Sunday, February 15, 2009

V-Day wow!!!!!

Semalam aku bersama si dia keluar bersama. Tepat jam 12 aku da tercegat di depan rumah nya. Menjemputnya keluar bersama. Hari istimewa diraikan bersama. Kami menuju ke 1 Utama (bos aku dulu sebut 'satu utama') untuk membuang masa yang ada.

Sampai je kat 1 Utama aku terus menuju ke kaunter tiket wayang. Beratur panjang. Xpe la janji dapat bersamanya di hari istimewa. Oh indah dunia tidak seperti Neraka. Tengok wayang cite Ong Bak2 bleh x??? Pada hari yang romantik tengok cite Ong Bak2. Baru la Ong.....Heheheheh..

Pas tengok wayang kitorang pun pegi makan kat kedai makan pastpood..Borak2 sembang2...Bla bla bla bla.....

Setelah puas ronda-ronda, Aku pun hantar si dia pulang. Memang badan sudah penat sesangat. Letih gile. Lepak jap kat umah dia.

'Abg cepat la'

'Sabar la'

'Da tahan nie'

'Sabar la kejap ok'

'Bukak la cepat abang. Sayang nak nie'

'Ye la. Abang bukak nie. Nak mula mana?? Yang atas ke yang bawah??'

'Mana la abanggggg. Cepat la.'

'Mula yang ataas ye'

'Ok'

Pertarungan antara kami pun bermula. Kitorang menunjukkan skil memasing. Gaya yang tersendiri. Menghiburkan diri. Kedua-dua hanyut. Leka dan terlalai dengan masa yang berlalu. Lagi sekali, Indahnya dunia bukan seperti Neraka.

Pelbagai aksi kami lakukan. Untuk membuktikan siapa paling hebat. Aku tidak mahu kalah sama juga si dia.

Setelah hampir sejam aku dan dia bertarung akhirnya aku megalah. Pertarungan antara kami sememangnya sengit sangat. Aku bebtol puas. Sama juga si dia. Kami berdua sangat gembira. Begitu la cara kami meluahkan persaan hati memasing. Perasaan kasih sayang, benci dan dendam. PS2 la yang menjadi medan pertarungan kami. Cam biasa la Pro Evolution Soccer 2009 menjadi pilihan hati. Dia pilih Liverpool dan aku tetap Arsenal.

I am sorry.....

Semua itu hanyalah dalam imiginasi ku. Aku ni perkerja yang rajin 12jam sehari kat opis. Mana ada masa untuk semua tue. Tue semua dongengan akal ku sahaja. Hari2 pun keje. Mana ada cuti. Nie la hakikat hidup seorang BURUH KASAR.

Apepun bagi aku berkasih sayang tiada harinya. Hari kekasih tidak wujud. Itu hanyalah dakyah kafirun yang mau menyesatkan Islam. Kita yang mudah terikut2 tanpa mengkaji asal usul dan sejarahnya terlebih dahulu. (Boleh tengok kat sini.)

Setiap kali 14 Feb muncul, tiap kali itu la jugak kita leh tengok berapa banyak kes tangkapan khalwat. Hebat bukan. Bukan orang lain. Pastinya orang Melayu kita. Apakah kita telah terlalu moden???

Bagi aku untuk keluar bersama sebagai pasangan kekasih tidak salah tapi kita ada batas-batas perhubungan dalam Islam. Jadi ia sebagai petunjuk hidup kita dalam berkawan atau berteman. Tapi lagi indah kalo hubungan ini dihalalkan dengan Akad.


14 Pandangan Kekawan:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

setiap hari adalah hari untuk berkasih syg....bknnya hanya 14 feb je kn?

kamu bila nk akad??

hehe..

;P

~0~ said...

Gadis Kampung Separuh Bandar

Betol wahai si gadis..

Kalo ada jodoh saya terima seadanya?(macam artis x jawapan)

Dato Paduka Masri said...

hahahahaaha.... ko tau V-day.....

kay said...

bertarung tu..best giler..nak join juga la..

CIVIC Power said...

Fatwa da kluar.. Valentine haram disambut oelh orang islam.. Jgan Sambut!
bgus entri mike..

Lina said...

mmg valentine day tu tak pyh disambut, kuar shopping sabtu lps berlambak couple2 pkai baju sama, yg plg memualkan plak, rasa2nya umur bebudak tu br je dlm 14-15 thn..apa yg best sgt pkai baju sama2 ntah...lain lah kalo tgh honeymoon ek?....:P...

Shitsurei shimashita said...

media massa especially media eletronik pun sama. V special lah, apalah.

Mak Su said...

for mak su, everyday is every day... ahaks. apa ntah.

~0~ said...

Dato' Paduka Masri
Hamba tau dato'.

Kay
Boleh2. Nanti aku buat league. Sape lagi nak join??

Civic Power
Tengkiu. Betul tue.

Lina
Diorang tue ahli boria 4B tue kak. Heehehehe

Shitsurei shimashita
Media suka agung2 kan pekara yang x patut.

Mak Su
Saya punye 'everyday is working day'

syareena said...

:)

qishie said...

apekah sebenarnya yg dimaksudkan dgn moden??
rasanya ramai yg misinterpret the real meaning of modern..

haish~~

~0~ said...

syareena
:)

qishie
'modern' hingga lupa jati diri.

dayenpanthepucca said...

aku xsambut, tapi member2 (wanita ye) non-muslims ramai yang wish. adeiii...

sciatic blurr said...

vlntine day 2 mmg xley smbut..
kite org mlayu xbek ikot gye org brat..
hm thanx 4 ur sppot..
tp ntah..
tgah cbe tok membngun smula wlupun prit..arghhhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...