Tuesday, September 8, 2009

mood..

Semua orang dok sibuk tanya nak tempah kueh raya ke??? Xnak jawab ku.

Semua orang tanya cuti raya da apply ke blom??? Blom. Tiket memang da xde, malas nak pikir lagi.

Semua orang tanya baju raya da tempah ke??? Blom. Baju 2 tahun lepas elok lagi.

Semua orang tanya x pegi bazar ramadhan ke??? Xnak. Xde yang besh.

Semua tue soalah yang biasa di ajukan sempena bulan posa nie.. Dan jawapan tue la ttiap tahun aku guna.

Aku xtau nape. Mood aku kebelakangan nie memang xbtol sangat. Aku xbleh dok sorang-sorang tetiba jiwa aku "jadi sentimental hati lelaki ini, perjalanan yang jauh lagi untuk ku menapak"- lirik XPDC.

Hishhh.... Aku xtau nape. Bukak posa atau sahur memang xde selera. Aku makan sebab nak amik sunat. Nafsu makan entah kemana beliau telah menghilangkan diri.

Tengok amoi makan laksa pun x dapat mencabar nafsu makan. Agaknya nafsu makan aku telah pergi bercuti di Afghanistan. Aku pun xtau bila beliau akan balik.

Ada can la lepas raya nie aku nak kembali slim cam 'Paris Hilton'. hahahahhaahah.....

Aku da plan nak shopping baju raya. Korang da shopping???

Aku nak beli kain pelikat ngan t-shirt pagoda. Amacam??

Serius...Aku xde mood nak beraya tahun nie. Xde nafsu pun nak ghairah-ghairah makan ketupat dan tapai. Aku rasa nak pegi oversea je. Nak dok jejauh. Tenangkan pala otak aku yang selirat cam akar pokok semalu.

Ada sesape nak join???

24 Pandangan Kekawan:

w.a.n.n.a said...

hah sama la..
tak ada mood nk sambut raya taun nie
sampai dengaq lagu raya pon nek menyampah..
entah kena angin apa ntah taun nie

Solehah said...

oo sambut hari raya kat negara orang tak best la. nanti mesti teringat malaysia..

pB said...

jangan moody moody

Webmaster@Echam said...

Ko jangan edi. Sbnarnyer tak best pun beraya kat negara org. Tahun lepas aku beraya kat Korea. Raya Haji ngan Raya pose. Kat malaysia pagi raya org pegi sembahyang raya tapi aku kena keje. Sbnarnyer nikmat kat Malaysia ni terlalu best. Budaya kita yang paling mantap aku rase. Sbg cth kat Arab, raya tetap cam biase je sbb bukan budaya diorang ziarah2 cam kita ni.

Koyuki said...

kite da lama rasa camni..

tiap2 kali raya pon da takde makna ape2

mkn pon kena ade yg paksa..

nk beraya lg la...

taun ni nak lari raya ke Jepun...jom

vidadarisakura said...

macam la ko duduk oversea mood ko tu datang.haha

HEMY said...

raya sgt best utk aku...raya ngan kawan2..tp tahun ni ramai dh kawin..kena tukar cara menyambut raya

~0~ said...

w.a.n.n.a
kita tukar nyanyi lagu negaraku nak x?

solehah
tue la pasal

pB
sedang mencoba kak

webmaster@echam
tu la pasal bang...pening kepala den..

koyuki
jom...ko sponsor??amacam ok??

vidadarisakura
tu lapasal...nanti aku suh mood aku balik

hemy
beraya ngan kkwan best..tp semua da membawa haluan memasing

Koyuki said...

ok jer..

rmh kat KB...nk address ke?

=)

~0~ said...

Koyuki
ekekeke...
kasi ar..nak guna komen ke guna emel..hahaha

kawe pun ore kelate jugok..

Koyuki said...

tpu la tu...

huhu...

:p

~0~ said...

Koyuki
hahahahha...
btol la..aku ore kelate la...aku dok kg baru nelayan, tumpat, kelantan..ko tau kampung tue?

sharamli said...

xde m0od jgk..
tp ari kemenangan mesti diraikan kn....

:)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ala ciannya...

pakai baju pagoda dgn kain pelekat jer???

jadi la tu....

drpd xda langsung

hehehe...

Koyuki said...

Errr tatau..sbb kite spesis manusia yg xreti berjalan2...

kelate jugok??
See..i da malu u~

~0~ said...

sharamli
btol tue..hehehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr
u sponsor leh x??

Koyuki
heheheh...jgn memalu u....auwwww..
ekekkeke...
kawe meme ore kelate tapi dok merantau loni..

Koyuki said...

owh..klu klate kecek klate la deh

bru true bunyi

ambo kekok kecek luar...huhu

merantau mn?

khaLifah feDi said...

eh raye ko knp x best?

pose x cukup ea !!!

~0~ said...

koyuki
kawe buleh kecek klate..no hal...namo pon anak buah tok guru...ekekekek

dok kolompo kijo sini...

~0~ said...

khaLifah feDi
ishh...mana ko tau nie...ekekeke
xde la..posa penuh la boss..

Koyuki said...

owh...

oki..nice 2 know u =D

ado jgk ore klate ruponyo..hihi~

LotsOfLove-Pearls said...

Salam..

Takpe..
layan jer perasaan tu..
biasa ar tue..
bila di negara sendiri, teringin ke negara org..
bila kat negara org, teringin balik Malaysia..

Bila bukan Raya terngin plak nak Raya..
bila dh nak raya, rasa xnak raya..

CAHAYA said...

samalah. aku xde mood nak raya. pakai baju 5 tahun lepas. elok je lagipun.

Kejora Yg Malap said...

nak ikut..aku pun xde perasaan nak raya tahun ni..isk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...