Tuesday, September 1, 2009

Al Fatihah

11 Ramadhan 1430....Genap sudah 5 tahun (ikut kelendar Hijrah) tragedi Tak Bai berlaku..Ia berlaku pada 11 Ramadhan 1425...

Al Fatihah buat saudaraku yang meninggal dunia dalam peristiwa Tragedi TakBai akibat kekejaman tentera Thailand. Nilai nyawa tiada bermakna bagi mereka. Semudah itu mencabut nyawa umat Islam yang tidak berdosa.

Tentera Thailand yang berhati binatang berajakan syaitan, memperlakukan umat Islam sedemikian rupa. Tanpa belas di hati. Ketika Umat Isalam yang sedang berdoa, mereka melepasakan tembakan rambang. Ramai yang maut, tumbang dalam perjuangan Islam. Yang di tangkap di perlakukan seperti haiwan. Di ikat dan dilempar secara bertindih dalam trak polis.

Seingat aku, mayat saudara ku ini tidak dijumpai. Keluarga arwah hanya mengadakan solat jenazah ghaib.

Ibu dan salah seorang saudara rapat arwah ada menjumpai arawah dalam mimpi yang datang dengan pakaian putih dengan muka berseri-seri, nyatakan arwah sudah aman di sana.

Al Fatihah...Moga-moga arwah di tempatkan di dalam golongan yang beriman...Dalam kejadian lain, kejadian ini aku da lupa tarikh kejadian. Tempat kejadian di Kijal, Terengganu. Pada zaman pemerintahan MB Idris Jusoh, telah berlakunya kejadian meruntuhkan rumah-rumah rakyat serta sebuah masjid yang semua nya baru siap di bina. Rakyat ini mendapat hak menduduki tanah dari kerajaan Pas yang memerintah Terengganu sebelum itu. Dan apabila Idris Jusoh memerintah, MB ini telah meruntuhkan kesemuanya untuk pembangunan projek mega.

Saksikanlah video di bawah...

PSP: MB....whats that??

3 Pandangan Kekawan:

Koyuki said...

hmmm

dunia dunia...

yang perlekehkan islam ni nanti akan terima balasan

Webmaster@Echam said...

Perangai tentera siam macam binatang. Al-Fatehah untuk saudara demo tu.

~0~ said...

koyuki
btol tue

webmaster@echam
terima kasih boh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...