Thursday, August 20, 2009

Bila main boling...

Bila da strike orang kata:
- Nasib je tue.

Bila memperabihkan bola spare orang kata:
- Nasib je tue.

Bila aku masuk longkang orang kata:
- Ye la kalo strike xbestkan. Boleh baling skali je.
- Kalo bola tue xmasuk longkang, kesian la longkang tue kan. Nganga je..


Tue la ayat yang biasa aku dengar bila main bowling. Ayat-ayat degki dengan ke-terer-an aku main bowling yang secara purata akan menjatuhkan 45 jatuhan pin bagi setiap 1 game. Amacam banyak x??? (Cikgu aku kata lebih dari satu tue banyak)

Ye la bukan susah pun main bowling nie sebenarnya. Susah lagi main guli kot. Bowling nie baling je paling idak pun masuk longkang. Kalo guli payah wooo, nak baling bagi kena guli lawan kena shoot bbtol dan memerlukan kosentrasi tahap polis angkasa gaban. Kalo main yang 'lesen' lagi la, nak keluarkan guli-guli dalam 'penjara' tue bukan senang.

Korang penah main guli??? Kat kampung aku pun da xde bbudak main guli. Semua main game dalam PC@PS. Cisss..... X advanture btol la bbdak skang. Kalo aku yang berumur 25tahun main guli ok x??? Sape nak join??? Kita wat tournament, amacam???


10 Pandangan Kekawan:

sharamli said...

maen guli mmg best..
tp kit0rang panggil bulatan tu 'bank'..
dulu kal0 maen ngn bdk laki..kal0 kalah..mesti nangeh..pastu dy0rang pjuk dgn cara bg blik guli...sng kn?

pB said...

dah lama tak main bowlinggggg

Webmaster@Echam said...

Jom kite wat tournament. Kawe nok join jugok...

Kentut said...

Bola boling x boleh simpan banyak2 macam guli dalam poket. Boleh letak dalam akuarium. Bla boling x muat nak letak dlm akuarium.

Zaki said...

45 pin satu game!!!......mesti tokeh pusat boling tu senyum sakan...

~0~ said...

sharamli
ni la ppuan...adoiyai guna kuasa air mata...x adil btol..

pB
sama la.

webmaster@Echem
boleh..tp kena ada organiser la

kentut
cantik gak kalo bola bowling taruk dalam akuarium...hahahah

zaki
memang dia senyum bang...dia kata hari2 datang pun xpe..hahahhah

deidaa said...

Huwaaaa 5bln dah xmenboling,
sian bola2 ku :-(

Main batu seremban dgn guli penah la kekekek.

ZeM said...

hwhheehe..
best nya men boling..
visit my blog..

~0~ said...

deidaa
ntah sian bola tue kempunan nak kena baling...hahahha

zem
nanti gua buat persinggahan disana

soleh ksalam said...

Sekarang mainan guli semakin canggih. Ada satu permainan seperti guli tapi dibuat dari besi dan main guli besi atas track

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...