2009

Mintak Tolong

Ada x antara korang yang tau camne nak format laptop. Nak downgrade dari vista ke xp. Aku da try berkali-kali tapi xdapat pasal keluar pop up yang kata xleh nak downgrade pasal win32 skang lebih baru...leh tolong x?

12 Pandangan Kekawan:

TokNabe said...

Kena full format, tak boleh downgrade.

Cara paling senang hantar kedai, minta backup dulu data2 penting.

Jard The Great said...

hehe.. dulu mase uni ku soh member laki ja buat.. sori.. cant help u.. errr.. takkan en google takde jawapan kut??

salam singgah dari ku.. ;p

~0~ said...

Tok Nabe
tue la...geram btol da rasa nie..
kedai tu last choice da


Jard Da Great
Thanks sebab sudi singgah...
abes da tanya en google, makcik yahoo tp suma jawapan sama gak CQ40 x support xp...pilu hati ku...

BudAk hijAu said...

susah dowh nk cite kat sini!
antr kedai jelah. :D

GigiPalsu said...

Salam, saya baru format laptop khamis lepas.
Vista ke XP
Senang je... masukkan CD xp then restart komp, pas tu keluar la screen biru tu... ikut je arahan.
Deleate partition c, then creat balik partition c tu, lepas tu format la...
Ikut je arahanya...
Pastu jangan lupa, install driver laptop tu semula..
Tammat.

GigiPalsu said...

Salam...
Semalam saya baru tukar vista ke Xp
Format macam biasa je...
Tak ada masallah pun.
Masukkan CD xp, pastu restart, pastu buat macam biasa...

GigiPalsu said...

Salam...

saya baru je convert vista ke win XP.
Tak ada masalah pun.
Format macam biasa je.
masukkan CD Xp, restart then mcm biasa la...

~0~ said...

budak hijau
itu la yang beliau tengah pikirkan

gigi palsu
da try da...memang sy biasa format laptop...tp untuk laptop nie saya da give up

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry.. Pasal format ni nak guide kat sini payah sikit laa.. banyak sudut nak kena pastikan. ada sesetengahnya mmg xder masalah mcm gigi palsu tu. tp ada sesetengahnya plak mmg problem. InsyaAllah saya boleh buat.. cuma nak guide kat sini susah skit laa. klau depan mata senang cerita.
Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan.. sila
klik disini.

i love you full.. ha..ha..ha..ha...ha..

Teruskan menulis.. dan semoga sejahtera sentiasa.
wassalam

Pontianak Degil said...

Herm, kalau hard disk tak support XP, kalau tak reti, mmg tak dapat downgrade. Macam laptop yg aku pakai, tak support XP gak, kene pakai vista je. tu pun vista pirate tak leh masuk, nak yang ori je. Tapi, aku ada kawan yang reti buat walaupun tak dapat masuk. Ada cara die. Try search kat tenet. Banyak trick yang mat salleh bagi kat tenet.

Webmaster@Echam said...

Salam...
Saya boleh buat. Nanti email kat email saya ni. hanisham79@gmail.com

~0~ said...

Pontianak Degil
hahahaha...memang aku sengal skit..

Webmaster@Echam
ok...thanks..nanti saya emel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...